Instagram @sarkkuk

lauantai 17. tammikuuta 2015

1. neuvola ja varhaisraskauden ultra

Koitetaan nyt viimein saada ensimmäiset neuvola- ja ultrakuulumiset ulos, ennen kuin uutta käyntiä pukkaa. Ensimmäinen neuvolakäynti ajoittui siis joulukuun alkuun. Mieskin oli mukana, ensimmäistä kertaa siis ikinä eli hän ei varmastikaan oikein tienny että mikä koko neuvolan tarkotus on. Ihan ensimmäisenä kurkistettiin, että mitä siellä masussa näkyy ja näkyihän siellä reipas pieni vauvanalku. Koitettiin ottaa mittoja jotta päästäis selville lasketusta ajasta, mutta vauva oli niin sykkyrällä, ettei ihan tarkkaa mittaa päästä varpaisiin saakka saatu. Silti hurjimmissa mitoissa LA heitti jopa +9 päivää, mikä nyt ei sinällään mua yllättäny koska edellisessä raskaudessa kävi ihan sama juttu. Mutta koska varmaa mittaa ei saatu, niin jätettiin vielä LA kierron mukaan lasketuksi eli 3.7. ja viikkoja oli tämän mukaan 9+5.


Neuvolassa kyseltiin tavalliset kuulumiset, elämäntavat, parisuhteen tilanne ja miltä ylipäänsä nyt tuntuu. Omasta puolestani tämä oli kyllä hyvin odotettu tapahtuma, vaikkakin väsymystä ja etovaa oloa valittelin. Painokin oli päässyt nousemaan, en ole käynyt puntarilla itse kuukausiin mutta vaatteet päällä eroa jopa 5 kiloa...! (Pienet paineet jatkoa ajatellen!) Neuvolan jälkeen kävin heti muuten ostamassa vitamiineja.


Ai niin ja pitihän sitä labrassakin käydä jättämässä verinäytteet. Tulokset valmistuikin jo muutamassa päivässä, testit oli negatiivisia ja hemoglobiinikin taisi olla jotain 129 luokkaa, että ainakaan sen puoleen ei voi tuota väsymystä syyttää.


Ultra sattui sitten joulun jälkeiselle viikolle. Näytöllä näkyi innokkaasti jumppaava vauva, josta saatiin paljon hyviä kuvia. Kaikki näytti olevan kunnossa ja saatiin tarkat mitat. LA siirtyi tasan viikolla myöhemmäksi eli 10.7. Nyt oli siis menossa raskausviikko 12+3. Niskaturvotuskin mitattiin, arvo oli jotain pientä että ei tod.näk. aiheuta mitään jatkotoimia (eikä ole kyllä mitään ilmoitettukkaan).


Semmoinen jatkoseurantaa aiheuttava juttu ultrassa näkyi, että mulla on MAHDOLLISESTI myooma, joku tumma läiskä näkyi eli saattaisi olla harmiton kyhmy, mutta ihan yhtä hyvin kohtu saattoi vain anturan paineesta supistella. Mitään oireita ei oo kyllä ollut, mutta seuraavassa ultrassa siis kaiketi katsotaan, vieläkö se on siellä.

2 kommenttia:

Ilahduta kommentillasi!