Instagram @sarkkuk

tiistai 18. lokakuuta 2016

Terveellisempi porkkana-omenapiirakka

Pitkästä aikaa innostuin leipomaan. S oli innokkaasti mukana hommassa ja auttoi äitiä mm. laittamalla taikinaan jauhot ja ennen kaikkea, toimi makutuomarina taikinaa maistellessaan. Myös omenanpalojen päälle laittaminen onnistui 3-vuotiaalta mallikkaasti.

Nyt on ollut kotimaisia porkkanoita tarjouksessa, ja jääkaapissa kotimaisia omenoita, joille piti keksiä jotakin, ennen kuin menevät pilalle kokonaan. Siitä idea sitten syntyi. Tässä versiossa ei juurikaan ole valkoista sokeria. Sen, minkä terveellisyydessä voittaa, niin kuohkeudessa häviää, mutta maku on sitäkin parempi.

4 munaa
1,5 dl ruskeaa ruokosokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 mm vaniljajauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl kanelia
3 dl porkkanaraastetta
1,5-2 ylikypsää banaania
2 dl mantelimaitoa
1 dl oliiviöljyä

Päälle:
omenoita
vaaleaa siirappia
1 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 mm vaniljajauhetta


Ohje on sen mukaan, mitä itsellä sattui kaapista löytymään. Vieläkin terveellisemmän version saa, kun vaihtaa siirapin hunajaan ja kermaviilin maustamattomaan jogurttiin. Jauhotkin voi korvata muulla. Jos taas terveysversio ei nappaa vaan haluatte tehdä tavallisen porkkanapiirakan omenoilla, niin täältä löytyy alkuperäinen ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!