Instagram @sarkkuk

lauantai 23. marraskuuta 2013

Valoa! ja tulta

Oulussa on siis meneillään Valoa Oulu -valofestivaali, ja sen puitteissa on ympäri kaupunkia erilaisia valotaideteoksia ihasteltavana tämän viikonlopun ajan.

Franzenin puisto
 

"Franzeninpuistoon ja tuomiokirkon julkisivuun teoksen "Sydän" on suunnitellut valosuunnittelijat Ainu Palmu ja Priit Tiimus. Sydän on saanut inspiraationsa Franzénin henkilöstä ja erityisesti Franzénin ja hänen ensimmäisen vaimonsa Lillin rakkaustarinasta."


Tuomiokirkko



Eilen oli tuon joulun avajaisten kunniaksi Ainolan puistossa myös kourallinen ihmisiä katsomassa tulishowta. Oli kyllä upean näkönen esitys!



Oulun linna eli Tähtitornin kahvila



Light Zoo
Linnansaari

Kartongista tehtyjä origamivalaisimia eli lyhtyvaloveistoksia, jotka ovat saaneet erilaisia eläinhahmoja. Erityisesti mieleeni painui tuo "merestä" nouseva pingviiniparvi.


Käykäähän kattomassa, nuo valotaideteokset on esillä vielä ens viikolla, mutta nuo origamit kerätään huomenna jo pois.

Valofestivaalit jatkui vielä lauantaille, jolloin lähdettiin käymään MLL:n paikallisyhdistyksen järjestämässä Valoa! lastentapahtumassa. Ovella olikin melko tuttu enkeli vastassa... ;) Paikalla oli mm. myyjäiset, joissa oli kyllä kaikenlaisia ihania käsitöitä. Vaan kun oon jo 90% joululahjat hankkinu, niin ei siellä sitten ollut mulle juurikaan ostettavaa. Niin ja valoinstallaatio sielläkin oli.


Meidän osalta valofestarit huipentui spektaakkelimaiseen Kekripukin polttoon.


Kauppatorille Toripolliisin viereen oli tuotu Kekripukki, ja sitä lähdettiin sitten kulkueena saattamaan kohti viimeistä leposijaansa Kiikeliin Elban saaren edustalle. 


Paikalla oli yllättävän paljon porukkaa, huolimatta siitä, että munkin kengät sanoi lits läts aina siihen saakka, kunnes alkoi pakastumaan... Vissiin suosio yllätti järjestäjätkin. Tapahtumassa oli tuo sama tulishow-esitys, mutta siitä nyt ei nähnyt kuin pari heiluvaa valopalloa koko yleisömeren takaa. (Miksi muuten ne lähes 2-metriset hujopit ei vois yleisötapahtumissa vaan älytä siirtyä itte sieltä eturivistä hieman sivummalle ja antaa tilaa sitten meille persjalkasille... lapsista puhumattakaan!) Säestyksenä ollut rumpumusiikki oli tosin hienon kuulosta.


Skin pääsi seuraamaan tuota polttotapahtumaa, kun vissiin alkoi jo hermostuttaa se vaunuissa makoilu. Varmaan ihmetteli, että mihin kaikkeen ihmeelliseen se äiti häntä raahaa.. :>




Tietääkö joku muuten järkevän selityksen sille, miksi siinä Rare Exports -leffassa joulupukki on paha kekripukki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!