Instagram @sarkkuk

lauantai 15. elokuuta 2015

Neuvola (3 vk)

Käytiin vauvelin kanssa perjantaina taas neuvolassa.


Otin Snkin mukaan, alunperin aijoin jättää kotiin isin kanssa, mutta meilläpä onkin melkoinen mustikkasavotta meneillään eli jätin hänet rauhassa näihin puuhiin. Ei päästy ongelmitta ees neuvolaan saakka, S autosta ulos tullessaan kompuroi jalkoihinsa (miten voi taas olla niin vaikeaa, jatkuvasti kompastuu johonkin), kompastui ja löi huulensa auton oviaukon alakarmiin iskien hampaankin huuleen.. itkuhan siitä tuli.

Tällä kertaa olikin nopea käynti. Kysyttäessä miten menee, kerroin vauvalla olevan vissiin vähän masuvaivoja. Syötön jälkeen röyhtäykset/puklut ja kakat tulee aina huudon kanssa, koitan pitää pystyasennossa ja masulleenkin että se nyt vähän auttaa. D-tipat on aloteltu 2vk iässä ja sen jälkeen näitä on ollut ehkä enemmänkin, VAIKKA nekin aloittelin hissunkissun eli kolmessa tipassa oltiin nyt menossa. Terkkari sanoikin lopuksi, että merkkiäkin voi koittaa vaihtaa ja kokeilla vähän aikaa antaa tippoja vähemmän, että parempi on se muutamakin kuin ei ollenkaan. Epäilin että voisko olla jotain mitä itse syön, mutta tähän terkkari sanoi, että hankala se on kuitenkin alkaa karsimaan sieltä yksitellen pois, että mikä niitä saattaisi aiheuttaa.


Napa olikin hienosti parantunut, olen aina vaipan vaihdon yhteydessä sitä putsannut ja laittanut Bepanthenia. Sienikin oli hävinnyt. Sitten katsottiin heijasteet, hienosti vauva kävelikin. Hyvin oli kasvanut, 55,4 cm ja 4670 g. Pää mitattiin taas vauvan syödessä, 38.0 cm. Vertailun vuoksi - S oli tuon pituinen kuukautta myöhemmässä iässä, ja pää saman kokoinen 3kk iässä!


Vauvaa siinä kaukaloon pakatessa terkka ihadteli ties monennettako kettaa, että onpa ihana vauva ja sanoi vauvakuumeen kyllä iskevän aina näitä pieniä nähdessään! Jatkoi vielä, että kyllä varmasti äidillekkin vauvakuume iskee ja kohta vauvan ollessa parivuotias sitä varmasti ajattelee, että jos sitä vielä yhden hankkisi. Jokuhan tämmöisestä saattaisi pahastuakkin, mutta tämä terkkari kyllä luki minun ajatuksia! Akuutti vauvakuume on edelleen, sitä onneksi hillitsee tuo touhukas 2v (että ihan heti ei ole voimia laittaa kolmosta tilaukseen - kiinnostuneillekkin tiedoksi ;) )

S leikki tällä välin tarroilla ja pallolla. Slla on pipi sormessa, viime vkl johonkin oli saunassa polttanut sormen. Terkka sitten yritti puhdistaa ja laittaa laastarin ja itkuksi meni sekin - eipä tuohon ole kotonakaan saanut koskea. Oli iltapäivä eikä neuvolassa ketään muita, niin avattiin ovi kun S sanoi haluavansa kiikkumaan, ja hän pääsi leikkihuoneeseen leikkimään. Syötin vauvan loppuun ja menin houkuttelemaan Saa lähtemään kotiin, tämän istuskellessa nukkeja hoitamassa. Kohta tämä sanoi "pissattaa" ja alkoi näyttämään siltä, että vessaan pitäis mennä ja kysyin, että pitääkö mennä potalle. "Ei, pissa ja kakka" oli vastaus. Ja niinpä oli tämä tyttö nohevana pissannut ja kakannut housuun, vaippojahan meillä ei oo ollutkaan pariin kuukauteen. Menipä sitten vielä ylimääräisiksi pesuhommiksi ennen lähtöä. Ja ei tosiaan ole nyt ensimmäinen kerta, eli pitääköhän tässä taas siirtyä Snkin kanssa vaippoihin kun näyttää siltä, että joku takapakki näyttäis kohdistuvan nyt tähän vessakäyttäytymiseen nyt vauvan tulon jälkeen...

2 kommenttia:

  1. Voi apua, oikein kauhujen neuvolakäynti! No onneks se on takana ja selvisit hommasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tässä tuli hyvin pähkinänkuoressa se, mitä arki on kahden lapsen kera! 😂

      Poista

Ilahduta kommentillasi!