Instagram @sarkkuk

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Eräpäivä ja neuvola (rv 40+0)

Täällä vielä ollaan yhtenä kappaleena. Tänään on laskettu aika. Mainittinki jo, että sunnuntai-illasta saakka on ollut vaihtelevaa särkyä vatsassa. Tulee ja menee. Tänään heräsin klo 6, enkä saanut unta enää tuon säryn vuoksi. Muutaman kerran on myös kipeämmin supistellut tämän päivän aikana, mutta ei mitään säännöllistä kuitenkaan. Tulevat miten ja milloin sattuu. Jotain voi siis tapahtua nyt kohta - tai olla tapahtumatta.

Eilen - Rv 39+6

Tänään olikin sitten taas neuvola (Klik: Napa). Kaikki oli kohdillaan. Paino oli taas vähän tippunut, mikä oli yllätys itsellekin - on suklaata (mutta myös esim. pähkinöitä) taas muutama pala maistunut. Mutta vissiin muuten on syöminen ja liikkuminen sitten tasapainossa, kun se ei nuista hetkahdakkaan. Sanoin tuosta särystä ja supisteluista, kuulemma ovat hyviä merkkejä, mutta siitä huolimatta varattiin vielä neuvolakäynti ens viikolle. Jos sinne vielä joutuu, niin siinä sitten tehdään yliaikaisuuslähete. Sf-mitta oli tippunut, eli maha alkaa laskeutumaan. Oon sen kyllä itsekin huomannut, nimittäin napaani en enää näe vaan sekin on tippunut tuon kumpareen alapuolelle. Pää tuntui olevan jo kiinni, eli ei tarvi tilata ambulanssia, jos vedet nyt menee. Mainitsin myös väsymyksestäni, tuntuu ettei nuo yöunet riitä mihinkään. Vaikka parinaki päivänä oon nukkunu n. 9 tunnin unet (katkonaisiahan ne on ku parin tunnin välein pitää herätä vessaan), mitä en ookkaan tehnyt aikoihin, niin päivällä väsyttää ja päikkäritkin oon nukkunut. Tänäänkin aamulla, kun tosiaan heräsin klo 6, join kahvit ja söin aamupalan, nukuin vielä kuitenkin ennen neuvolaa pari tuntia ja heräsin herätyskelloon ihan horroksessa. Otettiin sitten hemoglobiini, vaikkei sille enää mitään tässä vaiheessa mahdakkaan, mutta siitä tämä väsymys ei kyllä johdu. Että jospa sekin jotain lupailis, kait tässä keho alkaa valmistautua tulevaan suureen koitokseen..


Siitä huolimatta kävin kyllä eilen salilla mutkan, vaikka kuin väsytti. Nyt tein kyllä ihan pienillä painoilla ja jätin mm. jalkaprässin (sen "naisversion", toinen on se missä maataan melkein jalat kattoa kohti) kokonaan väliin. Ei sitä muutenkaan enää suositella loppuraskaudessa, kun saattaa painaa liikaa kohtua.. varovasti oon sillä tehnyt. Sen jälkeen oli vähän pirteämpi olo. Mutta tänään olis uintipäivä, ja taidan nyt ihan suosiolla jättää sen väliin. Jos on paikat yhtään auki, ja mistä sen huomais, jos ne lapsivedet meniskin sitten siellä uidessa?? Siinäpä ois mukava sitten alkaa uimahallissa synnyttään. Siitä ei tosin enää pitkä matka olis sairaalaan, mutta olis se vähän noloa sinnekin joutua uikkareissa.. :D


Soittelin aamulla sitten sinne Maahanmuuttovirastoon siitä oleskeluluvasta, ja pääsin parin yrityksen jälkeen jonosta läpi. Siis oikeesti. Mulle maaliskuussa sanottiin, että siellä on marras-joulukuun hakemukset käsittelyssä. Viimeksi joku 3-4 viikkoa sitten sanottiin, että siellä on joulukuun hakemukset meneillään. NYT siellä sanottiin, että siellä on taas ne marraskuun hakemukset käsittelyssä. Siis mitä v....??? Tulipa mieleen, että valvookohan joku oikeasti tuolla, että ne ihmiset tekee siellä töitä eikä vaan istu rupattelemassa kahvitauolla?? Miten ne hakemukset voi ottaa kolmen kuukauden aikana takapakkia?! Vai onkohan tää joku uus linja tässä maahanmuuttopolitiikassa, että pitkitetään nyt niiden hakemusten käsittelyä niin ei tänne tarvi ketään vastaanottaa... Ihan käsittämätöntä toimintaa! Kysyin vielä sitten, että mites sen kanssa sitten kun lapsi syntyy, niin kuulemma se todistus kannattaa ehdottomasti sinne sitten toimittaa, kun asia on Väestörekisterissä. Isyyden tunnustamista ei kuulemma välttämättä tarvita (???tarvitaan vai ei tarvita???), mutta että todistus siitä lapsen olemassaolosta kuulemma auttaa asiaa.


Aasin siltana tuosta Väestörekisteristä päästäänkin sitten nimiasiaan. Oon sen verran kyllä perinteitä, mutta myös A:n tahtoa kunnioittava, että kyllä lapselle pitäis isänsä sukunimi saada. Ja sitähän ei ilman tuota tunnustamisasiaa saa. Näillä näkymin myös se nimi pitää antaa ilman, että A pääsee nimiäisjuhliin.. Tai nimihän sinne pitää joka tapauksessa aiemmin ilmoittaa, juhlien ajankohdalla nyt ei niin suurta merkitystä ole, mutta ei tässä nyt sitäkään asiaa viittis kuukausia alkaa panttaamaan. Mutta sukunimeä ei siis saa ennen sitä tunnustamisasiaa hoidettua niin kuin tahto olis. Onhan se vaihtoehto sitten toki sekin, että vaihdetaan sitten yhdellä kertaa koko perheelle sama sukunimi (pieniä mielipiteitä mulla toki tähänkin on) mutta menee senkin kanssa kyllä sitten säätämiseksi. (A toki vois reissata sinne Suurlähetystöön taas ja siellä asian tunnustaa ja täytellä papereita ja sitten niitä taas lähetellään sinne sun tänne... tämäkään nyt ei kuitenkaan välttämättä maksa vaivaa).

Niin että vissiin tässä pitää jotain matkakassaa alkaa syksyksi säästelemään, kun näyttää, että nuo paperit ei etene yhtään mihinkään ennen ku vauva kasvaa jo aikuiseksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!