Instagram @sarkkuk

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lomalla

Tulipa hyvään saumaan talviloma! Vaikka talvi sään puolesta taittuukin jo kevään puolelle eikä hiihto(loma)suunnitelmista näin tullut oikein mitään, niin näköjään sitä saa aktiviteettia päiviin ihan vaan kotonakin olemalla.

Pihan ruokavieraita. Keittiön ikkunasta voi seurata avaraa luontoa, kun pensaassa käy evästämässä pari lajia lintuja, kaks oravaa ja 1-2 hiirtä.

Maanantaina aamusta lähdettiin käymään Oulun HopLopissa melko ex tempore. Aamulla ois kyllä väsyttäny, mutta kun mietin että mitään muutakaan ei ohjelmassa ole, niin käydään nyt kattomassa. En oo siellä siis aijemmin käyny ja en tienny, oisko siellä alle 2-vuotiaalle oikein tekemistä. Mutta olihan siellä. S viihtyi varsinaisten pikkusten puolella aika vähän aikaa, potkuautot oli siellä ne kiinnostavimmat. Muuten melskattiin pallomeressä, pompittiin trampoliinilla, kiipeiltiin tulivuorella ja seikkailtiin labyrintissa. Siellä labyrintissä saa kyllä olla pienten kanssa tarkkana, siellä oli muutama aika iso pudotus ja olihan ne liukumäet aika hurjia, itteäni taisi ne pelottaa enemmän kuin neitiä, joka innokkaasti vaan nauro ja hoki "lissää". En ehkä menis yhtään enemmän raskaana niistä. :P Reilu pari tuntia murkinoinnit mukaan lukien HopLopissa oltiin. Mulla oli tarkotus jättää palautetta niistä ruuista (muutaman äidin kanssa ollaan FB:ssä ihmetelty, kun ei mistään löydy lapsille terveellisiä ruokia sisältävää annosta), eipä siellä oikeen ollut hyviä vaihtoehtoja, pienille ne oli tyyliin kananuggetit ja nakkeja. Itellekki aijoin ottaa salaatin, mutta jotenki päädyin sitte hampurilaisateriaan, joka jaettiin lopulta niin, että lapsi söi ranskalaisia ja äiti loput. Siinäkään annoksessa ei tainnu olla ketsuppia kummempaa vihannesta...









Tiistaina päästiin käymään taas pitkästä aikaa perhekahvilassa, joka lomasta huolimatta oli auki. Pääsi siis S leikkimään muiden, tuttujen lasten kanssa myös. Melko reippaasti taisi leikkiä, kun sippasi aika hyvin nukkumaan tuon jälkeen.

Keskiviikkona meillä oli vähän huono aamu, joka ikinen asia kiukutti. Ensin ei haluttu vaippaa, sitten haluttiin pukea, sitten ei haluttukkaan pukea, sitten oli nälkä mutta mikään ei kelvannu. Sitten haluttiin ulos, mutta ei haluttukkaan pukea ulkovaatteita, kengät halus laittaa itse mutta viskoi ne irti jalasta. Pihalla haluttiin kävellä itse portaat, mutta kaaduttiin, ja sitte ois halunnut kävellä, mutta lopulta haluskin vaunuihin istumaan. Onneksi oltiin "jo" tuossa vaiheessa ulkona, tulipa vaan mieleen että on ne työpäivät sittenkin paljon helpompia... Tarkotus oli mennä laskemaan mäkeä, räntäsateesta huolimatta ja kerrankin kävellen. Aliarvioin jotenkin tuon matkan pituuden, melkonen lenkki tulikin sitten käpösteltyä. Mäestä neiti laski muutaman kerran ja halus sitten takas vaunuihin, loppumatkasta halus kävellä ja työntää ite vaunuja, mutta keksikin sitten, että hän haluaa istua pulkassa. No saipa ees äiti liikuntaa, puolitoistatuntinen kävely veti kyllä melko väsymyksen ja iltapäivästä nukuttiin yhessä päikkärit (joille äiti simahti kyllä ennen lasta). Loppuilta meni samalla lailla kiukutellen. Mulla itellä oli onneksi illalla menoa, kun olin buukannut itteni tuolle aikuisten uimatekniikkakurssille, joka yllättäen oli aika vaativa - hyvällä tapaa!

Torstaina oli sitten isikin vapaalla. Sen kummempaa tekemistä ei tehty, kun käytiin kiinalaisessa buffetissa. Slla vissiin on ruokahalutkin lomalla, muutaman palan tomaattia taisi nakertaa ja puolikkaan riisikeksin. Ihan hyvä, ettei pienistä lapsista mene maksua. :P Perjantaina sen sijaan käytiin ajelemassa, Skin taitaa tykätä vähän pitemmistä automatkoista. Koukattiin erään liikkeen kautta, josta löysin itelleni vihdoin uuden läppärin! Maksohan se hiukan enemmän mitä ensin ajattelin sijoittaa (vaikka halvemmasta päästä tämäkin), mutta toivottavasti on vähän enemmän tehoja kuin halpakappaleissa. Sitten mentiinkin käymään Nallikarissa Talvikylässä, ensin pienen välipalan kautta. Ei kelvannu neidille ees munkki ja kaakao, mutta naapuripöydästä erään tutun lapselta kävi nyysimässä palan makkaraa. :D Sen voimin mentiin sitten renkaalla laskemaan mäkeen, kun ensin tein tilannearvion että näyttää olevan ihan turvallinen pienemmällekin. S tykkäskin kovasti laskea monta kertaa. Poroista hän oli aivan haltioissaan ja käytiinkin vielä poroajelulla. Ei ois lapsi halunnut pois lähteä ollenkaan varsinkin, kun bongas sieltä vielä motocross-autot, mutta ne valitettavasti taitaa olla vähän isommille lapsukaisille, joten tunti tuulessa ja viimassa kyllä riitti reippailusta.










Lauantaina meillä kävi mummu ja pappa kylässä. Sitten olikin henkisesti vähän raskaampi meno, mummuni hautajaiset. Sunnuntai-aamusta taas tapamme mukaan käytiin perheuinnissa kahdestaan, ja siellä oli niin paljon lapsia, ettei S ois malttanut sieltäkään pois lähteä.

Semmonen lomaviikko meillä! Ei tarvinnu kauas siis lähteä, ihan Oulustakin löyty paljon lomatekemistä. Vaikka ois mulla ollut muutama muukin idea, mutta kaikkea ei ehi kerralla toteuttaa. Nyt taas pitää jaksaa jokunen viikko töissä, sitten koittaa pääsiäinen ja loppukeväästähän näyttää olevan pakollisia vapaapäiviä mielin määrin. Jos tässä vielä muutaman kuukauden jaksais töitä painaa! :)


Ai niin, S on taas alkanu ihan vauvaksi! Kaivo tuttinsa tuolta repusta ja hyvä että on pariin päivään siitä irti päästäny. Mikä lie pikkuvauvavaihe päällä, kait tää on seurausta tästä lomailusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!