Instagram @sarkkuk

maanantai 11. toukokuuta 2015

Äitienpäivä

Toinen äitienpäiväni ei alkanut niin kuin monella muulla, "teeskentelenpäs vielä nukkuvaa ja ootan kahvit sänkyyn", vaan hyvin perinteisesti vieressä pikkuneiti heräsi (juoksi taas yöllä äitin viereen nukkumaan) ja alotti höpöttämisen, eli äitin oli herättävä myös. Jotain aamutoimia puuhatessani neiti köpötteli viereen tulppaanikimppua ojentaen - oli isukkikin muistanut päivän olemuksen (ei hän ois kyllä tiennytkään, jos en omalle äitille ois ostanu kukkia). :) Aamutoimien ohessa valmistelin täytekakkua, eli keitin kuningatarmarjakiisselin, josta neitimme aamupuuroonkin sai hieman maistiaisia. Sain kakun sopivasti täytettyä Sn ja isin puuhastellessa pihalla ennen kuin lähdettiin uimahalliin.


Uimahallipa oli oudon hiljainen, ei muuten ollut yhtään äitiä lapsineen siellä! Yksi isä poikansa kanssa, muut vanhempia uimareita. Saatiinpahan lelut ja iso liukumäki ihan omaan käyttöön. Tais olla äidit siellä sängyssä aamukahveja ja lahjoja nauttimassa. :)

Kotiin tultua neiti väsähti ja nukkui sohvalle. Sillä aikaa oli sopiva väli koristella kakku. Näin aiemmin telkussa ja sittemmin Pirkan Ruoka-lehdessä ihanan näköisen täytekakun, joka oli pakko kokeilla tehdä. Sopivasti Buzzador vielä lähetti testattavaksi hyytelösokereita eli kaupasta tuoreita mansikoita vielä päälle ja hieno tuli!



Näin vilahduksen Sn lahjasta jo perjantaina hoidosta lähtiessämme, mutta availin sen sitten varsinaisena päivänä. Hoidossa oltiin jo aikaisemmin laitettu siemenestä kasvamaan paprika, joka kivasti vihersi, ja leppäkerttu-kortti oli askarreltu. (Toivottavasti tuo paprika kasvaa, pitää muistaa siirtää se isompaan ruukkuunkin).



Herätin Sn, haettiin minun sisko kyytiin, ajettiin mummulle ja käytiin syömässä paikallisessa ravintolassa. Ite söin poropizzaa, Slle tilasin kanakorin josta kelpasi ranskikset ja sipulirenkaat, lisäksi mummulta sai buffasta vähän vesimelonia ja oliiveja. Jaffa ei Slle maistunu, vissiin liian hapokasta! Minä söinkin sitten kanat enkä omasta pitsasta jaksanu ku puolet. Syötiin vielä tekemääni kakkua, joka olikin onnistunut hyvin. Kotona ei jaksanutkaan enää illan päälle tehdä tai syödä mitään, pikkuisen saattoi vielä maistaa kakkua että isikin sai maistiaiset, mutta muuten oli ähky. Ei muuten taas Slle kelvannut kakku, pari lusikkaa taisi maistella - ei voi siis syyttää, että liikaa söisi herkkuja! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!