Instagram @sarkkuk

maanantai 26. toukokuuta 2014

Eläinpuistossa

Menneellä viikolla pari päivää sitten oli erään paikallisen perhekahvilan retki eläinpuistoon.


Minäkin tänne sitten ilmoittauduin Sn kanssa mukaan, kun vielä tilaa oli. Omia kustannuksiakaan ei tullut kuin (alennettu) pääsymaksu. Sopivasti oli mulla joku kesälentsu alla, yö meni kurkkutablettien voimilla nukkuen.. Siitä huolimatta mukaan lähdettiin!


Mahtaa olla reissunainen tuo meidän tyttö, mistä lie taipumuksensa perinyt... ;)



Määränpäänä siis Limingan Escurialin eläinpuisto! 


Oon käynyt tuolla joskus lapsena varmaankin kouluretkellä, enkä muuta paikasta muistanut, kuin että lintuja siellä oli.







Olipahan muuten melko polleana tuo kalkkuna, kun nuin pöyhistellen tuli luokse! Suojelikohan se tulevaa jälkipolveaan? Jännä ääni lähti kans tuosta pyrstöviuhkasta.




Mutta pehmoiset, pörröiset lampaat osoittautui meidän suosikeiksi! Kaksi ihanaa lammasta oli juuri sopivasti aidan vieressä rapsuteltavana. Skin silitteli nenänpäästä ja kyljestä ja hienot naurunpurskahdukset sai aikaan. :) (Vähän olin silti varovainen, ettei neiti tukistaisi karvasta, ei lammas siitä välttämättä ilahtuisi...)




Kanoja tuolla oli sen tuhannen sorttia, niin että meni kyllä neidillä ja itselläkin mielenkiinto niitä kohtaan. Pari söpöä minipossua makoili tyytyväisenä auringossa, mutta niiden kolmas kaveri vaikutti melko stressaantuneelta ravatessaan eestaas aidanviertä pitkin.





Nuo hanhet oli tosiaankin vihaisia, tämä yks yksilö tuli sähisemään aidan viereen. Ois varmasti sormensa menettäny kun ois antanut!



Poroja nähtiin taas. Ne oli aitauksen kauimmaisessa nurkassa kun saavuttiin, mutta hivuttautuivat sitten aidan lähelle katselemaan, ketkä niitä tuli pällistelemään. Vaiko toisin päin?!










Nelijalkaisia oli vaikka millä mitalla. Ponit oli harmittavan kaukana justiinsa evästämässä. Olis tuolla saanut niillä ratsastaakkin, ja joku pikkutyttö pääsikin hepan selkään. Meille ei ehkä ihan vielä ajankohtaista. :)


Ihan kuten muistin, lintujakin eläinpuistossa oli. Pahaääninen papukaijakaksikko, josta toinen ois varmasti syönyt kaikki lapset, jos ois saanut purtua kalterit auki. Lisäksi oli erillinen lintutalo, jossa näytti majailevan myös ainakin chincilla. Kissallakin oli oma talonsa, mutta kisusta nyt ei näkynyt vilaustakaan, eiköhän se noin kuumalla ilmalla ollut jossakin varjossa nukkumassa.



Eväätkin meille oli järjestetty paikalle, neiti söi ilomielin pehmeää sämpylää, jotka oli joku vasta aamulla leiponut. Jossakin kahvilassa olisi kai ollut jonkinlainen imetysnurkkauskin, koitin sitä kuikuilla mutta päätin sitten nautiskella kerrankin nätistä kesäilmasta. Neiti sippasikin saman tien maidot juotuaan.






Kukkapuistohan tuolta löytyy myös, kaikenlaista ihanaa kukkaa olis ollut tarjolla. Minulla tuo viherpeukalo on tosin keskellä kämmentä, tuskin oisin saanut yhtään kukkaa ees kotiiin saakka ehjänä. Lisäksi ostin jo viikolla orvokkiamppelin parvekkeelle, siinä on ihan tarpeeksi hengissä pidettävää minulle. :D


Sattui muuten jännä juttu tulomatkalla: Poliisi pysäytti meidät keskellä moottoritietä! Molemmin puolin oli siis liikenne pysäytetty, ja syynä oli "korkea kuljetus", joka ajeli osittain vastaantulevien kaistalla. Mukavan pituset jonot oli kertyneet tuolla toiselle puolelle odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!