Instagram @sarkkuk

perjantai 13. syyskuuta 2013

3 kk



3 kk -syntymäpäivän aamuna neiti heräsi tuttuun tapaansa päivänsäteen lailla hymyillen. Täällä onkin pääosin iloinen lapsi, kunhan vain palvelu pelaa. Joskus harmittaa tai tulee tylsää yksinään, silloin äitiä pitää vähän huutaen käskeä ottamaan syliin . Tai hoputtaa antamaan sitä maitoa, kun ei pienet vihjailut tehoa. 3 kk -neuvola meillä on vasta maanantaina, päivitän vaikka tännekkin sitten mittoja. Veikkaan kyllä, että 6 kg paukkuu jo komeasti rikki, niin on neidillä hyvä ruokahalu. 50-koon vaatteille on sanottu hyvästi (yhdet housut menee vielä), ja 56-kokoisista menee enää muutama satunnainen body. Housut sen sijaan on vielä tätä kokoa pääosin. Mutta bodyjen osalta on otettu jo 62-kokoiset käyttöön.

EDIT: Mitat 16.9.
Paino 5910 (5300)
Pituus 60,6 (58,2)
Pää 38,2 (37,3)


Vauva on viimeisen viikon aikana alkanut kääntymään mahalleen, kun tämän laittaa hieman kyljelleen (mutta vain oikealta kyljeltään eikä osaa kääntyä toisin päin ). Ja pikku hiljaa alkaa myös pitämään siitä. Eikä tykkää enää pikkavauvan lailla makailla sylissä, vaan kovasti pitää saada jo katsella ympärilleen mieluiten pystymmässä asennossa.


Lelukaaren kolisevimmat lelut on käytössä ja niiden kanssa saatetaan viihtyä niinkin kauan, että äiti ehtii hyvin tehdä ruokaa ja tiskailla. Omat kädet on löytyneet, niitä ja äitin käsiä tuijotellaan välillä huuli pyöreänä. Lattialla leikkimatolla ollessa on joskus päästy potkimalla etenemään taakse päin.


Vauva tykkää jutella jo tosi paljon myös vieraiden ihmisten seurassa. Ja on sanonut jo sanat "ei", "niin" ja "äiti" - no ihan varmasti on! Äitin korva kuulee mitä tahtoo. Eikä siitä gaagaasta kyllä ole pitkä matka muodostaa sanaa siitäkään.. hehheh. Nyt opetuksessa on "Leevi". Jännä nähä sitten, mikä sana sieltä selkeästi ensin sitten aikanaan muodostuu kaiken pöristelyn ja kujertelun päätteeksi. Melko söpö tapaus tämä on muuten kai myös, muidenkin kuin äidin mielestä, kun kaikki ohikulkevat mummut ja papat pysähtyy vauvaa aina ihailemaan ja juttelemaan. :)

 
Vaipoissa siirryttiin puolivahingossa täyskestoiluun (=unohdin ostaa kauppareissulla uusia/isompia vaippoja). NewBorn-koko alkaa olla sillä mallilla, että saisi jo pakkailla laatikkoon odottamaan seuraavaa vastasyntynyttä. Mulla on niin erilaisia ja erimerkkisiä vaippoja sitten muuten käytössä, että ihan sekaisin käytän (NB-), S- ja M- kokoa, vaikka yleisesti tuo M on vielä vähä liian iso.


Maitoa on riittäny vielä hyvin. Rytmi ei ole hirveästi kuukauden takaiseen muuttunut. Aamulla herätään joskus klo 7 (minun jälkeen), joskus klo 9 vähän riippuen siitä, pitääkö vaippaa vaihtaa milloin. Aamupäivällä, päivällä ja iltapäivällä otetaan päiväunet, monesti käydään kaupassa tai muilla asioilla niin, että vaunuissa saa nukuttua hyvät unet. Ilta tissitellään n. klo 19 alkaen, ja jos ei vaipanvaihdossa olla puoli kymmeneltä ja pää tyynyssä viimeistään kymmeneltä, neiti osaa kyllä siitä itse muistuttaa. Öisin heräillään välillä 2, välillä 4-5 kertaa minun vierestä. Äitiyspakkauslaatikon voisikin kohta jo pakata pois - mittasin sen pituudeksi kerran 70 cm. Sitten päästäisiin jo isojen tyttöjen sänkyyn nukkumaan.


Nimen vauva saa parin viikon päästä. Niin tai onhan se jo olemassa, mutta sitten saa sen virallisesti, pidetään nimiäiset ja salassa pito päättyy. ;) Itekki jo ootan että saa jo julkisesti alkaa kutsumaan vauvaa nimellään.. vähän pitää nimittäin sanojaan varoa, ettei se vaan sieltä lipsahtaisi ennen aikojaan.


Itselläni on nyt tämä kolmannen kuukauden kirous päällä. Hiuksista en tiedä, mutta heti raskauden jälkeen mulle kasvo ihanat pitkät kynnet, millasia en oo ikinä ennen omistanut. Nyt ne alkaa olla historiaa, yks kerrallaan on halenneet ja menneet poikki. Koitan napsia vitamiineja ja syödä kalsiumia, ehkä se jotain auttaa - vielä ei tosiaan lattiakaivo pursuile hiustuppoja (kop kop).

***

Psyykkisen kehityksen kulku
2-7 kuukautta
 Tottumisen ja ehdollistumisen avulla vauva osaa ennakoida tuttujen tapahtumien kulkua syntyneiden tapahtumien skeemojen eli mallien avulla (esim. imetyksen alussa lakkaa itkemästä nälkää hetkeä ennen kuin saa nännin suuhunsa). Vauvan kiinnostus ja kyvyt sosiaaliseen kanssakäymiseen lisääntyvät, ja vastavuoroinen katsekontakti, ääntely ja hymy esiintyvät viimeistään 3 kuukauden iässä. Tunteet kehittyvät: mielipaha jäsentyy suruksi, inhoksi ja kiukuksi; mielihyvä iloksi ja tyytyväisyydeksi; kiinnostus hämmästykseksi ja kiinnostukseksi. Vauvan nukkumis- ja syömisrytmit alkavat vakiintua oman fysiologisen kypsymisen ja vanhempien säätelyn avulla. Muistijäljet tallentuvat edelleen implisiittiseen muistiin. 

*** 


Vielä vähän horoskooppihömppää. Mielenkiinnosta kurkkasin, mitäs tälle meidän lapselle mahdollisesti olisi luvassa. (Tunnistatteko omassa kaksoslapsessanne näitä piirteitä??) Oottakaahan kun tässä ehtisi tehdä ja katsoa tarkemman syntymähoroskoopin, sehän se vasta mielenkiintoista onkin!

***

 Kaksoslapsi:

"...Kaksoslapsen läsnäollessa ei ole syytä lasketella edes valkoisia valheita eikä puhua tunteidensa vastaisesti, sillä hän hallitsee sekä sanallisen että sanattoman viestinnän salat paremmin kuin ikinä osaat kuvitella. Vilkkaudestaan ja nokkeluudestaan huolimatta myös Kaksoslapsi kaipaa ennen kaikkea hellyyttä ja hyvänä pitämistä.
---
Kaksosten universaalinen tehtävä on välittää kosmoksen viestiä ihmiskunnalle niin kirjallisessa kuin suullisessakin muodossa. Tehtäväänsä he suorittavat kirjailijoina, radio- ja Tv-toimittajina, lehtimiehinä tai -naisina, poliitikkoina tai myyntialan ammattilaisina. Sanoillaan ja kirjoituksillaan he näyttävät kanssaihmisilleen kolikon toisen puolen eli todistavat Yingin ja Yangin suurta vastakohtaisuuksien lakia. Sanoillaan ja kirjoituksillaan he näyttävät kanssaihmisilleen kolikon toisen puolen eli todistavat Yingin ja Yangin suurta vastakohtaisuuksien lakia. Voidakseen suoriutua tehtävästään kunnialla he tarvitsevat hyviä opettajia. Voit mielestäni pitää suurena kunniana sitä, että lapsesi valitsi juuri sinut opettajakseen. Asialla on toki kaksosmaisesti toinenkin puolensa, ja siinä tämä roolijako sitten kääntyykin päälaelleen. Jos haluat lapsesi menestyvän tässä kovassa maailmassa tulee sinun olla häntä kohtaan äärimmäisen rehellinen ja kantaa selittelemättä vastuusi silloin kun jätät antamasi lupauksen toteuttamatta. Sinulla on harvinaisen älykäs lapsi, joka varmasti ymmärtää että olet unohtanut hänen syntymäpäivänsä tai huvipuistoon lähdön. Kaksoslapselle tulee antaa esimerkki rehellisyydestä ja omien virheiden myöntämisestä, jotta hän oppisi käyttämään omiakin lahjojaan mahdollisimman menestyksekkäästi..."
Lähde: astro.fi

***

Vauvastahan on jo "povattu" tulevan vähintäänkin kansainvälinen diplomaatti, eli tähdetkin ovat tähän suotuisissa asemissa. Näyttää samalla kuitenkin olevan myös vanhemmille tehtävää ja kasvun paikka yhdessä lapsen kanssa. Ainakin kuvauksen ominaisuuksiin lapsella on täydelliset lähtökohdat, jos mitään on vanhemmiltaan perinyt. Eli ei nämä horoskooppiennustelmat ihan hömppää taida olla ;)

4 kommenttia:

  1. Ai niin empä tullutajatelleeksi että sunkin pikkunen on kaksonen. Meikän myös. :D MInuu pelotti jo valmiiksi kun laskeskelin babbystani tulevan joko kaksonen taika härkä. ähipiirissäni on muutama molempia ja eivät ole mitenkään heppoja tyyppejä. Esim. lapsen isi on kaksonen ja varmana maailman vaikein ihminen.

    Itsehän paljastelin tyttäreni nimeä jo etuaikaan kun vasta maistelimme sopisiko se. Onneksi se trimmaa ihanan kanssa niin ei tullut ihmettelyä mistä puhuin. :D Ihanasta vauvasta tietysti! :,,D Ahhaha.

    Toivottavatsi sulta ei lähde tukkaa nyt kovasti päästä. Pysyispä vaan niissä kynsien lohkeiluissa. Musta se olisi pientä. Itehän kajuunnuin ohimoilta kokonaan ja aamuisin heräsin jostain karvakasasta. Yhyhyhyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nuihin luonteenpiirteisiin vaikuttaa myös ne muut kuviot (nousevat jne.) että peli ei onneksi ole ikinä menetetty vaikka mikä olis horoskoopiltaan! :) Mutta tuo on aika syvä suo, jos haluaa oikeasti tuohon astrologiaan perehtyä (itekki vaan pintaraapaisun tehnyt). (Jos ylipäänsä niihin uskoo :)

      No joo A on muutaman kerran puhelun /skypen välityksellä sanonu nimen sillon, kun joku muu on ollut kuulemassa.. onneksi kukaan ei oo ymmärtäny sitä sieltä englannin ja arabian seasta :D Kun ite koitan sitä visusti vielä varjella.

      Ei tarvis tuota hiusta lähteä kun ei mulla ole muutenkaan ku muutama haiven päässä :> Mietin että uskallankohan ees väriä laittaa, kun se muutenkin vie kaikki pois. Pitää nuita pillereitä koittaa napsia, jos ne ees vähän auttais.

      Poista
  2. Myöhästyneet 3kk onnittelut! Veikeitä ilmeitä vauvalla (:

    Mun pitää myös tunnustaa, että kissakuume aina vaan pahenee kun näen kuvia Leevistä. Se on just sellanen kissa kun haluaisin, tuollainen ihana auringonvärinen pötkylä :D <3 mies ei ole erityisen innostunut kissan hankinnasta, mutta olen aivan varma että hän ei vain vielä tiedä haluavansa kissaa, koska heillä ei sellaista ole koskaan ollut.

    Mä en PERIAATTEESSA usko horoskooppeihin, mutta silti olin aivan kauhuissani siitä, että jos lapseni syntyy laskettuna aikana, hänestä tulee kaksonen. Siis samanlainen kuin pikkuveljestäni :D joka tarkemmin ajatellen on kyllä oikein mainio tapaus, mutta oli jokseenkin menevää sorttia lapsena ;)

    Koska lapseni syntyi melkein kolme viikkoa etuajassa, hänestä tuli kuitenkin härkä minun tavoin, enkä tiedä onko sekään niin kovin hyvä :D Varsinkin jos hänestä tulee samanlainen jääräpää kuin minusta.. (jos taas minä olisin syntynyt päivää myöhemmin, olisin itsekin kaksonen).

    Mulla alko hiukset lähteä vauvan ollessa 3-4kk. Ei ihan tuppoina sentään, mutta on niitä joka paikassa - jopa vauvan vaipasta löytyy melkein aina ainakin yksi hius, vaikka miten koitan katsoa ettei niitä sinne joudu. Ihanaa. nyt kuljen sitten päivät pitkät pipo päässä, ja silti niitä irtohiuksia löytyy vähän väliä jostain. Aargh. toivottavasti tämä vaihe loppuisi pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyviä ilmeitä tosiaan löytyy :)

      Leevi on parhaimmillaan ihana, mutta osaa olla myös vaativa ja rasittavakin. On melko arka ja reagoi stressiin pissailemalla. Täällä se nyt on pysyny aisoissa tosin. Mutta on myös nirppanokka hiekkalaatikkonsa suhteen.. sinne ei voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa ja sen pitäiskin olla aina puhdas. Vessan matto saakin olla pesussa harva se viikko. Että siihen saa kans varautua kissan kanssa, jokainen on kuitenki yksilö :D A:lla voipi mennäkki hermot Leevin kanssa melko pian jos ei osaa suhtautua nuihin ongelmiin palvelemalla kissaherraa parhaansa mukaan...

      Onneksi ne hiukset kuitenki myös kasvaa, eli ehkä täyskaljuuntumista ei kuitenkaan ole luvassa :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!