Instagram @sarkkuk

torstai 2. huhtikuuta 2015

Liikunnat maaliskuu

Liikuntakärpänen se jatkoi surinaansa lähestyvän kevään alla (en allekirjoita väitettä, että nyt ois mikään takatalvi, ainakin Oulun seudulla maaliskuu on kyllä ihan täyttä talvea vielä!).


Yks aktiivisuuteen suoraan vaikuttanut asia oli tuo kaksiviikkoinen aikuisten uimatekniikkakurssi, jonka puitteissa kävin uimassa kolme kertaa viikossa. Opittiin vapaa-, rinta- ja selkäuinnin perusteet. Nyt voi sanoa, että enhän minä ennen tuota kurssia osannu uida laisinkaan! Jos opit on sieltä 7-vuotiaan kesäuimakoilusta, niin voitte kuvitella, mitä se on ollu. Tärkeimpänä itelle opin hengitystekniikan, eli uimaan pää veden alla. Hankaluuksia tuotti alkuun suuhun menevät (etu)hiukset, eli sen verran piti välineitä hankkia, että uimalasien lisäksi ostin uimalakin! Uimatyyleistä ite suosin vapaauintia, siinä on silti edelleen hiottavaa eikä rintauinnin potkutkaan suju ihan ammattilaisten lailla. Kunnon uimataito vaatii siis paljon harjoittelua!



Harmiksi en oo päässy kurssin jälkeen treenaamaan ku kerran, kalenteri on ollu täynnä kaikkea muuta ohjelmaa. Ja hei, meidän kurssilla oli parikin naista, jotka ei aijemmin oo tykänny uida laisinkaan ja nyt tekniikat opittuaan puhkuivat intoa aloittaa uimaharrastus. Eli suosittelen tuollaista kurssia aivan kaikille!


Hiihtämässäkin oon taas käynyt kun totesin latujen olevan vielä aivan hiihtokelpoiset. Pusersin jo 10 kilsan lenkin ja kun sekin jo tuntui helpolta, lisäsin matkaa ja hiihdin tuon ladun pätkän päästä päähän ja takaisin, 12 km. Oli kyllä tahmeaa plussakelissä pehmeässä lumessa, olin jo parin kilsan kohdalla väsyny. Sisulla mentiin ja kun vielä rankaisin itteeni ed. illan sipseistä niin pakko oli mennä! Tahmeaan oloon (=sykkeet pilvissä) saattoi vaikuttaa myös lähestyvä flunssanpoikanen, koko viikon on kurkkukipu tehny tuloaan ja nyt viime yönä se iski kunnolla!


Saa nähdä oliko hiihdot siinä vai vieläkö pääsiäisenä ehtis hiihdellä vähän pohjoisempana Koillismaan maisemissa. Ajellaan esim. Syötteen ohi, jos terveenä oon ja sää suosii niin vois vaikka siinä tehdä pienen pysähdyksen ja happihyppelyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!