Instagram @sarkkuk

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

The Banaanipannarit

Tämä resepti on vilahdellut kevään mittaan varmasti jokaisessa blogissa eri muodoissaan vuorollaan, ja myös minun sydämen tämä banaanipannariresepti on vienyt jo aikapäiviä sitten! Tämä on aivan täydellinen aamupala, välipala tai iltapala (tai lounas, päivällinen, ...), vie makeannälän ja on kaiken lisäksi terveellinen vaihtoehto lätyille (letuille, räiskäleille...) tai pannukakuille. Tätä voisi syödä jo melkein pelkästään, niin koukkuun olen jäänyt!


Koska nyt kerrankin sekä tämä "taikina" että pannareiden paistaminen onnistui loistavasti, jaan minäkin nyt tämän oman sovellukseni (yhden niistä monista) täällä blogissa. Tarvitset siis:

1 banaani
2 kananmunaa
muutama ripsaus kanelia
ruokalusikka-pari kookoshiutaleita
-- " -- hasselpähkinäjauhetta

Ainekset sekaisin blenderissä. Paista öljyssä miedolla lämmöllä pieniä pannareita, taikinasta pitäisi tulla noin 6 pientä pannaria. Syö esim. marjojen, hedelmien, rahkan ja/tai jugurtin kera.
Tästä riittikin syötävää kahden välipalan verran.
 
Kokeiltu on myös taikinaan lisättyjen mustikoiden kanssa, ja hyvää oli! Myös kuiva-aineita/mausteita kannataa kokeilla ja varioida oman maun mukaan.


Näiden valmistamista jo tovin harjoitelleena on onnistuneen pannarin taiat jo tulleet tutuiksi.

* Mitä kypsempi banaani, sitä makeampi lopputulos. Hyödynnä siis ne hedelmäkoriin mustuneet möykyt!
* Tarpeeksi kuohkea "taikina". Blenderissä sekoitus toimii hyvin ja kuiva-aineet pitää taikinan kasassa, vaikka ilman niitäkin lopputulos on välillä ok
* Sopiva lämpötila (2:lla asteikolla 0-3). Nämä palaa helposti, mutta toisaalta menee myös helposti kokkeliksi, mikäli eivät kypsy kunnolla - maltti on valttia!
* Tarpeeksi pienet lettuset! Suurempia on vain mahdoton kääntää ympäri.
* Aina maistuva lopputulos. Vaikkei se ulkonäöllisesti joka kerta onnistuisikaan, niin suussahan se mössöksi menee kuitenkin.

Olen nyt miettinyt sellaisen lettupannun ostoa ihan näiden tekoa varten, jospa niitä kävelisi vastaan jostain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!