Instagram @sarkkuk

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Sataa, sataa ropisee

Sataa, taas. Neljättä päivää putkeen. Maanantaina ehti jo riemuita, että nyt kesä on täällä. Aamusta näytti jo mittari melkein kahtakymppiä, eli kipastiin lähikaupasta ostamassa kauan mielessä ollut lasten uima-allas - päästään ees joskus tälle kesälle uimaan (merelle tuskin vielä tarkenee!).






Illasta sitten, juuri kun sain pyykit narulle ulos kuivumaan, alkoi sataan vettä! Ja niin se sataa vieläkin. Hermot alkaa mennä...  Piti sitten keksiä jotain tekemistä eiliselle sisällä kökkimisen sijaan. Tietysti just parhaimpaan kesäloma-aikaan on kaikki (kaupungin) uimahallit remontissa ja kiinni. Eipä se sitten muu auttanut kuin suunnistaa Nallikariin...


...ja vaikka itse rannalla näky oli aika lohduton, niin onneksi uimahalli on vieressä ja kylpylässä uidessa voi hetken kuvitella olevansa vaikka jossain kauempana lomalla.

Pieni vesipeto olis tietysti halunnut kokeilla kaikki hurjimmat liukumäet. Kaksi kertaa laskettiin siitä tunnelista ja äitiä taisi pelottaa, lapsen ollessa aivan riemuissaan. Mutta tais riittää se kaks kertaa, sen verran kuitenkin hurjaa menoa, että kohta oisin jo syöksysynnyttäny sinne tunneliin. Kylmässä altaassa käytiin myös, lapsi etunenässä sinne oli menossa, mutta sitten sisu meni pussiin ja äitin sylissä hän kuitenkin edelleen siellä halusi käydä. Pyörähdettiin siis ulkonakin mutka uimassa.

Uinnin jälkeen ainakin äitillä oli jo hirveä nälkä, ja yhtäkkiä alkoi tehdä mieli pitsaa ja jäätelöä. Muutamaa eri vaihtoehtoa miettiessäni tulin päätökseen, että mennään kerrankin Raxin buffettiin, sen pehmistä olenkin vähän aikaa halunnut syödä.



"Terveellisen" aterian päätteeksi (itse vedin 2 lautasellista pitsaa - mutta runsaan salaatin kera! - ja pari kupillista jäätelöä (lapsi söi sen vohvelin, mutta tuo lastenmuki toimikin oivana jäätelökuppina), oli kyllä ähky. Lapsen suosikkia oli salaattibuffetin kananpalat, lihapullat, tomaatti, kurkku ja tacolastut - ja jätskistä se vohveli. Mutta on kyllä tuonikäiselle hintaa aterialla, eihän neljä euroa paljon ole, mutta on se pieni ero mitä 2- tai 6-vuotias jaksaa syödä, eli hintapolitiikka ei ihan ole kohdillaan (monissa ravintoloissa buffet tuon ikäiselle on tyyliin 1-2 euroa, ellei jopa ilmainen!) Selvittiin myös ainoastaan yhdellä onnettomuudella, kun S kippasi tuolilla takaperin. Sen lisäksi piti kinastella leikkinurkkauksessa muiden lasten kanssa, ja piti kahdeltakin eri lapsoselta laittaa pyytämään anteeksi tönimistään. (Oikein vielä katsoi hymyssä suin äiti, sanoi että "toni" ja alkoi tönimään yhtä poikaa - mutta onneksi vielä leikkivät senkin jälkeen hetken jotain irvistysleikkejä).

Vielä jaksoi siis tuommoista tekemistä keksiä. Mutta jos nämä ilmat jatkuu tällasina ja itselle tulee ties milloin tukalat oltavat, niin kyllä tulee vaikeus miettiä, että mitäs sitten! Muutamat äiti-lapsitreffit oon sopinut ens viikolle, että saa S ainakin seuraa (ja äiti toki myös) jos ei muuta pääse tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!