Instagram @sarkkuk

tiistai 14. heinäkuuta 2015

12. raskausneuvola (40+4)

Täällähän minä! Kyllä vain, täällä ollaan edelleenkin yhtenä kappaleena! Terkkakin kun kysyi (ja viime päivinä kyselyitä on tullut muiltakin), niin ihan hyvältä tuntuu, vielä ei mitään tapahdu. Sunnuntaina aamuyöstä heräsin ja pikkusen siinä alkoi jomotusta tuntumaan hereillä ollessa, mutta kun nousin ylös, niin sen jälkeen ei ole ollut mitään. Edelleen on liitoskipuja ja terkka arveli, että vauvan pää siellä alkaa olla niin alhaalla jo, ja paikat joustaa, että se on ihan normaalia. Turvotusta on edelleen, jos mahdollista niin tuo sormus on entistä tiukemmin sormessa kiinni. Siinä puheltiin, että jos ei muuta ilmene tänään, niin tämä on viimeinen neuvola ja laitetaan lähetettä ensi viikolle käynnistykseen. Jos olisi vanhan LA:n mukaan tämä raskaus, eli 3.7., niin sehän alkaisi olla jo nyt sillä mallilla, että käynnistykseen menisi! Mutta uusi LA oli siis 10.7. eli sillä edetään.

Rv 40+0 10.07.

Verenpaineet oli hyvät 120/76 p. 74 (115/73 p. 76), pissa puhdas (puhdas), painoa tällä kertaa -400 g (+1,7 kg) eli siinä se nyt heiluu ees taas. Vauva liikkuu hyvin, sanoinkin, että tuntuu yrittävän tulla vatsasta läpi - tila loppuu kesken. Tunnustellessa vauvan peppu on ylhäällä ja jalat nyt taas oikealla puolella - hyvin se tuolla massussa on pyörähdellytkin. Terkka sanoi vauvan tuntuvan sirolta, ehkä noin 3,5 kg - eikä missään nimessä tulisi olemaan yli 4 kg vaikka nyt yli LA:n meneekin (painoarviohan oli pari viikkoa sitten 3,6-3,8 kg). Pää oli kuulemma hyvin kiinni >jossakin, tähän joku hieno tieteellinen nimi<. Sf-mitta oli 34 (33), nyt terkka tosin mittasi tuon jotenkin vinossa vauvan pyllyn yläpuolelta. Sydänäänissä vaihtelua oli 13-150 välillä ja hyvä rytmi kuulemma oli, siihen ei nyt kirjattukaan muuta kuin +.



Terkka nyt sitten laittoi lähetteen käynnistykseen, joka olisi rv 41+5 eli ensi viikon keskiviikkona. Siihen nyt on kuitenkin se viikko vielä aikaa, eli ihan hyvin voi vielä käynnistyä itsekseenkin. Toki toivon, että tämä nyt luontaisesti lähtisi etenemään, vaikka olisihan se käynnistäminenkin kokemus sinänsä. Tässä nyt on kuitenkin ollut monenlaista pientä puuhastelua ja projektia, että sinänsä nämä muutamat lisäpäivät ei ole mitään haitanneet ja edelleen tuntuu vähän oudolta, että kohta on taas pikkuvauva sylissä. :)

Rv 40+4 14.7.

6 kommenttia:

  1. Tsemppiä tulevaa koitokseen! <3 Jännitän täällä sun puolesta :)

    VastaaPoista
  2. Just tänään mietin sua! Mukavaa loppuodotusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja kiva kuulla että oon ajatuksissa!! :D

      Poista
  3. Tsemppiä tulevalle viikolle :) Näytät kyllä tosi hyvinvoivalta edelleen!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu eipä tässä vieläkään mitään tuntemuksia ole... :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!