Instagram @sarkkuk

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

2-vuotissynttärit

Nyt blogissa vietetään hetki 2-v. synttäreiden teemoilla. Juhlistettiin lauantaina nimittäin neitokaiseme 2-vuotispäivää. Tällä kertaa synttärivalmisteluihin ei mennyt "kuin" yksi päivä+aamu, leipomisineen ja siivouksineen, mutta on kyllä hyvin väsyttänyt tänään. Kakut tein koristeluita vaille valmiiksi edellisenä päivänä noin neljässä tunnissa, ja lauantai-aamuna ehdin justiinsa tehdä koristelut ja kattaa pöydät ennen ensimmäisten vieraiden saapumista.

Olin lauantai-aamulle suunnitellut yllättää Sn vielä nukkuessaan sängystä laululla ja lahjalla. Heräsin kuuden jäljestä ja hiivin alakertaan teetä keittämään puoli seitsemän maissa, kun kohta jo kuului kopinaa ja askelia eli hän heräsikin jo. Sain onneksi Sn köllöttelemään isin viereen niin, että ehdin laittaa yhden lahjan pakettiin ja viedä toisen Sn huoneeseen valmiiksi esille. Jotenkuten siis onnistuin suunnitelmassani, eli lauloin "paljon onnea" ja vein lahjan hänelle. Lahja oli onneksi heti mieluinen, etenkin "karkkikissan" muutama karkki taisi tulla heti syödyksi.



Seuraavaksi isi meni valmistelemaan omaa lahjaansa Sn huoneeseen, kun oltiin sovittu, että parempi laittaa tämäkin lahja heti esille sopivassa välissä. Isi halus välttämättä vielä ostaa Slle omankin lahjan ja kun sopiva tuli vastaan, niin ostettiin sitten sekin.



Tyttö oli onneksi lahjoista riemuissaan ja alkoi heti leikkimään. Hyvä että sai houkuteltua aamupuurolle. Sen jälkeen S halusikin jo pukeutua rinsessaksi, kun hän alkoi vaatteita etsimään ja sanoin hänen tänään saavan pukevan yhden mekoista, se oli heti saatava päälle.




Tämän jälkeen ehdin käyttää pari tuntia kakkujen koristeluun. Mainitsinkin jo, että ehdin justiinsa saamaan kaiken valmiiksi (lukuunottamatta voileipäkakun päällisiä, joihin odotin äitini tuliaisia). Menin yläkertaan Sn kanssa aikomuksena vaihtaa vaatteet ja vähän kursia vaikka ees hiuksia kasaan, kun ovikello jo soikin ja ehdin juuri vetäistä housut jalkaan lapsivieraiden jo ollessa vaatehuoneen oven takana - ei suinkaan taas kellontarkkaa toimintaa! :D





Äitinikin tuli kohta eli sain voileipäkakun myös koristeltua ja kakut tarjolle. Leipomuksista tulossa oma koostepostaus!






Ensimmäisten vieraiden jälkeen oli noin tunnin tauko, että seuraavat olivat tulossa, eli ehdin minäkin jopa harjata hiukset. Olin suunnitellut juhlat alkavaksi klo 14, jotta S olisi ehtinyt nukkua päikkärit ja nytkin hän olisi tunnin ehtinyt nukkua, mutta ei tietenkään malttanut. Odotellessamme hän pääsikin mummun kanssa käymään vähän aikaa pihalla.





Toinen vierastulva viihtyikin meillä sitten kolmatta tuntia. Vaikka kolmenkin kakun leipomisten ynnä muiden tarjolle laittamieni herkkujen jälkeen vähän epäilin että riittääkö, jäi tarjottavia siltikin yllin kyllin yli (kakkuja kuitenkin kehuttiin eli ei ollut mausta kiinni ;) ). Säpinää riitti kyllä ja S oli innoissaan leikkiseurasta, vaikka muutamalta lelun päältä kahinoinnista ei tietenkään voinut välttyä.


S sai ihania lahjoja yllin kyllin, näissä riittää varmasti leikittävää ainakin seuraavaksi vuodeksi! Esittelen lahjat tarkemmin omassa postauksessaan, tiedoksi ketä kiinnostaa. :)



Ja kuten arvata saattaa, aikaisin herännyt ja päikkärit välistä jättänyt 2-vuotias synttärisankari oli illasta aika sippi! Saikin nukkua tunnin kauneusunet ennen iltapesuja, ja sitten mentiin hiukan normaalia myöhemmin nukkumaan. Mutta kuulemma oli kiva päivä ja kivaa, kun kaverit olivat tulleet leikkimään. Vielä nukkumaan mennessä neiti selvästi mietti päivän touhuja ja kyseli, missä kukin hänen kaverinsa on.

Kiitos vierailijoille ja muuten muistaneille!

2 kommenttia:

  1. Ihana pieni ja herkullisen näköiset tarjottavat, odottelen sitä niistä kertovaa postausta :)

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi!