Instagram @sarkkuk

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Äitiyspakkaus vai raha?

Tässä pikku hiljaa voi vissiin alottaa semmosen pohdinnan, kuin että ottaakko äitiyspakkaus vai ei. Keskustelupalstoja seuranneena taitaa olla aika fifty sixty toisen (tai useamman) lapsen kohdalla niitä, jotka sen ottaa ja niitä, jotka valitsee 140 e suuruisen rahan.
Kuva: Kela

Sikäli mekin voitais pakkaus ottaa, että kaikki siinä olevat tuotteet on uudessa kuosissa. Samoja taitaa olla ainoastaan villamyssy ja -haalari sekä töppöset ja rukkaset. Kun lapsilla on väliä 2 vuotta ja pakkaus uudistuu juuri siinä välissä, niin saatais hirveä määrä uusia tuotteita. Vuoden 2014-15 pakkauksen värit on ihanan raikkaat, paljon turkoosia ja limenvihreää, mitkä minun mielestä mrnee hyvin sekä tytölle että pojalle. Sen sijaan pakkauksen keltaset ja oranssit värit ei minuun iske.

Viime pakkauksessa otettiin käyttöön lähes kaikki tuotteet. Ainoastaan toppa- ja vanupuku jäi käyttämättä syystä että meille kantautui myös edellisen pakkauksen toppis, joka oli minun mielestä nätimpi meijän tyttöselle. Myös osa potkupuvuista oli päällä ehkä kerran-pari, kun sitä vaatetta lopulta oli mistä valita.

Pakkauksen arvo on toki suurempi kuin vaihtoehtoinen 140 euroa, mutta kun meillä kaikkea jo on ja joitakin useampi kappale, niin en oikein nää järkeväksi ottaa uutta äitiyspakkausta. Todennäköisesti siis valitsen tuon rahasumman ja sillä sitten ostan jotain, mitä meiltä mahdollisesti vielä puuttuu - tuskinpa pystyn vastustamaan kiusausta ostaa muutama uusi pikkupikkuvaate ja voi olla, että joku tavarakin vaatii päivitystä uuteen.

14 kommenttia:

  1. Mie oon ottanu pakkauksen kaikille kolmelle pojalla, vaikka varsinaista tarvetta ei ollukaan. Esikoiselle sen pakkauksen kyllä tarvi, mutta seuraaville ei niinkään. Mutta otin toisillekki, ko otin ekalle. Ei sillä rahalla juuri mitään saa ja jotenki se pakkaus minusta vaan kuuluu siihen vauvan ootokseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se raha ole niin suuri, että mitään isoja hankintoja saisi tehtyä (varsinkin jos uutena kaiken ostaa) eli siksi varmasti tuo pakkaus on monelle tarpeen vielä seuraavienkin lasten kohdalla.

      Poista
  2. Minä valitsin nyt tämän kolmosen kohdalla äitiyspakkauksen. Keskimmäisen kohdalla taas otin pakkauksen sijasta rahan, koska Maalistytön syntymästä oli vain vajaat 1v3kk aikaa eli suurin osa oli olemassa, tallessa ja muutenkin kunnossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäki ajattelen, kun meidän pikkuvaatteet on vielä ihan uutta vastaavia. :)

      Poista
  3. Mä otin molemmille pakkaukset. Syynä se ihana pahvilaatikko :) Käytössä oli toppapuvut, pyyhkeet, kestot, vaatteet, lakanat, peitot ym. Halusin säästää molemmille ne pakkauksen makuupussit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä pointti, että jos haluaa sieltä laatikosta säästää lapselle jotain omaa.

      Poista
    2. Tuo on kyllä hyvä pointti, että jos haluaa sieltä laatikosta säästää lapselle jotain omaa.

      Poista
  4. Minäkin otin tämän kohdalla rahana ja käytimme rahan osana uuden turvakaukalon ostoon. En vain kokenut järkeväksi ottaa kaikkia saman kokoisia vaatteita uudestaan, varsinkin kun nyt on jo vähän muokkautunut se miten tykkään vauvaa pukea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri, ja nyt kun kaikkea jo on niin voi valita oman mieltymyksen mukaan harvoja ja valittuja tuotteita. Tosiaan koin nuo potkupuvut jotenki hankaliksi niin siksikään niitä ei oikein tullut pidettyä eli uusia samanlaisia tuskin tarvii. :)

      Poista
  5. Esikoiselle otin aikanaan pakkauksen, jonka haalaria en osannut seuraavilla vauvoilla käyttää, kun oli niin "tyttömäinen". ( Sitten päätin haalarin hänelle säästää, jos hänelle joskus tulee se vaihe elämässä että pääsee äitiyspakkausta valitsemaan.) Samoin ajatuksin keräsin muutamia siistejä äp vaatteita talteen myöhemmin, kun en osannutkaan niitä enää seuraavilla pitää. Osa muista äp vaatteista on vieläkin käyttöön tulossa, ihan nostalgisista syistä. Ovat jo siinä kunnossa ettei niitä vuosikymmeniä säästellä. Vielä kuitenkin tulevalle pienelle, jos on kovinkin sotkevaa "tyyppiä".

