Instagram @sarkkuk

tiistai 3. joulukuuta 2013

3. luukku

Kylminä talvi-iltoina ja etenkin näin joulun lähestyessä mieli tekee käpertyä viltin alle sohvalle ja juoda lämpimiä juomia. Tämä nyt oli tämmönen romanttinen mielikuva asiasta - lämmin juoma kun ehtii/pitää antaa haalistua, jotta sitä uskaltaa vauvan kanssa juoda, eikä mulla mitään vilttiäkään ole...

Tietyt mausteet antavat juomalle oman tunnelmansa sekä tuoksun että maun puolesta. Jokin aika sitten Lidlin valikoimiin ilmestyi Talvitee: Vihreä tee, jossa maistuu mm. neilikka ja mansikka - NAM!. Se on ollut oma tämän talven suosikkijuomani. Tuota teetä on myös mustana, jos siitä enemmän pitää.


Kestohitti suomalaisten keskuudessa on myös glögi. Eipä ollut Kreikassa vietetty joulu mitään ilman tätä mausteista juomaa. Vasta eilen korkkasin itse glögikauden alkuun. Terveellinen minä tahtoi kuitenkin valmistaa glögistä sokerittoman version, kauhistuttaa ajatellakkin sitä sokerimäärää, joka noissa on... eikä se aspartaamikaan hyväksi ole, ja tässäpä siihen resepti.


GLÖGI

Makeuttamatonta mustaherukkamehua  
(tiivisteestä tai vielä parempi, jos löytyy itse tehtyä!)
 
Glögimaustetta


Lämmitä kattilassa mustaherukkamehu, johon olet lisännyt mausteet - yhden maustepussin sisältö riittää vajaaseen litraan mustaherukkamehua. Anna hautua tunnin verran.
Siivilöi ja nauti vaikka piparkakkujen kanssa.



PS. Liki pitäen arpoo täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!