Instagram @sarkkuk

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuilua

Juhlia, ruokaa, ulkona oleskelua, ystäviä, hieman liikkumistakin - siitä on ollut tämä vappuviikko tehty. Sää on tosin näyttänyt kaikki kasvonsa tämän viikon aikana, ja varmaan hillitsi pahimman vappuhuuman aikaan juhlijoita.


Perjantaina pidettiin kevään aloittajaisiksi grillibileet kaverin tykönä, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Idea oli, että jokainen tuo mukanaan jotakin. Ja jokainen myös toi, mm. sienirasioita, pekonia ja makkarapaketteja löytyi lähemmäs kymmenen kappaletta kutakin.


Itte tyhjensin jääkaapin sisältöä (oon mm. hamstrannut juustoja Lidlin tarjouksista) ja hain hieman täydennystä kaupasta. Päädyin mm. ostamaan kanaa siitä syystä, että ajattelin muiden tuovan kuitenkin jotain muuta lihaa, kuten possua ja makkaraa.. no arvatkaa mitä lihaa sitten kaikki muutkin toivat mukanaan? (Kyllä, syökää kanaa).


Sieniä tuli ihan järjetön määrä, mutta eipä niitä tainnut loppuillasta kuitenkaan enää jäljellä olla. Joukkoon liittyi myös yksi kasvissyöjä, ja emäntä keksi hälle kääriä sienet kesäkurpitsaviipaleisiin. Oli muuten nekin tosi hyviä, kannattaa kokeilla! (Ja minä nälkäisenä uhmasin listeriapeikkoa ja vedin aurajuustoa & patonkia ja viinirypäleitä alkupalaksi (suomalaista juustoahan tuo tosin on)). Koko päivän ilma oli muuten aivan ihana, varmaan ensimmäisiä kunnon aurinkoisia kevätpäiviä, mutta auringon laskiessa ei tuolla pihalla enää tarennut.

Keväisempi paita päällä, vähän meinaa olla lyhyt..

Oli kyllä taas niin hyvää ruokaa, että toivoi mahaan mahtuvan aina vain lisää. Jossakin vaiheessa tuli kuitenkin stoppi. Poistuin paikalta puolenyön maissa, kun oli saunottu ja hiukset sen verran kuivaneet, että kehtasi lähteä pyöräilemään pakkaseen.


Tuli muuten sen verran syötyä, ettei aamullakaan vielä ollut nälkä. Onneksi, mahaa pitikin säästellä seuraavaa koitosta varten...


Lauantaiksi minutkin oli nimittäin kutsuttu muiden vanhojen toimijoiden mukana perinteiselle Humanistisen killan vappubrunssille, joka tällä kertaa järjestettiin Hietasaaressa Ytyällä eli Oulun eläkeläisten majalla. Pitkäänhän tämä tapahtuma on järjestetty yliopistolla killan kahviossa Humuksessa.


Jälleen kerran ilma suosi ja ensimmäistä kertaa tälle keväälle tarkeni laittaa päälle jotain muutakin kuin toppahousut.


Pukukoodihan tuonne oli smart casual, ja vapun pirtsakkaan väriteeman mukaan laitoin päälle pinkin topin, kukkatunikan, joka meni erinomaisesti tuon mahan kanssa (sentään ilman pitkähihaista ei tarennut ja alle laitoinkin pitkähihihaisen boleron), ja tumman farkkuhameen kaveriksi violetit sukkahousut.


Ruoka oli hyvää, ja sitä oli riittävästi. Joku sanoikin viisaasti, että ihan kuin jouluna: ensin syödään ja kohta syödään lisää.


Joku killan Loiri-mato teema toistui myös noissa ilmapalloissa, jotka todettiin kyllä yksissä tuumin melko härskeiksi.

Kuvan ylläpitää KuvatON.com

Brunssilla meitä viihdytti myös "Oulun paras kuoro" eli Tiiman mieskuoro (TMK).


Sunnuntai-aamu valkeni valkoisena, kun taivas oli päättänyt ilostuttaa vappujuhlijoita lumisateella.

Pari välipäivää, tosin opiskelijajuhlia varmasti riitti pitkin kaupunkia heille, jotka vain mukana jaksoi hillua. Vähän itseäni jännitti vappuaaton sää, ja niinhän siinä kävi, että taivas oli harmaa ja vettä tuli enemmän ja vähemmän tasaiseen tahtiin pitkälle iltapäivään saakka. Nyt ei vaan tämä Bloggerin kuvanlisäystoiminto pelitä yhtään, eli lisään myöhemmin pari kuvaa tähän loppuun ja teen myöhemmin oman jutun vappuaaton ja -päivän meiningeistä!

________________________________________________________________________________

EDIT 2.5.: Kuvat lisätty muuta kautta, Blogger ei lataa kuvia edelleenkään.

2 kommenttia:

Ilahduta kommentillasi!