Instagram @sarkkuk

torstai 30. toukokuuta 2013

Pesänrakennuspuuhat


Nyt se sitten iski, se pesänrakennusvietti.


Kaikenlaista pientä sitä on tullut puuhasteltua, mutta astetta suurempi (n. 20 kiloinen) projekti saapui postitse kotiovelle alkuviikosta. Satuin onneksi olemaan kotona, just olin tekemässä lähtöä kun postimiesnainen soitti alaovelta.

 

Kymmenen prosentin alennuskoodilla löysin Zooplussan verkkokaupasta tuollaisen, jo kauan haaveilemani kissojen kiipeilypuun alennuspuolelta, joten sille ei enää kovin paljoa hintaa jäänyt. Nyt saa Leevi-vauva olla kyllä tyytyväinen eikä tarvi möksähtää sitten, kun oikea vauva asettuu taloon.


(Oon muuten muutaman päivän ajan yrittäny miettiä tuonne parvekkeella jonkunlaista verhoratkaisua, että ees hieman blokkais tuota auringon paahdetta, mutta mikään patentti (verhot teipillä kiinni..) ei toimi. Ei kellään ois mitään tee-se-itse -vinkkejä?? :)


Viimein uskaltauduin myös laittamaan vauvan pesän valmiiksi! Tuo pinnasänky on tuossa ollutkin jo hetken kokeena, että toimiiko. No, sen paikka on tuossa ihan täydellinen (sen saa mm. verhojen taakse "piiloon") mutta tuo mun oma sänky kyllä vie niin paljon tilaa, ettei tuon pinniksen ympärillä sitten pääse olemaan! Suunnittelin laittavani tuon pinnasängyn päälle sen hoitotason (jolla Leevi on ihan onnessaan pari yötä nukkunut) mutta eihän se toiminu alkuunkaan, kun ei sen eteen ees pääse.


No eipä se hoitotaso siihen ois mahtunut muutenkaan. Nyt kun laitoin tuon äippäpakkauslaatikon, niin ei se taso enää tuohon päälle mahtunut. Pitää siis keksiä joku väliaikainen ratkaisu siihen siksi aikaa, kun vauva nukkuu tuossa paketissaan (ja ennen ku muutetaan isompaan kämppään - miten ennen vanhaan ihmiset on pärjänny, kun asunnot on ollu tätä kokoluokkaa??). Ja mitä tuossa lueskelin, niin aika paljon oli kokemuksia siitä, että koko hoitotaso on ihan turha, jos se ei ole pesupisteen vieressä, ja silloinkin monesti ihan mikä tahansa taso käy. Eli eiköhän tuo hoitopuoli nyt jossakin hoidu.

Viimeisimpiä hankintoja on tuo mobile, jonka löysin kirppikseltä kuuden euron hintaan. Sellaista menin etsimään ja löysin onneksi toimivan! Voi vauva-raukkaa, kun ensimmäinen asia minkä muistaa lapsuudessaan, on pään päällä lauleskeleva tomaatti :D No, sen siitä saa, kun isänsä on ravintolassa töissä, ja äitinsä tykkää muuten vaan ruuasta :)) Lisäksi kirppikseltä löytyi mm. imetystyyny vitosella, niin ja sitten sellainen soiva aurinko-lelukin.

Mutta vielä kansi päälle ja kiinni - veikkaan nimittäin, että Leeville kelpais nukkumapaikaksi niin oma kuin myös vauvan pesä.

7 kommenttia:

  1. me hankittiin hoitopöytä, ja sijoitettiin se aluksi pinnasängyn viereen kun se näytti siinä hyvälle. ja jo ekana iltana kotona totesin roudatessani kakkapyllyistä lastani lastenhuoneen hoitopöydältä pesulle, että eipä se hoitotaso siinä toimi. samana iltana raahasin sitten sen hoitopöydän kylppäriin..

    kylpyhuoneessa hoitotaso on kyllä ollut tosi kätevä, eli jos kylppäriin vaan mahtuu niin jonkinlainen hoitotaso sinne kannattaa mun mielestä hankkia. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti moni asia sitten käytännön kautta tulee huomattua toimivaksi tai toimimattomaksi. Oikein näppärähän vaihtaa totuttuaan vaipat vaikka lennosta, mutta alkuun varmasti pitää sitäkin opetella ihan ajan kanssa :)

      Tuo kylppäri on tosiaan niin mini, hyvä että itse siellä kääntymään pystyy! Tuleekin vielä säätämistä sen kanssa, että miten sijoittaa likapyykkikorit, kakkaroskiksen, ammeen sekä kissan hiekkalaatikon jotensakin järkevästi, ettei joku ois koko ajan tiellä.

      Poista
    2. Kakkaroskis = vaipparoskis :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kyllä :D

      On tuossa kyllä lisäksi myös mm. banaani, porkkana ja mitähän muuta lie, että voi melkoisesti lapsi traumatisoitua hedelmistä ;D

      Poista
  3. Meillä hoitopöytä oli ehdoton! Synnytyksen jälkeen selkä oli aivan romuna nopeesta ryhdinmuutoksesta, joten en ois kyllä mitenkään kestäny ilman sitä :) Jotkut kyllä on sitä mieltä, että se on aivan turha (esimerkiksi äitini), mutta ainakin meillä oli välttämätön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuohan selkäongelmahan tuossa saattaa nopeasti tulla, varsinkin tottumattomalle.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!