Instagram @sarkkuk

lauantai 3. toukokuuta 2014

Vappu

Kerrotaanpa nyt vielä, miten me vietettiin vappua, ennen kuin kokonaan unohtuupi. Opiskelijoista koostuvan tuttavapiirin edesottamuksia mm. FB:stä katottuani ei voi muuta kuin näin jälkeenpäin huokaista helpotuksesta, että ei enää tarvi olla näissä meiningeissä mukana. Aika aikaansa kutaki. Siitä huolimatta lähettiin kuitenkin Åströmin puistoon teekkariuittoja katsomaan. Kivat kevätkelit tosin päättyi juuri vappuun: aivan kuten onnistuneesti jo helmikuun lopussa olin ennustanut, niin räntäähän sieltä taivaalta altoi tulla tupruttaa. Oli tarkoitus lähteä jo hiukan aikasemmin keskustaan, mutta ei huvittanut kiirehtiä enää, kun sää oli mitä oli. Lisäksi S kaivoi minun laukusta esiin sävyttävän huulirasvan, ja päätti sillä tehdä itselleen vappunaamion...


Eli lopulta päästiin vasta yhden seuduilla liikkeelle. Minun piti matkan varrella käyä hakemassa yliopistolta simaa ja munkkeja, mutta kaikki sima olikin justiinsa mennyt, ja viimeiset munkit sain just ennen ravintolan sulkemisaikaa. Lisäksi kun motarille oli kaatunut joku säiliörekka, niin jouduttiin kiertään vähän eri reittiä ja ruuhkaahan sitä oli siitä huolimatta. Matka kesti sen verran kauan, että S hermostui täysin ja rauhottu vasta, kun pysähdyttiin ja pääsi äitin syliin.


Johtuiko minusta vai mistä, mutta aika laimea meininki uitoissa oli. Kävin ensin etsimässä OYYn simapisteen, näköjään on säästötoimenpiteet iskeny, kun munkeista on suunnilleen vaan reiät jäljellä. ;) Simaa sen sijaan taisi olla yllin kyllin, kun vielä ennen lähtöäkin kävin pulloon hakemassa puolikkaan litran, kun eivät tuntuneet siitä eroon pääsevän.






 

Kun porukka oli edelleen vähän siellä sun täällä, lähdin Sn kanssa lämpimämpiin tiloihin kahville ja välipalalle Tubaan. Ensimmäistä kertaa istuin siellä, olipa kivan oloinen paikka, vaikka vessan vaipanvaihtotila olikin aika pienehkö. Vaunut jätin eteiseen, kun sisällä vaikutti sen verran ahtaalta, vaikka oli joku muu rattaatkin tuonut sisälle saakka. Mutta kivan oloinen paikka noin muuten.



Piti käydä autoakin välillä parkkipaikalla siirtämässä. Käytiin taas katsomassa mitä muu porukka meinaa, ja lähdettin talsimaan keskustaa kohti. Muu porukka lähti vapunviettoa jatkamaan, itse kävin torilta metsästämässä sitä simaa. Onneksi vielä oli myyjät paikalla, ja vappujuomat hankittu omalta osaltani.




Ulkona oli ihan jäätävä tuuli, eli ei siellä tarennu olla oikeasti yhtään enempää. Lähdinkin kävelemään autoa ja kotia kohti. Vaikka uitot oli jo loppu, niin hyvin jaksoi näköjään opiskelijat siellä vielä istua. Eikait siinä, on sitä itekki istuskellu siellä aikoinaan yön pimeille tunneille saakka.



Kotosalla taas ei ollu isi valmistautunu tarpeeksi vappuun, eli piti vielä kauppaan rynnätä ennen sen sulkemisaikaa, niin ku aika moni muukin. Hyvin oli kato käyny ilmapallojen ja serpentiinien kanssa, joita mun piti ostaa vapun jälkeen mm. synttäribileitä ajatellen. Iltapalaksi pääsin viimein nauttimaan ostamaani simaa ja munkin.



Mutta eipähän itse vappupäivänä ollut krapulaa, hahah, ja puoliltapäivin oltiin valmiita vappuohjelmaa katsomaan. Käytiin siis katsomassa se aikaisemmassa postauksessa esittelemäni vanhojen autojen kulkue, joka kestikin yllättävän pitkään. Sen jälkeen sain vielä kaksi vastarannan kiiskeä raahattua hirveässä ruuhkassa keskustaan.


Käveltiin torinrantaan, joka oli ihan täynnä muitakin vapunviettäjiä. Aurinko paisto sen verran mukavasti, että istahettiin terassille. Mutta ei siinäkään kauaa tarennu, kylmä tuuli kun oli.







Rotuaarilla ois ollu Teekkaritorvien konsertti. Toistan nyt itteeni, mutta valitan edelleen siitä, kuinka kylmä tuuli tuolla oli. Ei tarettu seistä kauaa.



Saipahan tuo meijän perheen mamukin nähdä kerrankin, että Oulussakin jotain tapahtuu. Vaikka eihän tämä ilmeisesti vedä mitenkään vertoja maansa omille juhlille ja karnevaaleille. Vissiin raikas ulkoilma teki tehtävänsä, kun aika hiljasta tuli sohvan nurkassa loppuillaksi (=köh, rapula). Ite luutusin, ja söin vielä yhden munkin ja join simaa.

Semmoset hurjat bileet meillä. Ens vuonna voi ostaa jo ilmapallon meidän neidillekkin, kun se jotain ymmärtää niiden päälle, eikä vain pureskele niitä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!