Instagram @sarkkuk

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Housujen tuunaus ja kirppisaarteet

Viime keväänä ostin Noshin lastenvaatekutsuilta ihanat puolipotkuhousut. Jo silloin harmittelin, ettei samalla kankaalla ollut tarjolla tavallisia housuja, mutta rohkeasti vain tilasin nuo potkarit reilussa koossa odottelemaan. Nyt alkoi koko olla sopiva meidän tirpanalle, MUTTA potkuhousumallipa ei enää käynyt, kun ei niissä oikein voi kävellä liukastumatta ja kaatuilematta. Oonkin jättänyt monet potkuhousut meillä yöhousuiksi. En kuitenkaan raskisi näistä ihanista, käyttämättömistä (ja arvokkaista) Polka Dots -housuista luopua, ja siispä sain idean tuunailla niitä omaan makuun sopiviksi.


Jokin geeni on jättänyt minut välistä. Molemmin puolin sukua löytyy liuta käsityöihmisiä, jotka illat neuloo sukkia tai ompelee ihania vaatteita. Minulla sen sijaan on ompeluasioissa peukalo keskellä kämmentä. Muistan vieläki ensimmäiset yritykseni ompelun suuntaan, kun lapsena yritin virkata itku silmässä jotain tekelettä. Samalla lailla tarvoin läpi koulun käsityötunnit, sainhan minä monenlaista aikaan, mutta ei niitä päällensä viittinyt laittaa.. varsinkin, jos villasukistakin tulee aina kuin eri mallista veistetyt. Villasukkien tekeminen jääkin aina puolitiehen (tyssää viimeistään vaiheeseen 'kantapää'), edes viisi vuotta sitten aloittamaani kaulahuivia en koskaan ole saanut valmiiksi. Kerran tein pipon, enkä tiedä miten siinä onnistuinkaan, mutta siitä tuli kova ja neliskanttinen. Purkuun meni.


Siispä oli vallan uhkarohkeaa yrittää tuunata näitä housuja, joihin sentään aijoin vain ommella resorit "sukkien" tilalle! Ja voitte uskoa, montaa mallia ja kaavaa etsin tuohonkin, että tiedän varmasti, mitä teen.


Mutta tällä kertaa fiksailu kannatti ja ompelu onnistui, ja sain kuin sainkin housuille uuden ilmeen. Pitkän, taitettavan resorinsa ansiosta nämä housut tulee menemään meillä nyt pitkän aikaa.


Nyt onkin ompeluinnostus päällä. Sen sijaan, että haaveilisin ostavani seuraavilta vaatekutsuilta vaatteita, olen ihastellut upeita kankaita ja sattumalta löysin kirppikseltä edullisesti kansion täydeltä käsityölehtiä, joista löytyy näin aloittelijalle runsaasti valinnanvaraa seuraavaksi projektiksi. Siskolta sain ompelukoneen lainaan (vielä en sentään niin hurahtanut ole, että oman ihan heti hankkisin). Itselle ainakin omista lapsena pidetyistä vaatteista mieleeni on jääneet juuri ne äidin, siskon tai jonkun muun itse tekemät vaatteet.


Ostamalla saa toki hyvää vaatetta ja halvallakin, kun onni on myötä. Muutaman löydön onnistuinkin tekemään taas kirppistellessä.



Miikkareiden vaatteet lähti niin halvalla, että kannatti ostaa. Tuo pilvikuosi on tässä mallistossa ihastuttanut. Muitakin merkin vaatteita olisi ollut tarjolla, mutta en jotenkin niistä innostunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!