Instagram @sarkkuk

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Liikunnat joulukuu

Vuoden pohjanoteeraus liikuntojen osalta. Kävi mielessä, että kehtaako tällaista julkaista blogissa ollenkaan, mutta toisaalta, pahemminkin voisi olla. Eli tässäpä säälittävät liikkumiset joulukuun ajalta.


Ehkä joku kävelylenkki on saattanut jäädä kirjaamatta, mutta voin kyllä myöntää, etten mitään ylimääräsiä kävelyjä oo juuri tehnytkään, eikä kymmenen minuutin pyrähdys lähikaupassa ansaitse tulla näissä huomioiduksi.

Salilla oon pyrkinyt käymään sen kerran viikossa, yleensä lapsenvahdin katsoessa Saa. Kun oon nyt kunnolla päässyt tuon saliohjelman makuun, niin kyllä sitä tällä vähäiselläkin punttien nostelulla on saanut ihan näkyviä tuloksia aikaan tuonne muskeleiden suuntaan. Oon myös kuukauden aikana saanut nostaa painojen kilomäärää, eli se jos jokin kertoo jotain.


 Toisen viikkoliikunnan oon tehnyt ryhmäliikuntatunneilla ilta-aikaan Sn ollessa MiniSatsissa. Joulukuussa näissä jumpissa ei tosin tullut käytyä kuin kolme kertaa! Ensimmäinen kerta SatsCorePulsessa, jonne päädyin puolivahingossa toisen jumpan peruunnuttua. Tuo jumppa oli melkoinen turhat luulot pois -meininkinen pieniä lihasliikkeitä ja aerobista yhdistävä aika kokonaisvaltainen treeni, ja tykkäsin ihan hirveästi - siinä oli paljon samoja liikkeitä, mitä sisältyy minun saliohjelmaankin. Harmittaa, että tämä oli vain korvaava tunti eikä säännöllisessä viikko-ohjelmistossa. Toisen kerran kävin seuraavalla viikolla Champsissa, ja hyvä sekä tehokas sekin oli, mutta oisin ite kaivannu vielä enemmän sellasta kunnon sykettä nostattavaa meininkiä mukaan. Aatonaattona kävin Sh'bamissa, jossa minulla oli taas kaksi vasenta jalkaa mukana. Noissa rytmillisissä jutuissa minulla pitää aina olla muutama kerta alla, että ne liikkeet lähtee sujumaan oikeaoppisesti.

Joulu sekotti oman liikuntarytmin totaalisesti sekä omien että salin aikataulujen vuoksi (mm. joulupäivänä oisin ollut ihan valmis lähtemään jo salille, jonka ovet olivat vielä kiinni) - onneksi tuo isi kuitenkin tuli kotiin ja vahti Saa sen aikaa, että pääsin käymään kuitenkin salilla silloin, kun ehdin välipäivien aikaan. Kaiken päälliseksi muutto vei ne pienimmätkin ajanrippeet vuodenvaihteen alla, eli jos ei pakkaamista ja tavaran roudaamista (jonka muuttoapukin pääasiassa hoisi) lasketa, niin liikuntasaldo on tältä ajalta pyöreä nolla! Lisäksi, kun lasketaan päälle ne kaikki syödyt joulusuklaa(rasia)t, niin eipä ihme, kun paino jumittaa (vaan onneksi ei nouse kuitenkaan).


Alkuvuoden haaveissa liikunnan suhteen on mahduttaa viikkoliikuntoihin toinen salikerta sekä aloittaa taas pitkät vaunulenkit / juoksuharrastus (ja jos lunta tänne joskus saisi, hiihtolatukin menee vähän matkan päässä). Mitään en kuitenkaan varsinaisesti lupaa, kaikki ylimääräinen lasketaan nyt vaan plussaksi.




Yhteistyössä mukana SATS Heikinkatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!