Instagram @sarkkuk

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Rinsessahuone

Kauan aikaa sitten lupasin jo laitella näitä kotipostauksia, mutta asia sitten jäi mm. senkin vuoksi, että kaikki on ollu vähän niin ja näin ja keskeneräisiä... Kertauksena mahdollisille uusille lukijoille, että muutettiin nykyiseen kotiimme elokuussa, ja aloitimme pieniä remppapuuhia lokakuussa. Marraskuussa ostettiin tämä sitten itselle, ja oikeastaan mitään suurempaa ei sen jälkeen rempattu ennen nyt viimesiä kuukauden päiviä, lukuunottamatta lastenhuonetta. Aikaa kun löytyy ja toisaalta osaa jo kiinnittää melkein vuoden asuneena huomion niihin ongelmakohtiin...

Ensimmäisenä voisi siis esitellä tuon meidän "lastenhuoneen", joksi se muutettiin joskus talvella helmikuun tienoilla, samalla kun idea kypsyi siirtää neiti omaan huoneeseen & sänkyyn nukkumaan. Tämä huone sijaitsee yläkerrassa heti portaiden vieressä, eli projektiin kuului lisäksi varustaa yläkerran porrasaukko kissaportilla (aikaisemmin pelkkä lapsiportti), jossa siis on Leeville oma, aina avoinna oleva kulkuaukko. Huone on aikoinaan ollut "master bedroom", päämakuuhuoneeksikkohan tuota suomeksi kutsuttaisiin. Meidän aikana tila toimi epämääräisesti minun toimistona, jossa sijaitsi tietokonepöytä ja muuton jälkeen tavaraa, josta ei oikein tiennyt minne ne sijoittaa.


Lähtötilanne. Taas oli remonttimies kuvaajaa nopeampi, kun ei ennen-kuvia oikein olekkaan.



Huoneessa tehtiin vain nopeahko pintaremontti. Huoneessa oli ennestään vanha, mintunvihreä tapetti. Puolet seinistä tapetoitiin uudelleen löytämälläni tapetilla (jota en alunperin edes lastenhuoneeseen kaavaillut, mutta joka kuitenkin tänne hyvin sopii). Katto maalattiin kellertävästä valkoiseksi. Sivuseinät maalattiin reippaasti vanhan tapetin päälle valkoiseksi, lukuun ottamatta huoneen nurkassa sijaitsevaa keskusmuuria, jonka maalasin violettiin taittavalla, kanervan sävyisellä maalilla.





Itse huoneen sisustaminen jäi taas puolitiehen sen jälkeen, kun tytölle sinne saatiin oma lastensänky ja tärkeimmät tavarat. Kunnes nyt oli taas aikaa paneutua hommaan. Ja oikeastaan nyt pikkulaittamisen ja viimeistään Ikea-reissun jälkeen alkaa huone pikkuhiljaa näyttää siltä, miltä pitääkin.





Tuosta Trofast-hyllyköstä oon haaveillut jo pitkän aikaa ja yrittänyt metsästää käytettynäkin (aina joku on ennättänyt ensin). Nyt siis viimein käytiin Ikeassa mm. juurikin tuo hyllykkö mielessä. Pitää sanoa, että on kyllä järkevin ostos pitkään aikaan - saatiin samalla kertaa lelut olohuoneesta juuri sinne, minne ne kuuluukin eli lastenhuoneeseen, ja tuolla ne pysyy ainakin hetken järjestyksessä. (Puoli tuntia kuvien jälkeen oli lelut kylläkin jo hujan hajan pitkin lattiaa...)






Muutama keskeneräinen tai muuten ylimääräinen juttu tuolla vielä on. Ikkunan alle olen pitkään jo kaavaillut piirustuspöytää, johon vaadittava Artekin kirppikseltä syksyllä löytämäni tuoli odottaa vielä laittamista. Kestovaipat on tilapäissäilytyksessä tuossa korihyllyssä, ja vielä tilapäisemmästi ne on nyt Sn huoneessa. Kissan kiipeilypuu on jäänyt tänne huoneeseen, kun sille ei oikein muutakaan sopivaa paikkaa tahdo toistaiseksi löytyä. Meillä on alakerrassa vielä remonttipuuhia, ja siksi tuo ruskea pahvilaatikko sisältäen pyyhkeitä on täällä myös. Silmiin pistää nuo ruskeat ikkunan- ja ovenkarmit, ja mielessäni oon jo monesti huiskinut ne valkoisella maalilla. Se taas on pitempi projekti se. Samoin lattian muovimatto ei herätä mitään elämyksiä, eli senkin vaihto on jossakin to do-listalla tulevaisuudessa.

4 kommenttia:

  1. Ihana huone! Mää oon haaveillu tuosta samaisesta matosta, tosin siitä toisen värisestä versiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin tykkään! Tuo matto olikin löytö, FB-kirppikseltä bongasin edulliseen hintaan ja kävin hakemassa uuteen kotiin!

      Poista

Ilahduta kommentillasi!