Instagram @sarkkuk

torstai 21. toukokuuta 2015

Buzzador: DanSukker Hyytelösokerit

Olen Buzzador ja olen mukana buzzaamassa DanSukker Hyytelösokereista.



Sopivasti äitienpäivän alla alkoi Buzzadorin kampanja, jossa testataan hyytelösokereita. Olen itse aiemmin käyttänyt hyytelösokereita etenkin täytekakkujen koristelussa kiilteen luomiseen, sekä tuoreiden että pakastettujen marjojen tai hedelmien kohdalla. Vaikka tapa lieneekin tänä sokerimassakoristeiden aikana melkoisen old school, niin ei voi kyllä sanoa etteikö lopputuloksesta saisi aina raikkaan ja hienon näköistä. Ainakin omaa silmää miellyttää (ja makuaisteja kutkuttaa) aina joissakin juhlissa olevat tilaustäytekakut, joissa poikkeuksetta on koristeena tuore vadelma- tai mansikkakiille.

Hyytelösokereissa parasta on, että niiden avulla voi valmistaa erilaisia hyydykkeitä ilman eläinperäisiä ainesosia! Nyt voi siis unohtaa liivatteet kauppaan ja ostaa näitä. Aivan yksi yhteen ei Hyytelösokereiden avulla hyydyttäminen onnistu - jouluksi tein juurikin juustokakkua ilman liivatetta eikä kakku hyytynyt tarpeeksi, eli jonkinlaista reseptien testausta tämä vaatii. Miinuksena voisi sanoa, että sokerilla hyydyttäminen on melko makeaa puuhaa eikä kaloreilta siis voi välttyä.

Äitienpäivän kunniaksi leivoin kuningatartäytekakun uusimman Pirkka Ruoka Kesä-lehden reseptiä mukaillen. Erona mm. että kuningatarkiisseliin käytin pakkasesta summamutikassa mustikoita, vadelmaa ja mansikkaa, sekaan meni myös erehdyksessä jokunen mustaherukka. Marjoista ja maissijauhoista sekä noin desilitrasta Hyytelösokeria keitin nopeasti aamutoimien ohella kiisselin, josta pienen osan laitoin myös lapsen aamupuuron kaveriksi. Tämän olisi varmasti voinut tehdä pelkästään hyytelösokeristakin, mutta kokemuksella tiedän siitä tulevan sen verran makeaa, että minun makuun se ei ole. Kermavaahtoa käytin koko kakkuun yhteensä vain 6 dl ja se riitti juuri sopivasti. Kakun koristelin tuoreilla mansikoilla - tällä kertaa alkuperämaa oli Marokko, kotimaisia odotellessa - ja Hyytelösokerista ja vedestä keitin mansikoiden päälle kauniin kiilteen. Paljolti juuri hyytelösokereiden avulla kakun teko oli nopeaa ja lopputuloksesta tuli klassisen kaunis ainakin omasta mielestäni. Maku oli onnistunut, kermavaahtoon en laittanut lainkaan sokeria (vain vaniljajauhetta) ja hyytelösokerin riitti makeuttamaan kakun niin, että jopa meidän isi kehui kakkua ja söikin siitä varmasti puolet.



Toisella kertaa testaukseen pääsi Hyytelösokeri Multi, tuoteperheen uutuus, joka on tarkoitettu erityisesti maitopohjaisten jälkiruokien tekoon. Tein kookos-mansikkapannacottaa, jonka valmistus oli nopeaa lukuunottamatta hyytymiseen käytettyä aikaa. Yksinkertaisesti vaniljajauheella makeutetun kookosmaidon joukkoon sekoitin Hyytelösokeri Multia, ja kaadoin seoksen jälkiruokakulhoon ja odottamaan hyytymistä muutamaksi tunniksi jääkaappiin (lopulta meni kaksi päivää, kun en ehtinyt loppuun saakka heti tekemään). Kun pannacotta oli sopivasti jähmettynyt, surautin sulatetut pakastemansikat monitoimikoneella sileäksi ja keitin näistä Hyytelösokerin kanssa jämäkän kiisselin. Kiisselin kaadoin pannacotan päälle, ja taas muutaman tunnin jääkaapissa olon jälkeen pannacotta oli valmis nautittavaksi. Tämäkin sai taas isiltä kehuja, kuulemma voisin tehdä pannacottaa vaikka joka päivä. Myös lapsi ihastui tähän "mäskiin=jätskiin" sen mitä jonkun lusikallisen maisteli. Varmasti tästä pannacotasta täytyy nyt kehitellä erilaisia variaatioita, ja kokeilla tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa!



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"Buzzadorina toimimisen pääajatus on juuri se, että kerrot ajatuksistasi ja kokemuksistasi eteenpäin."

Haluatko sinäkin Buzzadoriksi? 

Buzzador vie sinut ja ystäväsi moniin jännittäviin kohtaamisiin uusien tuotteiden ja palveluiden parissa. Se on ilmaista! 

Jos haluat tietää enemmän mitä Buzzadorina oleminnen tarkoittaa, voit lukea lisää täältä, ja samalla mainita minut buzzaamisen vinkkaajaksi (käyttäjätunnuksella Shine_S)
http://www.buzzador.com/fi?refstr=Shine_S

5 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja kesäinen kakku! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa houkuttelevan näköinen kakku! Mulla on ensi viikolla synttärit ja pitäisi leipoa vieraille kakku, saas nähdä mitä keksin :)

    VastaaPoista
  3. Hmm..mihinköhän mun kommentti katosi? :/
    Kirjoitin siis, että kakku näyttää herkulliselta ja mulla ois ensi viikolla synttärit, pääsen siis leipomaan, uudet ideat on tervetulleita ja ehkä tuota hyytelösokeria voisikin kokeilla! :) ps. Pääsitkö maraboun kampanjaan? Mä oisin niin halunut, mut nöy :/

    VastaaPoista
  4. Tuli molemmat kommentit perille. :) Tätä kakkua kannattaa kyllä kokeilla jos tykkää vähän perinteisemmistä kermakakuista! Ja tätä hyytelösokeria voi käyttää vaikka juustokakkuunkin esim. kiilteeseen päälle. :) En päässy Maraboun kampanjaan, en itse asiassa saanut ees kampanjakutsua! :( Jännä miten ne arpoo osallistujia näihin.

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi!