Instagram @sarkkuk

lauantai 23. marraskuuta 2013

Joulun avaus

Muutaman viikon ajan täällä Oulun korkeudella ollaan saatu "nauttia" masentavasta pimeydestä. Toissa yönä meillä nukuttiin taas levottomasti, ja puoli kolmen aikaan mietin, että tässäköhän ne tämän yön unet oli. Maitoa ja pari kertaa masulleen käyttäminen lopulta tepsi, ja saatiin taas unen päästä kiinni. Ehdin kuitenkin tuossa välissä miettimään, kun oli niin kumman valoisaa. Normaalistikkaan täällä kämpässä nyt ei ihan säkkipimeää ole, oon laittanu tuohon pikkuikkunaan Leeville kyttäysaukon, ja yleensä se saa vielä tiirailla ulos sälekaihtimien välistä. Tuossa ikkunan edessä on juuri sopivasti katulamppu, ja se sieltä vähintään öisin kajastaa. Mutta nyt tämän kumman valoisuuden syy selvisi aamulla ikkunasta ulos kurkistaessa: Vihdoinkin lunta!


Aijemmin suunnittelin eiliselle meneväni kollegoideni seuraan arkeologian pikkujouluihin. Jossakin vaiheessa kuitenkin hylkäsin koko ajatuksen. Taispa olla juuri silloin, kun keksin päivään muuta ohjelmaa. Eikä tämän imetyksen vuoksi jaksaisi alkaa mitään pumppausoperaatiota, ja Saa pitäisi kuitenkin olla nukuttamassa viimeistään yhdeksän maissa, eli ihan turhaa vaivaa olis pari tuntia siellä vaan piipahtaa. Ei, pikkujoulujen sijaan päätin, että mennään jouluavajaisiin kaupungille!


Kiire meinasi taas tulla, mutta ehdittiin sitten hyvin bussiin, joka oli 15 min myöhässä ja täpöten täynnä ihmisiä - muillakin oli näköjään samanlaiset aikomukset. Ehdittiin katsomaan kaupungintalon editse menevää valokulkuetta.


Ja ei oo totta, tää oli tälle vuodelle jo toinen kerta, kun nähdään joulupukki, ja aina se luikkii kiireen vilkkaa jonnekkin piiloon. Taitaa pukkia pelottaa. Taitaa tuo meidän lapsi olla ollut niin kiltti, että pukkikin näyttää sen rinnalla tuhmalta? <;)


Rotuaarilla oli sitten mm. Tiernapojat, yhdyskuntalautakunnan pj Hanna Sarkkisen tervehdys, joku esikoululaisten Soiva Siili -esitys jne. Olis ollut ihan mukava nähdäkkin noista esityksistä jotain, mutta väkeä oli kuin pipoa, eikä mitään toivoa päästä esiintymislavan eteen. Pöljästi suunniteltu tuo uusi lava, kun eihän sieltä sivuilta nyt mitään näe.


S osoitti taas esimerkillistä käytöstä, vaikka heräsikin vaunuissa. Siellä se ihmetteli menemään ja kuunteli Tiernapoikia hänkin. Hermot meillä meni suunnilleen samaan aikaan, ja lähdettiin pois. The Body Shopissa ois pitäny olla glögitarjoilu, ei näkyny. (Oon about kaikki joululahjat muuten jo hankkinu, tärkeimmät eli Sn lahjat enää puuttuu!) Sillä aikaa kun siellä palloiltiin, niin olikin nuo kävelykatujen valot sytytetty.


Ois ollu ihanaa käydä juomassa lämmin kaakao jossakin, mutta mihinkään kahvilaan ei oikein päässyt sen väentungoksen läpi menemään, niin käytiin Stockan Vintillä mutka. Sekin meni tietysti saman tien kiinni, mutta ainakin lapsi sai vähän janojuomaa. Myös Stockmannin näyteikkunan edessä kuhisi, kun sinnekin oli avattu uusi satuikkuna.


Tästä jatkettiin vielä matkaa, mutta siitä teen vielä toisen postauksen!


EDIT 23.11.:
PS. Lisää upeita kuvia voi käydä ihastelemassa oululaisen valokuvaaja Aleksi Ollilan flickr-tilistä... Todistetusti olen minäkin ollut paikalla!

2 kommenttia:

  1. ai vitsit kun näyttää ihanalta! koti-ikävä tuli :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania on. Mutta junahan (ja muut liikennevälineet) kulkee, eli sää pääset sukulaisten ja ystävien luo tänne Oulun suuntaan! :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!