Instagram @sarkkuk

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

(Blogi)vuosi 2015 2/2

HEINÄKUU

- Käytiin otattamassa perhe-, raskaus- ja 2-vuotisvalokuvia Let's Foto -valokuvausliikkeessä. (Ja sain jopa joulukorttien mukana lähetettyä nuo Sn kuvat!)
- Odotuksen pitkittyessä ehdin kirjoittaa muutaman postauksen mm. siitä, kuinka meillä viimein, täysin sopivasti vauvan syntymän alla, päästiin irti tutista, ja millainen on 2-vuotias taaperomme
- Ompelin pitkästä aikaa. Tammialesta ostetut kankaat sai inspiraatiot valloilleen, ja Noshin Hearts-kankaasta syntyi neuletunika.
- Kävin myös autokaupoilla ja lupasin asiasta jatkokertomusta. Noh, mitäänhän ei ole vieläkään tapahtunut asiassa sen suhteen, että auto myytiin meille vian kanssa ja asiasta tein viimein valituksen Kuluttajariitalautakuntaan 4 kuukautta sitten. Auto onneksi toimii vielä toistaiseksi.
- Vuoden odotetuin kohokohta eli vauvan syntymä tapahtui viimein toisen käynnistyspäivän jälkeen 23.7. Sairaalassaolo oli varmasti Sllekin jännää ja edelleen hän muistelee sitä, kuinka isänsä kanssa tuli linja-autolla, sai syödä matkalla luumuja, ja äiti antoi sairaalassa leipää :)




2-vuotiaamme
Hei, hei tutti!

Synnytyskertomus



ELOKUU


- Käytiin "näyttämässä" vauvaa sukulaisille, kun vain viikon ikäisenä käytiin pikkuserkun ristiäisissä
- Isillä alkoi koulu, eli minulla alkoi arki kahden pikkulapsen kotiäitinä
- Järjestin Me&I -kutsut, ja saatiinkin tupa mukavasti täyteen vieraita (jotka pääosin taisivatkin tulla ihastelemaan uutta vauvaa)
- S aloitti avoimessa perhekerhossa käymisen 3x viikossa
- Vauvan nukkuessa kävin poimimassa mustikoita ja mietin, että jos vain aikaa olisi, ennen vanhaanhan niitäkin tuli kerättyä myyntiin asti. Sitten puolitosissaan kerroin ajatuksesta isille ja siitähän se sitten lähti... Toisin sanoen kuukausi urakoitiin mustikkametsässä työjaolla isi poimi koulusta tultuaan ja minä puhdistelin aina vauvan nukkuessa ja Sn ollessa kerhossa. Ja tulihan sitä poimittuakin ämpäri poikineen, n. 250 litraa...
- Viimeisen kerran aamuvarhaisella meni mustikkamettään minä, ja oli jo sen verran mehustuneita, että ampiaisetkin oli houkutelleet paikalle. Siinä poimiessani mietin, että mikä kumma se sormessa pistelee ja katsahtaessa olin saada sätkyn, kun amppari istui peukalossa kiinni! Tulipa muuten juostua hetki, ja kotipihalla huomasin toisen mokoman reidessä eli lensipä muuten vaatteetkin nopeasti päältä! Onni onnettomuudessa oli hanskat, joihin piikki oli jäänyt kiinni. No, sain myöhemmin poimittua ämpärin täyteen hyönteisverkon suojissa, mutta tosiaan jäi viimeiseksi sankoksi tuo!





SYYSKUU

- Alkukuusta juhlittiin nimiäisiä eli R sai nimen, ja äiti leipoi taas monta päivää putkeen
- Hurahdin ompeluun Noshin kilopussin ja kankaiden myötä, ja lapsille valmistuikin useammat housut vielä vähän harjoitusmielessä, erilaisia kaavoja kokeillen
- Hyödynnettiin vielä alkusyksyn hienoja säitä mm. leikkipuistoillen Sn kanssa. Aloin myös käymään Sn kanssa pitkän kesätauon jälkeen uudelleen uimassa uimahallin perhevuoroilla






LOKAKUU

- Vierailtiin Me&I-kutsuilla, joissa yllätysyllätys en tullutkaan ostaneeksi mitään ihailuistani huolimatta
- Ompelin itsellekkin jotain - pienistä palasista hamstratuista kankaanpalasista sain aikaiseksi hyvän käyttövaatteen. Lisäksi ensimmäistä kertaa ompelin vauvalle pari bodya. Vapaa-aikani käytinkin tässä kuussa ompeluun
- Syyslomalla käytiin lomalla mummoni luona, S oli tietysti innoissaan ja mummo ilahtunut lapsenlapsenlasten näkemisestä. Itse sain arjen kiireet hetkeksi pois mielestä, ja S muisteli "L-mummon" luona käyntiä pitkään.
- Myös minun omaa isääni, lasten pappaa nähtiin nyt useammin, kun tämä pääsi muuttamaan tänne meidän perukoille. Käytiinkin papan luona kylässä viikottain, ja pappa sekä papan "uusi koti" oli Slla paljon mielessä.
- Kirjoitin pitkästä aikaa blogin puolelle Meidän päivä -tyyppisen postauksen






MARRASKUU

- Vietettiin isänpäivää, lapset askarteli itse kortteja (äitin avustuksella toki)
- Kävin pitkästä aikaa kävelyillä, kun otin rutiiniksi perjantaisin käydä vaunujen kanssa kierroksen kirjastossa (lainattiin ompelulehtiä ja Slle lukemista), kaupoilla ja postissa.
- Muu vapaa-aika menikin sitten tonttulakkitehtaassa, kun tuli tilauksia ommella Noshin tähtineuleesta tonttulakkeja
- Koitti Sn odottama reissu "Hoppoppiin" eli HopLoppiin, jonne olisin saanut ottaa mukaan muutaman muunkin lapsen... Tämä toki selvisi vasta ovella ja harmitti kyllä vietävästi hetken aikaa.
- Poin myös kaiken maailman tapahtumien keskellä maailmanahdistusta






JOULUKUU

- Joulukiireet koitti... Toisin sanoen askarreltiin, leivottiin torttuja ja pipareita, S innokkaasti mukana ja ainakin nyt taikinaa ja koristeita syöden
- Ehdin toteuttaa muutaman ompeluksenkin joulupakettiin
- Kirjoitin pitkästä aikaa katselmuksen, mitä Slle kuuluu kaksi ja puolivuotiaana
- Joulu koitti, ja odotettu vieras Joulupukki kävi kylässä tuoden Sn toivomia lahjoja
- Päätin lopulta pitkän jossittelun päätteeksi aloittaa blogini kirjoittamisen täysin uudelta pohjalta
- Niin ja muuten se kesällä aloitetty kylppäriremontti - se jatkuu edelleen (mutta toivon mukaan kohtapuolin saa esittelyn vaikka tännekkin)
- Uusi Vuosi vaihtui yhtä kiireisissä merkissä kuin mikä tahasa päivä, kun mm. autoin pappaa muuttopuuhissa. Raketteja katsottiin myöhäisellä iltakävelyllä ja Skin jännittyneenä valvoi puoleen yöhön saakka






Semmoinen oli vuosi 2015. Uusi vauva syntyi ja kasvoi isoksi pikkuvauvaksi. Syksy kiirettä täynnä ja monenlaisia pieniä projekteja, joista osa edelleen jatkuu uuden vuoden puolelle. Pieniä ilonaiheita kuitenkin kaiken häslingin keskellä. Kiitos seuranneille ja toivottavasti jatkatte mukana tänäkin vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!