Instagram @sarkkuk

perjantai 1. toukokuuta 2015

5. raskausneuvola (29+3)

Aika menee niin ettei pysy mukana, enää vajaat 10 viikkoa odotusta jäljellä! Neuvola taas kuukauden loppupuolella, kateltiin aluksi mitä siellä sokerirasituksessa kuun alussa oli. Arvot oli siis 4,8; 5,6; 5,8 eli tosi hyvät. Sain myös Ipana-palveluun tunnukset eli sinne pitäis täytellä ennen seuraavaa käyntiä perustietoja ja esim. toiveita synnytykseen liittyen, ja muistaakseni myös kysytään vauvan nimeä, josta mulla ei ole vielä hyvä kun ideoitakaan! Muistutteli myös täyttämään äippälomahakemukset (2kk ennen LA:ta) ja sen teinkin tuossa juuri, äippäloma alkaisi siis 4.6. eli reipas kuukausi saa vielä olla työelämässä kiinni (ja ihan OT eli oon sitten nykyään meidän perheen ainoa työntekijä kun isukki jättäytyi fiksusti töistä pois...).

Pissa oli puhdas. Verenpaineet oli alhaiset 112/64 p. 77, mitä terkka ihmetteli työpäivän jälkeen (rentouttava työ vissiin?). Painoa oli taas kertynyt kolmisen kiloa mutta tällä kertaa maltillisemmin +573 g/vk (pitää siis jatkaa samaa linjaa eli viikonloppuihin sisältyy jatkossakin tunnin kävelylenkkejä). Sf-mitta oli 29 cm ja tiputtiin tasan yläkäyrälle. Sykkeet löytyi taas pienen jahtv
aamisen jälkeen ja oli oikein komiat poikasykkeet, 140. Vauvan pää oli alhaalla eli jospa hän ei nyt enää kovin kääntyilisi. Liikkeitä tuntuu runsaasti, melkoinen venyttelijä kyseessä ja tietty rytmikin on jo olemassa.

24+4 rv 29+1


Kaikki siis erinomaisesti. Jos jotain "oireita" nyt kuitenkin listaisi, niin mm. nukkumaan meno alkaa olla tukalaa, maha painaa ku kivi keuhkoja ja hankala löytää hyvää kylkiasentoakaan. Myös hikoiluttaa selvästi enemmän, ja toisinaan tuntuu, ettei jaloissa veri kierrä. Hyvin tyypillisiä tämän vaiheen juttuja siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!