Instagram @sarkkuk

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ultraäänikontrolli (+sokerirasituksesta) 27+5

Kävin siis keskiviikkona uä-kontrollissa sen edelliskertaisen löydöksen vuoksi. Onneksi menin ajoissa, sillä pääsin sisään 10 min etuajassa - kerranki näin päin. Ilman kummempia höpötyksiä alettiin ultraamaan ja pää löytyikin heti vasemman alavatsan puolelta hyvällä näkyvyydellä. Eikä siellä mitään poikkeavaa enää näkynyt, vaan ihan kuin kuuluukin oli pleksus kystat molemmat hävinneet.

Ultrattiin vielä pikaisesti koko vauva läpi, ei alettu sen enempää mittaamaan kun rakenneultrassa saatiin jo kaikki, mutta lääkäri otti kuitenkin mittoja ylös. Näytti edelleen kaikki olevan paikalleen. Lapsivettä oli normaali määrä ja kohdunsuuta oli kuulemma vielä hyvin jäljellä (toisin sanoen hyvin etenee raskaus). Painoarvioksi tuli 1188 g, hieman keskikäyrän yläpuolella (mikä nyt oli ihan odotettavaa edellisen sf-mitankin perusteella). Nyt mittojen perusteella LA olisi 4.7., mutta eihän sitä enää tässä vaiheessa muuteta (ja tuo kasvuhan voi raskauden aikana muutenkin mennä suuntaan ja toiseen).



Saipahan kuitenkin ylimääräisen katselmuksen pikkukaveriin, Isukki oli ultauksessa melkein mukana - istui autossa, kun ei kehdannut tulla likaisilla työvaatteilla sisään. Sielläpähän sitte kököttääpi, jos ei sen vertaa kiinnosta. Näytti muut olevan pariskuntana tuolla liikenteessä.




Sokerirasituksessa tosiaan kävin pääsiäistä ennen, ja sain juotavaksi mukillisen makeaa vadelmanmakuista litkua. Parin tunnin odotusaika meni hyvin, ei tullut huonoa oloa tai muutakaan. Tulokset tuli nettipalveluun jo samana iltana, eikä niissä ollut mitään poikkeavaa, ihan oli normaalit kaikki kolme arvoa. Melkein oli samatkin kuin edellisessä raskaudessa.

Ei siis ole sf-mitta tai reipas painon nousu mistään muusta kuin kai itsestäni kiinni. Verrattuna edelliseen raskauteen, on mahankin koko kuukautta edellä. Mutta toisaalta viime kerralla masuasukki oli tyttö ja nyt odotellaan siis poikavauvaa eli on kait ihan luonnollista että isompi asukki siellä nyt onkin!

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana kuulla, että ultrassa oli nyt kaikki hyvin!
    Miks jouduit sokerirasirukseen? Eihän sulla ollu edellisessä raskaudessa diabetesta? Mä olin esikoisen aikaan sokerirasituksessa ikäni puolesta - silloin 25, mutta nyt sanottiin, ettei ole tarvetta sille koska edellinen raskaus sujui ok eikä arvoissa ollut mitään häikkää.. Hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanaa ettei tarvi murehtia mitään! Jouduin sokerirasitukseen sen liikaa kohonneen painon (koko ajan enemmän kertyy) ja suuren sf-mitan (yläkäyrän yläpuolella) vuoksi. Mutta ei siis ole sokerivauvaa tulossa ja ihan on normaalikokoinenkin. Pitää elättää pientä toivoa että tuo oiskin vaan ylimäärästä turvotusta ja häviäis synnytyksen myötä. :P

      Poista

Ilahduta kommentillasi!