    Toiselle "otin" Emmaljunga sitty rattaat, joihin se 140 siihen aikaan riitti hyvin, jos otti edellisen vuoden kärryt. ;-) Niillä sitten esikoista työntelin, kunnes toinen syntyi. Turvakaukalo mahtui niihin kätevästi, niin ei tarvinnut kanniskella kotoa parkkipaikalle. Rattaat kesti 8 vuotta, lasten leikit, retket jne.
    Seuraavienkin vauvojen kohdalla mietin, että mikä olis nyt se isompi juttu mihin haluan äp-rahat satsata.

    Nyt kun kesävauvaa odotan, niin pikkuhiljaa ajatus on muuttunut. Jos yli kymmenen vuoden jälkeen ottaiskin taas äitiyspakkauksen, niin olishan siinä taas uutuuden viehätystäkin.
    Varsinkin kun sain sen käsityksen, että tänäkin vuonna tulis uus pakkaus.
    Lisä-jännitystä odotukseen! :)

    Vaikka kaikkea meilläkin on, niin ehkä sittenkin pakkaus vois tulla meille. Kun on noita koululaisiakin, niin jäis heillekin se muisto lapsuudesta että ovat nähneet äitiyspakkauksen.
    Kietaisubodeja ja potkuhousuja ehdin tässä jo muutamia hankkia, ennen kuin hoksasin että mahdollisesti tuleekin uus pakkaus jossa sekä haalari että makuupussi olis enemmän omaan makuun. Vaikka toki noita nykyisiäkin käytettäs.
    Makuupussiahan meillä ei ole. Esikoisen aikaisen säästän hänelle itselleen, kun on siistissä kunnossa. (Kirppikseltä löytynyt lähti mummilaan.) Joten olishan tässä taas tarvetta ainakin makuupussille. Niin miehelle asiaa selittelin. ;-)

    Meillä kun 56 koko ei ole mahtunut kuin sen 1-2 viikkoa, niin harmittaa kun tässä nykyisessä äp. 50 kokosia vaatteita on kaksi settiä.
    Jos meille tuommoinen 3.5 kg vauva tulis, niin mieluummin ostaisin itse niitä ihania pikkuvaatteita kaupasta.:) Ja onhan niitä nytkin varalta. Miten ne kuluis kun 1-2 kertaa kerennyt päälle?

    Äitiyspakkauksen sijaan mulla oli tarkoitus satsata ne rahat uuteen turvakaukaloon tai matkarattaisiin. Nyt jääkin nähtäväksi miltä keväällä tuntuu. :)

    VastaaPoista
  6. Meilläkään ne 50-56 vaatteet ei kyllä kauan menny. Toisaalta onpahan vanhemmilla ees joku pieni vaate tuolta äp:sta, jos pieni vauva syntyykin, harva varmaan ostaa sitä ihan pienintä kokoa?

    Tuossa on kyllä nostalgiaa, oishan se hienoa jos vuosia säilyttäis joitain suosikkejaan ja ne vieläpä pääsis vielä uudestaan käyttöön! :)

    Niin tosiaan kuulin minäkin, että vielä keväälle julkistetaan uusi äp, tuleekohan se jo käyttöön tälle vuodelle, saa nähdä.

    Ja onnea sinnekin odotukseen! :)

    VastaaPoista
  7. Meilläkään ne 50-56 vaatteet ei kyllä kauan menny. Toisaalta onpahan vanhemmilla ees joku pieni vaate tuolta äp:sta, jos pieni vauva syntyykin, harva varmaan ostaa sitä ihan pienintä kokoa?

    Tuossa on kyllä nostalgiaa, oishan se hienoa jos vuosia säilyttäis joitain suosikkejaan ja ne vieläpä pääsis vielä uudestaan käyttöön! :)

    Niin tosiaan kuulin minäkin, että vielä keväälle julkistetaan uusi äp, tuleekohan se jo käyttöön tälle vuodelle, saa nähdä.

    Ja onnea sinnekin odotukseen! :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos!
    Oli hauska huomata että löytyi muutamia blogeja joissa on samoihin aikoihin tuo LA kuin itselläkin.
    Paljon onnea myös sinulle odotukseen, ja mukavaa aikaa prinsessan kanssa!

    Meidän prinsessalle ei ole enään pitkään aikaan tarvinnut lukea Aino ja Minttu-kirjoja. (Lainasin niitä sitten kirjastosta ja "sivistin" nuorinta poikaani, jos vaikka hänkin joskus saisi tyttären jolle voisi lukea niitä Mikko Mallikkaan ohella.) ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itekki tykkään lukea muiden blogeja joissa on samanlainen elämäntilanne. Hyvä että löytyi täältäkin luettavaa sinulle! :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!