Instagram @sarkkuk

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Liikunnat vk. 10

Kymppiviikon liikunnat näkyy vähän taas keveämpänä liikkumisena.



Ma: 
(Ulkoilua 2 h)

Ti:
1,80 km | 15 min 40 s | Crosstrainer (alkul.)
50 min | Sali: Selkä ja vatsa (PT:n ohjaus)
1,30 km | 10 min | Crosstrainer (loppul.)

Ke:
1,20 km | 10 min 5 s | Crosstrainer (alkul.)
35 min HIIT- treeni  (PT:n ohjaus)

To-Pe:
-

La:
5,4 km | 55 min | Kävely

Su:
2,4 km | 45 min | Ulkoilua lasten kanssa ja pulkkien vetämistä


"Yhteenveto:
Urheilit 7 kertaa, yhteensä 3 tuntia 40 minuuttia"




Jos joku oli talvi- tai hiihtolomalla viime viikolla, niin säät oli kyllä suosiolliset. Maanantai piti pyhittää ihan siis ulkoilulle ja käytiin taas pilkillä. Ei haitannu kyllä yhtään (no ehkä ihan pikkuriikkisen), ettei kalojakaan juuri saatu, kun ilma oli ihan paras mahdollinen. Alkuviikosta pääsin myös PT:n kanssa treenailemaan ja salin puolella käytiin tekemässä vähän ylävartalolla töitä. Edelleen taitaa olla tuo keskivartalo se minun heikoin lenkki, mutta pikkuhiljaa näkyy sielläkin jotain tapahtuvan, kun esimerkiksi vatsalihasliikkeitäkin saa jo vedettyä eikä juurikaan tunnu enää pahalta. Uutena otettiin treeniohjelmistoon HIIT-treeni (High Intensity Interval Training). Sopivasti oltiin kumpikin luettu aamulla Hesarin uutisista vieläpä ylistystä HIIT-treeniä ja sen elinikää pidentävää vaikutusta kohtaan. Tutkimusten mukaan intervallitreeni auttaa soluja tuottamaan uusia, normaalisti ikääntymisen myötä rapistuvia soluelimiä (= solut tuottavat enemmän proteiineja). Ei ollut ollenkaan paha treeni (vaikka kova olikin) ja ihan jopa tykkäsin siitä yhdistelmästä, että saa välillä sykettäkin nostettua. Eikä haittaa yhtään sekään, jos se eliniänennuste tästä kohenee! Päätettiin yhdessä tuumin jatkaa näiden treenien harjoittelua. (Hukkasin muuten samalle päivälle vielä minun aktiivisuusrannekkeen, eihän se ollutkaan vasta kuin kolmas hukkaan mennyt tavara samalle viikolle...)



Loppuviikosta lapset oli lomalla päiväkodista. Meillä oli tarkoitus lähteä reissuun mutta eipä lähdettykkään, lomailtiin ihan kotikonnuilla ja mm. kyläiltiin muutamana päivänä. Heti kyllä muutaman päivän kotiäitiys hankaloitti omia harrastuksia, vaikka muuten virkistävää olikin välillä mennä pelkästään lasten ehdoilla.

Viikonlopulle kuitenkin sai vähän aktiivisuustasoa nostettua, kun ilma oli taas niin hieno, että ei vaan voinut käyttää koko päivää sisällä löhöämiseen. Käytiin reippaasti melkein tunnin kävelyllä. Sunnuntaina ehdinkin vielä illansuussa käymään lasten kanssa ulkoilemassa, kuten viime postauksessa kirjoittelinkin.



Nyt olis taas tarkoitus vetää yksi pikkuisen kovempi viikko tähän väliin, koska sitten on taas koululla lähiviikko = ei muuta elämää... Saa nähdä miten käy. Kevät ainakin on jo täällä ja niin odottelen jo paljastuvaa asfalttia, saa nähdä miten käy vai tuleeko vaan lisää lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!