Instagram @sarkkuk

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

4kk neuvolalääkäri

Viimein oli meidänkin neuvolalääkäri, vain viikkoa ennen 5 kk ikää. Terkkari laittoikin seuraavan ajan sitten vasta 6 kk jälkeen, kysyi vielä että oliskohan pitänyt sittenkin laittaa aijemmin, mutta kun itse vielä sanoin, että sehän on sen 5kk jo viikon päästä niin todettiin, että kun kaikki on kerran hyvin niin ihan hyvin voi sitten olla vasta siellä kauempana se seuraava aika.


Todettiin, että imetän edelleen ja R on ihan tyytyväinen ollut, vähän edellisyönä taas yskinyt ja vähän nuhaa, mutta kuulemma nyt onkin kaikenlaista liikkeellä. Rytmit ei ole hirveän säännölliset, tähän saakka ollut melkoinen yösyöjä mutta muutamana viimeisenä yönä ei ole tissiä syönyt kuin muutaman kerran ja enempi ähissyt tutin perään, eli jos se siitä alkaisi normalisoitumaan? Jaksaa valvoskella aamupäivisin useamman tunnin ja iltapäivän puolella nukkuu jo kolmekkin tuntia, jos saa rauhassa nukkua. Sitten taas  vähän valvoo ja yöunille siinä yhdeksän maissa. Että pikkuhiljaa sieltä ehkä jokin rytmi alkaa tulemaan.

On reilu viikon ajan nyt kääntyillyt mahalleen ja pari kertaa sieltä takaisinkin, mutta ei aina. Leikkii varpaillaan, juttelee paljon, tavoittelee esineitä ja etenkin kännykkä ja kaukosäädin olisi mielenkiintoisia. Hampaita ei vielä ole mutta tuloillaan on, kuolaa, imee nyrkkejään ja selvästi ikeniä kutittaa.



Painoa oli reippaat 7,5 kg ja pituutta lähes 65 cm. En ehtinyt käyriä vilkaisemaan, mutta kuulemma nyt suhteessa tullut painoa enemmän ja pituutta vähän vähemmän, mutta että niinhän se meneekin välillä eri tahtiin. Pää oli lähes 43 cm.

Lääkärin testeissäkin kaikki oli normaalia eli ihan on perusterve iso pikkuvauva jo täällä.



Vasta tuossa jälkeen päin hoksasin, että ei muuten terkkari eikä edes lääkäri maininneet kiinteiden aloituksesta sanallakaan. Ja kun kerran kasvu hyvältä näyttää, niin eiköhän me hyvillä mielin jatketa imetystä vielä niin kauan, kuin R tuntuu tyytyvän vain maitoaterioihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!