Instagram @sarkkuk

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Oulun liikuntatarjonta vertailussa + WANTED: Hyvä kuntoilupaikka!

Syyslukukausi liikunnassa alkaa ilmeisesti ensi viikolla ilmoitteluista päätellen. Selasin Forum24:ää sekä Oulu-lehteä, ja tässä olisi muutama vinkki oululaisille liikkujille.




Useammassakin paikkaa on siis ilmaista liikuntatarjontaa ensi viikolla. Kannattaa käydä tsekkaamassa kyseisten paikkojen nettisivut parempaa informaatiota tarvitseville. Itse ajattelin ainakin tuolla kehonkoostumusmittauksessa käydä. Sattuneesta syystä en viime syksynä voinut käydä, kun aijoin, mutta ilmenikin, ettei sitä raskaana oleville tehdä (eikä se keväälläkään tietenkään ollut mahdollista, vaikka parissakin paikkaa tarjottiin testausta ilmaiseksi).

Niinpä nyt noista sekä muun muassa tuosta neuvolan kautta saamastani lastenhoitopalvelusta innostuneena päädyin kyselemään suosituksia ensin Facebookissa minua viisaammilta & kokeneemmilta Oulun liikuntatarjonnasta. Kriteereitä suosituksiin olivat paras (=edullisin) kuntosali, mahdollisesti sisältäen myös ryhmäliikunnat, niin että sinne voi ostaa kertakortteja (esim. 10x) ja sinne käy myös Smartum -seteli (näitä kun on jokunen jemmassa).

Ensimmäiseksi tarjontaa selatessa se karu totuus iski vasten kasvoja: opiskelijoilla asiat on hyvin! Lähes joka paikkaan on tarjolla opiskelija-alennus. Harmittaa ihan, että ei ole mitään opiskelupaikkaa, jo noiden alennusten vuoksi. ;) Kannattaa siis jokaisen opiskelijan niitä hyödyntää, kun voi! Miksihän muuten aleryhmiin luetaan kaikki muut "alemmat sosiaaliluokat", mutta ei kotiäitejä?! Tämä on huutava vääryys (okei, ei tietenkään kaikkien äitien kuuluisikaan kuulua tähän ryhmään, mutta eikö vastasyntyneiden äitien fyysistä & henkistä palautumista voisi tukea yhteiskunnallisesti? :) Onhan siellä työttömätkin, mutta kuinka moni oikeasti pitää kotiäitiyttä työnä muutenkin kuin vain virallisissa papereissa? Jos joku politiikko ottaa tämän asian ajaakseen, saa äänen minulta. ;)


Sainkin heti hyviä suosituksia, ja tässä niistä muutamia pohdinnassa.


Oulun Pyrintö 
Seura järjestää monipuolisesti ryhmäliikuntatunteja, joista moni kyllä houkuttelee. Maksukin on edullinen, syyskausi 85 €. Kuntosaleista ei sen sijaan nettisivuilla pikaselaamisella löytynyt mainintaa, onko sellaisia tarjolla?


EasyFit 
Melko uusi paikka täällä Oulussa, mutta tietääkseni niitä on ainakin kaksi, joista varteenotettava paikka minulle olisi Edenissä. Tänne on kuitenkin tarjolla vain kuukausikortteja (29,90 € plus aloitusmaksu), eli toimii minulla vain, jos salilla & jumpissa pääsisi käymään säännöllisesti.
 
Kunto-Ykkönen
Itselle tuntemattomampi, mutta täyttää nuo yllä mainitsemani kriteerit. 10x -kortti olisi 54 €. Tarjolla on erilaisia palveluja ja maksukäytännöt vaihtelee sitten niiden mukaan. Jumpat painottuu ilta-aikaan, salilla voisi käydä varhaisempina aikoina.

Teknopalatsi
Tätä suositteli useampikin. Sinnehän saa viikon ilmaisen tutustumisen, mikä kyllä ehdottomasti pitää hyödyntää. Normaali 10x -kortti maksaa 79 €. Iso plussa kuitenkin tulee siitä, että täällä on tarjolla Äiti-vauvalihaskuntoa (sekä äiti-vauvajoogaa, joka on kuitenkin nyt tauolla), mihin voisi ostaa
10x Mind-kortin 62 € hintaan. Tähän sisältyisi myös jotkin ryhmäliikunnat, mutta ei salia. Eli jos haluaa lisäksi käydä kuntosalilla, kannattaisi ostaa tuo normaali kortti. Tiistai-iltaisin paikalla olisi myös lastenhoitopalvelu 2 € hintaan, mutta tarkemmin sen ikärajoista tai sisällöstä ei nettisivuilla ole tietoa.

Oulun kaupungin liikuntatarjonta
Kaupungilla on käytössä OuluCard, johon voi ladata liikuntakäyntejäkin. Se käy sitten kaikkiin Oulun kaupungin liikuntapaikkoihin, sisältäen myös uimahallit. Tämäkin olisi monipuolinen vaihtoehto.


SATS
Lisäksi päädyin vielä katselemaan SATSin tarjontaa - jäsenyyteen kun sisältyisi MiniSats -lastenhoitopalvelu. Heikinkadun SATSilla tämä olisi tarjolla jo 3 kk ikäisille ma-to klo 16-20 ja pe 15-19. Tämä ilman sitoutumisia tietäisi 47 €/kk -kortin ottamista. Liikuntatarjontaa tuolla olisi kyllä tosi monipuolisesti, ja jos satunnaisesti saisi vielä oman lapsenhoitajan, niin treenailemaan pääsisi kyllä tosi monipuolisesti. Miinuksena sitten onkin juuri tuo kuukausimaksullisuus, eli jos jostain syystä viikkoaikataulu ei sallikkaan salille/jumppatunnille irrottautumista, niin siinä menee kuukausimaksu vähän hukkaan.


Tällä hetkellä hyvinä vaihtoehtoina on tuo Teknopalatsin Mind-kortti, sillä ehdottomasti tuo vauvajumppailu kiinnostaa, ja ainakin käydään sitä kokeilemassa. Joskus olisi kuitenkin mukava päästä yksin sinne salille, jumppiin tai vaikkapa uimaan, eli myös OuluCard kertamaksuineen olisi hyvä hankkia. Myös tuo SATS kyllä houkuttelee lapsenhoitopalveluineen ja monipuolisen tarjonnan vuoksi. Toisaalta tuo Pyrinnön jumppakortti olisi kyllä niin edullinen ja jumppatarjonta hyvää, että tekisi sekin mieli ottaa. VALINNAN VAIKEUTTA SIIS ILMASSA!


OULULAISET: 
MITÄ PAIKKAA SINÄ SUOSITTELISIT MINULLE
&
onko kellään kokemusta näistä kuntosalien lastenhoitopalveluista
??? 

Kohta treenataankin sisätiloissa...

2 kommenttia:

  1. Ite en kyllä lähtis ainakaan Pyrinnölle enää. Kävin siellä sillon lukioaikoina kun oli niin lähellä. Ainakin silloin oli joka tunnille ihan mahoton ruuhka, eli jos tahto jotkut tietyt painot, piti mennä jonottaan 30 min aiemmin. Aina ei edes mahtunut mukaan, jos sattui jonon hännille. Jumppasalikin oli niin täynnä, että meinas aina läskiä vieruskavereita naamaan ja happi loppui äkkiä. Siellä on sali, mutta se on pieni ja ahdas. En sitten tiiä onko siellä tullut tässä välillä jotain muutoksia kun siitä mun kokeilusta on aikaa joku kuutisen vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, kiitos! Tosin nyt varmasti syksyn alkaessa on kaikki paikat täynnä, kaikilla Kesän jälkeen kuntoon -projekti menossa ja tietysti Oulun valtaa taas uusia opiskelijoita. Loka-marraskuussa on sitten varmasti hiljaisempaa. Ainakin nuo korkeakoululiikunnan tunnit oli keväällä tällaisia :) Mutta joo eipä sitä kehtaa mennä jonottelemaan jumppaan pääsyä, varmasti tuo Pyrintö on sitten melko suosittu paikka edelleenkin.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!