Instagram @sarkkuk

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Rintatulehdusko?

Iltapäivällä käytiin pienellä kävelyllä, kun taivas raottui sen verran, että joidenkin pilvien väliin pääsi vähän haistelemaan raikasta ilmaa sisällä homehtumisen sijaan.

Hieman nuita rintoja on pistellyt imetyksen yhteydessä, mutta se kait lienee normaalia aluksi, etenkin kun vähän on niitä nirhaumiakin ollut. No, ei mennyt kuin ehkä viisi minuuttia kun tultiin kotiin, niin toista rintaa alkoi kunnolla jomottaa, pistellä ja tuli hieman huimaava olo.

  
Tuo rinta todella tuntui kuumalta keilapallolta, jota tökitään neuloilla! Kuume käväsi äsken 38,3 asteessa ja paleli. Peiton alla lämmittelyn jälkeen raahauduin saunaan. Vähän eri ohjeita olen saanut, milloin siellä saa käydä, mutta nyt oli jo ihan pakko, paleli ja jos se kuuma helpottais. Taisin vaan ottaa "hieman" liian kovat löylyt, kun melkein silmissä sumeni tuon jälkeen. Mutta eipähän palele enää!

Nyt sitten ilmeisesti pitää taas ottaa tuo herätyskello käyttöön ja herätellä natiainen viimeistään kolmen tunnin välein syömään yöllä. Toivottavasti tämä oliskin vaan tukkeutuneista tiehyeistä johtuvaa ja menis ohi huomiseen mennessä. Ei jaksais sairastaa, kun olisi muutakin suunnitelmaa ohjelmistossa, ja kurja yksinään kärsiä.

7 kommenttia:

  1. Sulla kannattaa lypsää se rinta tyhjäksi välillä. Mulla maidonnousu saa aikaan sen että palelen ja kohta tippuu hiki päästä ja sitte taas olen hengiltä paleltua. Ja mulla tuo tulee nimenomaan öisin. Onneksi nyt on vissiin maidon tulo normalisoitunut kun on muutama yö mennyt ilmantuota. Onneksi. Jos se sullki olis vaan tuohon maison nousuun liittyvä juttu, eikä se tulehdus. Paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olisi näin! Olo on nyt aamulla ainakin miljoona kertaa parempi ja kuume laskenut hirveän yöhikoulun jälkeen, vaikka tuo rinta edelleen hieman kivistelee. Mutta maitoakin sieltä on nyt ruvennut tulemaan, vauva hyvin yöllä heräili sitä tyhjentelemään (eli oli nälkäinen, kun ei sieltä varmaan normaaliannosta tullut - toisesta sitten vuorostaan suihkusi tulemaan!).

      Poista
  2. Mulla oli viime juhannuksena rintatulehdus ja se oli jotain ihan kauheeta. Kuume vaan nousi ja otin siihen särkylääkettä. Imetin, pumppasin ja pidin lämmintä kauratyynyä rinnalla. Itekseen se meni lopulta pois, mutta kaipa siihen parhaiten auttaa jatkuva imetys :)

    VastaaPoista
  3. Huimauskin liittyy rintatulehdukseen. Mulla oli just tuollasia oireita sillon. Meinas itellä tulehdus uusiakin mutta onnistuin välttään sen näillä: Jääkaappikylmät haarukalla rei`itetyt kaalinlehdet rintojen päälle ja vaihto 3 tunnin välein, buranaa 3 kertaa päivässä ja ei mitään kireitä liivejä paitoja tms ja imetystä kaikista mahollisista ilmansuunnista tiuhaan :D. Tuollasella kuurilla meni oireet ja kuumeilu ohitte ihan ilman antibioottia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä! Toivottavasti niitä ei tarttis käyttää. Tämä onneksi taisi loppua alkuunsa, juurikin tiheillä imetyksillä hieromista apuna käyttäen sekä särkylääkkeillä. Oli kyllä hirveää jo noin lyhytaikasenakin, toivon mukaan ei ikinä tarttis antibioottteihin saakka turvautua... :/

      Poista
  4. Koputetaan puuta ettei koskaan tuota vaivaa tule :/ Olen unohtanut sairaalasta päästessä koko rintatulehduksen vaaran ja kylmettänyt rintoja mennen tullen (kyky pukeutua normaaleihin vaatteisiin on jostain syystä hieman taantunut viime viikkoina, nyt menossa parempaan suuntaan). Alun pientä imetysnipistelyä lukuunottamatta (kuin joku hakkaisi puukolla rintaa) lukuunottamatta ei onneksi mitään ole vielä tullut.

    Voikohan hieman huono maidontuotanto vaikuttaa asiaan...? Johtuuko sektiosta vai mistä, mutta maito nousi kamalan hitaasti. Vasta nyt alkaa riittämään pojalle koko vuorokaudeksi maitoa. Eli kaipa pitäisi alkaa pitämään rauhasista huolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain lueskelin, että se kylmä ei varsinaisesti aiheuta sitä tulehdusta, mutta vaikuttaa juuri maidon virtaamiseen - kylmässä maidontulo voi heiketä eli pakkautuupi sitten helpommin rintaan. Ite kun mietin, niin koitin juuri "säästellä" hieman juuri ko. rintaa, kun se tuntui niin aralta, ja jätin pari imetyskertaa vähemmäksi ja yöllä pari imetysjaksoa meni pidemmäksi, kun molempia nukutti - virhe! Eli kannattaa tosiaan vuoron perään tai miten tuntuu rinnoissa enemmän olevan maitoa, niin tyhjennellä ja varsinkin juuri sillon, jos se muuttuu araksi ja nipistelee.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!