Instagram @sarkkuk

torstai 26. joulukuuta 2013

Aatto

Aattoaamu alkoi perinteikkäästi. Heräilin puoli kahdeksan maissa, ja aamukahvien juonnin lomassa aloin riisipuuron tekopuuhiin.


Vasta maidon lisättyä muistin, että siitä oli tarkotus ottaa myös Slle aamupuurot... Onneksi kaupasta oltiin ostettu hällekkin joulupuurot. Sain aikasemmin jonkun Valion näytepakkauksen ja siitähän meidän neiti tykkäsi. Tällä kertaa valitsin omaa suosikkimakua mustikkaa.


Riisipuuro hautui pari tuntia astiassaan, ja sille kaveriksi tein luumuista, aprikoosista (ja Slle tästä välistä kaapatun soseen jälkeen lisättyjen) ja rusinoista kiisselin. Piilotin sekaan myös mantelin, mutta se ei tällä kertaa päätynyt kenenkään lautaselle.


Ostin muuten Lidlistä tuon joulutähden, kun ei sitä kuusta ollut meillä... kestihän tuo nuupahtamatta päivän tuossa pöydällä! A myös sai joulun ensimmäiset lahjansa nyt, kun oltiin pakattu mm. hänen sukkansa jo alakerran varastoon muuttokuormaan, enkä minä heti muistanu mihin paketoin ne sukat, eli kaksin kappalein sai jo avata paketteja.

Aamupuurojen jälkeen lähdettiin liikenteeseen.


Määränpäässä porukoillamme koristelin kuusen, mikä lienee perinteisesti ollut aina minun tehtävä. A pääsi auttamaan tässä puuhassa.


Sitten istuttiin joulupöytään, jossa oli tarjolla mm. kinkkua ja laatikoita.


Ruuan jälkeen availtiin paketteja.


S oli nälkäinen, ja sai mukaan pakkaamaani luumu-aprikoosisosetta ja maitoa päälle.


Sitten oli kyydillä jo kiire jatkamaan matkaa, eli tultiin takaisin Ouluun omalle kämpälle, jossa Leevi jo oli vastassa oottamassa omia herkkujaan. Availtiin lahjat, huomasin oman virheeni kelloa katellessa (eihän niitä sais vasta ku illalla avata ;P ).


Syötiin lahjojen availun ohessa tekemiäni suklaita.


 Kun oli paketit avattu ja ihasteltu kaikkia ihania uusia juttuja, joita pääasiassa tonttutyttömme sai, aloin valmistamaan päivällistä.


Broilerille tein kaveriksi sienisalaattia, "rosollia", keittelin herneitä ja laitoin graavilohta esille. Lisäksi tekemääni joululeipää ja sitruunavettä sekä kotoa ottamiani laatikoita. Alle maistui joululahjaksi saatu kotiviini, josta ite maistoin hörpyn ja ei mun vaan tehnyt enempää mieli sitten sitä juodakkaan.



Näin perinteikkäissä merkeissä meni meidän jouluaatto, ja etelän mieskin tykkäsi ruuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!