Instagram @sarkkuk

lauantai 18. kesäkuuta 2016

3-vuotiaan synttäritarjoilut

En saa järkkäristä valokuvia ulos, eli mennään sitten näillä kännykuvilla! Tosiaan viime viikonloppuna juhlittiin meidän 3-vuotiasta. Hän oli etukäteen jo kovasti odottanut omia synttäreitään, ja paljon kyselinkin, että mitä hän haluaisi synttäreillään olevan. "Hello Kitty-kakku ja Frozen-kakku" tuli niinkuin apteekin hyllyltä. Lisäksi tarjoiluihin sipsiä, "Ja dippiä!", popcornia, karkkeja ("mustia karkkeja, ja pinkkejä".


Frozen-kakkua kun toivottiin, niin piti sitten metsästää siihen kakkukuva. Lähikaupassa olin nähnyt, vaan loppuhan ne oli siinä vaiheessa, kun ostamaan menin. Löytyi tämä sitten Ideaparkin Toys r' Usista, sielläkään ei ollut kuin yhdenlaisia kuvia. Ens kerran jos tarvii, pitää hyvissä ajoin verkkokaupasta tilata.


Hello Kitty vuoan oon saanut muinoin Tupperwarelta ja siitä kait S tuon idean kakkuunkin sai. En oo hetkeen tuota käyttänyt (tai itse asiassa vissiin kerran aikaisemmin Sn 1-vuotissynttäreillä) niin oli mukava käyttää tuotakin välillä.



Täytekakun väli on hyvin simppeli. Laitoin mansikkahilloa, vaniljakreemiä ja kerma-vaniljavaahtoa. Päällä on kermavaahtopursotukset, joista osa värjätty punaisella elintarvikevärillä. Kittyn silmät ja viikset on lakritsaa ja nokka suklaanappi. Rusetti on marsipaania ja keskellä lakupötkön täytteestä muotoiltu solmu. Kaulakorussa on värillisiä kuulia.



Kakkupohjan tein gluteenittomana, yksi vieras kun ei viljaa kestä niin ajattelin tehdä kerralla semmosen, että kaikille käy eikä tarvi erikseen suunnitella mitään. Ohje on Kinuskikissalta, "saman verran kaikkea". Käytin tuohon Hello Kitty -vuokaan 4 keskikokoista kananmunaa: Taikinaa jäi vähän yli ja uunissa taikina kuohusi vuoasta yli. Neljä pientä tai kolme keskikokoista olis siis ollut sopivampi määrä.



Toisesta kakusta tein juustokakun, eli moussekakun, eli jäädykekakun. En halunnut kakkuun tuorejuustoa, enkä liivatetta, joten melkoisesti piti sitten soveltaa. Pohja on manteli-taateli-rusina-kookosöljy -sekoitus. Täytteessä on kermavaahtoa, vaahdotettua vaniljakastiketta, rahkaa ja soijajugurttia. Pakastin tämän yön yli, aamulla laitoin kakkukuvan päälle ja jääkaappiin. Vaikutti kuitenkin, että sulaa liikaa, niin laitoin vielä pakastimeen ja otin ulos noin tunti ennen tarjoiluja.


Pursotukset on kerma-vaniljavaahtoa ja osa niistä värjätty siniseksi. Lisäksi hopeakuulia ja sinistä strösseliä. Kiireessä piti kakku pursotella, kun ensimmäiset vieraat oli jo saapuneet ennen ku ehdin tämän kimppuun.



Makean vastapainoksi halusin tarjoiluihin hedelmiä, pieniäkin vieraita kun oli kutsuttu. Hedelmähain idea on saatu Facebookin Sormiruokailijat - ja Simppeli sormiruokakeittiö -ryhmistä (Googleen esim. Watermelon shark). Tätä tehdessä mietin vaan, että ei tämä kyllä hailta näytä vaan jotain eläintä se muistuttaa enemmän. Lapsen suusta se sitten tuli, kun S kutsui tätä sammakoksi! Toisin sanoen hyvä jatkokehitysidea.





Lisäksi pöydässä oli maissinaksuja, popcornia, suolatikkuja, sipsejä, dippiä, vaahtokarkkeja, erilaisia keksejä, kahvit, teet, mehua ja limsaa.


Mielessä oli vielä, että olisin esimerkiksi tehnyt suolaisen piirakan, pikkupitsoja, karjalanpiirakoita ja suklaapopcorneja, mutta aika ei riittänyt enkä toisaalta enää jaksanutkaan alkaa muuta tekemään. Nämä tarjoilut näytti kuitenkin maistuvan, ja oli hyvin mitoitettu. Kakuista jäi pienet palat, kun tavallisesti niistä on puolet jäänyt syömättä. Hyvä näin, koska aina ne jää lopulta minun syöväksi, ja on yhden täytekakun syöminen yksin nyt vähän liikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!