Instagram @sarkkuk

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Hopottajat: Myllyn Paras Pyöreä suklaataikina

Pääsin mukaan Hopottajien kampanjaan, jossa tällä kertaa aiheena oli testata Myllyn Paras -tuotemerkin valmiita Pyöreitä suklaataikinoita. Piti taas vähän etsiä tuotetta eri kaupoista, kun ei lähikaupasta löytynyt. Tuotetta sai kuitenkin keskustan K-Citymarketista pakasteosastolta. Hintaa oli n. 2.30 €/pakkaus.



Sopivasti sattui synttärini kampanjajaksolle, ja kun en muuta jaksanut alkaa kehittelemään niin leivoin näistä nopean synttärikakun itselleni.

Käytin kakkuun kaksi pohjaa, jotka paistoin erikseen uunissa kakkuvuoassa. Pohjat oli helppo laittaa valmiiksi pyöreän muotonsa vuoksi ihan vain painelemalla. Ensimmäinen pohja olisi saanut olla uunissa hiukan kauemmin kuin 15 minuuttia, toisen jätinkin vielä lisäajalle jälkilämmölle n. 20 minuuttia yhteensä, ja se olisi saanut taas olla pari minuuttia vähemmän. Kostutin kakkupohjat tavallisella maidolla, väliin laitoin vadelmista ja hyytelösoketista tehdyn "hyytelön" (sokeria olisi saanut kyllä laittaa paljon enemmän oikeanlaiseen koostumukseen) sekä kermavaahto-rahkaseoksen. Päälle kermavaahtoa ja suklaanonparelleja.



Omaan makuun kakku oli aivan liian makeaa, toisin sanoen joko toinen kakkupohja olisi saanut jäädä pois tai sitten välissä olisi pitänyt olla jotain sokeroimatonta. Heti syötynä pohja oli vielä melko rapsakkaa reunoista, mutta kaksi päivää myöhemmin oli pohjat sopivasti kostuneet ja mehevän suklaista.



Tulen käyttämään näitä suklaapohjia myös jatkossa. Näitä olisi kätevä ostaa pakastimeen valmiiksi, tarvittaessa näistä saa tehtyä tarjottavat nopeasti ja vaivatta. Kokeiltavia reseptejä on esimerkiksi yksinkertaisesti suklaakeksit, pohjassa olevat suklaahiput kun tekisi niistä hyviä ihan vain sellaisenaan.



www.hopottajat.fi/suklaataikina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!