Instagram @sarkkuk

tiistai 26. marraskuuta 2013

Lapselliset pikkujoulut

Pikkujoulukausi korkattu! Päästiinpä mekin siis joulun odotusta pikku hiljaa alottelemaan.

  
Tapani mukaan päästiin liikkeelle hirveellä häsellyksellä, ehdittiin kuitenkin linja-autoon, joka lähti sopivasti talon edestä. Se on hyvä, että on puhelimessa tuo navigaattori, jos sitä vain osaa käyttää.


Siinä katoin, että nyt pysäkki lähestyy, katoin ikkunasta ulos ja totesin, että ois vissiin pitäny jo jäähä pois. Onneksi seuraava pysäkki ei aivan hullun kaukana ollut, pikkunen aamukävely mukavassa talvipakkasessa.


Joku aika sitten alettiin suunnitteleen mammaporukan pikkujouluja, ja päädyttiin pitämään kahdet: lapsettomat ja lapselliset. Joudun ite nuo toiset skippaamaan, alun perinkään en jaksanu alkaa lapsenvahtia sille päivälle järkkäämään, ja on mulla nyt siinä jo muutakin menoa. Ehtiipä sitä sitten joskus myöhemminkin vapaalle heittäytymään, ilman lasta.


Aah mulle iski sisustuskateus taas... Ja neitikin niin innoissaan häpläili tuota mattoa ja tarttu verhoista kiinni, "Meille nämä". Meillä tosin ne oliskin kissankarvoja ja kynnenjälkiä täynnä.


Nyyttärimeiningeillä mentiin. Joulun ensimmäiset hakaristileivokset tortut ja piparit tuli maisteltua. Määhän en oo kummankaan suuri fani (ihme kyllä), tuoreena ne menee.


Glögiä en muuten ees maistanu. (Sokeria...) On ollut aikomuksena kehittää ihan "oma" glögiresepti, aineksetkin olis jo.


Paikalla oli aivan ihastuttavia tonttutyttöjä ja -poikia!


Mun mielestä on kyllä tosi mukava, että meillä tuo mammaporukka kokoontuu epäsäännöllisen säännöllisesti, kukainen miten ehtii mukaan. Saapi sitä vertaistukea suunnilleen saman ikäisten äitien kanssa.


Parhaimmillaan meitä oli paikalla kymmenkunta äiti-vauva -paria. Harmi, että meillä oli vaan niin pikainen käynti. Pari tuntia ehdittiin olla, ja viimeiset tais tulla tuonne juuri, kun tehtiin lähtöä. Sain muuten mukaani taas kassillisen vaatetta - sekin hyvä puoli tässä suunnilleen saman ikäisten kanssa on, että voi noita vaatteitakin kierrättää toiselle.


Meillä piti tosiaan ehtiä tapaamiseen, jota jo aamulla siirsin hieman myöhemmäksi, jotta ehittäis ees tuo pari tuntia tuolla pikkujouluilla. Ehdittiin hyvin paikan päälle, ja minä hieman ympäristöäkin tsekkailemaan... Mutta siitäpä lisää sitten ensi kerralla! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!