Instagram @sarkkuk

torstai 27. lokakuuta 2016

Fructolax - vatsasi hyvinvoinnille

Pääsin mukaan pitkästä aikaa Hopottajien kampanjaan. Tällä kertaa pääsin testaamaan Fructolax-kuutioita, joiden luvataan edesauttavan vatsan hyvinvointia. Kuutio on luonnollinen ravintolisä, joka sisältää mm. viikunaa 7,35 g, raparperia 496 mg, guarkumia 4900 mg ja taatelia 200 mg /kuutio (lue TUOTESELOSTE). Käytännössä kuutio on annos kuitupitoisia hedelmiä tiiviinä puristeena ja viikunat ja taatelit ovat kyllä Suomessa aliarvostettuja terveyspommeja. Viikunassa yksistään on ruuansulatusta edistävää kuitua 9,3 g (vastaavasti taatelissa vain 6,4 mg)  / 100g. Lähde Raparperissa sen sijaan on laksatiivisia vaikutuksia. Lähde 


Fructolax-kuutioiden vaikutuksen sanotaan kohdistuvan suolentoiminnan mekanismeihin. Sen luvataan auttavan mm. tilapäisessä ummetuksessa.  "Kuutiot ovat 100% luonnollisia eivätkä ne sisällä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Tuote on laktoositon ja saattaa sisältää pieniä jäämiä gluteenista. " Tuote on täysin luonnonmukainen ja sitä valmistaa kotimainen Harmonia Life Oy. Yrityksen nettisivujen mukaan "Harmonian tuotevalikoimaan pääsee vain tieteellisesti tutkitut, ammattilaisten kehittämät tai kokemusperäisesti hyväksi todetut tuotteet."

Kuutioita suositellaan otettavaksi puoli-yksi kuutiota nukkumaan mennessä. Yötä vasten siksi, että normaalisti elimistön ruuansulatus tehostuu levossa. Olen syönyt muistaessani kuution iltaisin ennen nukkumaanmenoa runsaan veden kera. Koska kuutio imee vettä, se turpoaa. Tämä on tuntunut vatsassa, sillä noin viisi minuuttia kuution pureskelun jälkeen tunsin vatsani olevan aivan täysi. En heti tajunnut yhteyttä näihin, kun ajattelin vain, että miten nyt tulikaan niin ähky olo - kunnes muistin juuri syöneeni yhden kuution. Siispä tätä ei kannata nauttia suoraan aterian tai iltapalan päätteeksi tai vaikutus on päinvastainen: saat vatsasi kipeäksi. Toinen vaihtoehto on nauttia vain puoli kuutiota kerrallaan, mitä itsekin aloin sittemmin noudattaa. Muutaman kerran otin kuution testimielessä aamulla unohdettuani ottaa sen illalla ja oli sitten kuutioiden vaikutusta tai ei, niin vatsa toimi kyllä iltapäivällä.


Pääsin testaamaan kuutioita myös miniloman aikana ja tämä oli siitäkin hyvä, että reissussa vatsani ei aina toimi ja turvottaa. Näin kävi nytkin jopa siinä määrin, että kolmevee kysyi, miksi äitillä on iso massu (totuus tulee lapsen suusta!). Jälleen testimielessä söin tällä kertaa puolitoista kuutiota yhteensä päivän aikana, kunnes seuraavana päivänä vaikutuksen vasta huomasi.



Miltä se maistuu? Ensipuraisulla kuutio maistu hedelmäiseltä, kuivatulta viikunalta. Sivumakuna ehkä hieman palaneen tuntuinen. Koko kuution syöminen kerrallaan vaatii melkoista jauhamista, puolikasta suosittelen siksikin kerrallaan. Pelkästään maun vuoksi näitä ei söisi.

Toimiiko se? Vähän olen kuulostellut, tuntuuko tuo vatsa jotenkin erilaiselta. Ainakin se toimii, mutta vaikea tietysti arvioida, onko se pelkästään kuutioiden aikaansaamaa vai satunko nyt muuten vain syömään ylipäänsä hyviä kuituja. Reissussa kuutiot toimi tupla-annoksella ja pienellä viiveellä.

Milloin käyttäisin? Normaalia ruokavaliota noudattavalle Fructolax-kuutiot eivät ole välttämättömyys. Mutta jos muuttaa ruokavaliotaan radikaalisti, reissailee ja tietää kärsivänsä ns. vieraskoreasta vatsasta, tai ruokavalioon tulee joku muu muutos, saattaa näistä kuutioista löytyä tilapäinen apu. Matkalle kuutiot on helppo ottaa mukaan ja sujauttaa vaikka taskuun. Pitkäaikaiseen käyttöön näistä ei ole, eikä näitä toisaalta ole järkeä ottaa myöskään ns. varmuuden vuoksi, jos ruuansulatus toimii. Normaalissa ruokavaliossa kuitupitoinen ravinto ja esimerkiksi hedelmät ja marjat ajanevat saman asian.

Fructolaxia saa hedelmäkuutioina, tablettina ja Tuplatehona. Sitä voi ostaa sekä apteekeista että esim. hyvinvointituotteiden verkkokaupoista. Listan tarkemmista myyntipaikoista näet täältä. Keskimäärin kuutioiden hinta on 12,90 €.

Nyt lukijoillakin on mahdollista kokeilla tuotetta tilaamalla ilmainen Fructolax-näyte tästä. http://bit.ly/2bFIPOw
Kommenttiboksiin voitte jättää vaikka omat tuotearvostelut. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!