Instagram @sarkkuk

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Buzzador: Maxim urheilupatukat ja -juomat

Summa summarum, tässäpä vielä kertauksen vuoksi urheiluravinteista kiinnostuneille kooste testaamistani Maxim-tuotteista.


Olen Buzzador ja mukana buzzaamassa Maxim-tuotteita blogissani! Buzzadoriksi voi liittyä kuka vain. Saat sähköpostitse kampanjakutsuja, ja itse päätät siitä, ilmoittaudutko mukaan. Jos sovit tuotteen testaajaprofiiliin, sinulle lähetetään kampanjapaketti ja ohjeet buzzaukseen. Joskus tuotteita on jaettavissa myös kavereille. Testatessasi tuotteita, tulee sinun kertoa tuotteista rehellinen mielipiteesi suullisesti kavereillesi, sosiaalisen median lähteissä ja/tai omassa blogissasi. Testauksen aikana tuotteista tehdään lyhyitä ns. "salamaraportteja" ja sen päätyttyä loppuraportti. http://www.buzzador.com

"Maxim on laadukas ja alkuperäinen urheiluravinnesarja kaikille, jotka haluavat varmistaa maksimaalisen onnistuneen liikuntasuorituksen. Uudistuneesta Maxim-tuoteperheestä löydät tuotteet suorituksen jokaiseen vaiheeseen tankkauksesta palautumiseen."
Lähde: Buzzador-kampanjainfo


URHEILUPATUKAT
 

Maxim-kampanjassa saamassani paketissa oli mukana kuusi erimakuista urheilupatukkaa.

1.  Maxim Energy Bar Sweet & Salty (energiapatukka)


"Maxim Energy Bar energiapatukat sisältävät yhdistelmän nopeita ja hitaita hiilihydraatteja, mikä takaa tasaisen ja pitkäaikaisen energian saannin. Energianlähteinä toimivat muun muassa kaura- ja riisihiutaleet, rusinat, pähkinät ja suklaa. Luonnollista energiaa tiivistetyssä muodossa! Käytä energiapatukoita ennen harjoitusta, jotta keho saa riittävästi polttoainetta sekä pitkään kestävien harjoitusten aikana estämään verensokerin laskua."

Ensimmäiseksi maistoin ennen treeniä tai sen aikana otettavaa suolaisen ja makean yhdistelmää. Rehellisesti sanoen en odottanut kovin kummoista makukokemusta. Makuvaihtoehtona makea & suolainen -yhdistelmä kuulosti lähinnä myslipatukan & näkkileivän yhdistelmältä, vaikka periaatteessa tästä makuyhdistelmästä pidänkin. Olin lähdössä uimaan, ja ajattelin sitä ennen tätä testata. Avasin kääreet ja jo siinä vaiheessa yllätyin siitä, että patukka tuntui pehmeältä eikä sellaiselta kovalta myslipatukalta. Haistoin tuotetta, ja se tuoksui ihan suklaalta - onhan se suklaalla kuorrutettu. Varovasti taitoin patukasta pienen palasen, laitoin sen suuhuni - ja yllätyin erittäin positiivisesti. Suussa maistui suklaan, pähkinöiden ja kauran yhdistelmä. Luvattoman hyvää ollakseen energiapatukka. Tätä voisi suositella esim. Snickers-patukoista pitäville terveellisempänä vaihtoehtona herkutteluunkin. Ravintosis. 100 g: E 399 kcal, P 6,7 g, H 69 g, R 9,7 g.

2. Maxim Recovery Bar Caramel-hazelnut, karamelli-hasselpähkinä (palautuspatukka)


"Maxim Recovery Bar palautuspatukoiden koostumus tukee erityisesti harjoittelun jälkeistä palautumista. Ne sisältävät 1/3 proteiinia ja 2/3 hiilihydraatteja, joiden avulla palautuminen lähtee tehokkaasti käyntiin. Hiilihydraatit täyttävät kehon energiavarastot ja proteiinit korjaavat vaurioituneita lihassäikeitä. Patukoissa proteiinia 15,5 g."

Tämän otin uimisen jälkeen. Edellisen makuelämyksen jälkeen odotin tältä vähintäänkin samanlaista makunautintoa, onhan tämä makuyhdistelmä yksi lemppareistani. Ja täytyy sanoa, että en pettynyt laisinkaan! Miten mikään terveellinen voi olla näin hyvää?! Tätä voisi vastaavasti suositella vaikkapa Mars-patukoista pitäville terveellisempänä vaihtoehtona. Lisäksi tämä sisältää hyvän määrän proteiineja. Ravintosis. 100 g: E 395 kcal, P 28 g, H 45 g, R 11 g.
"* Caramel-hazelnut on gluteeniton"

3. Maxim Recovery Bar Banaani (palautuspatukka)

Patukka ei yllättänyt koostumuksellaan, joka oli sama kuin edellisessä palautuspatukassa, eli pehmoisen kakkumainen. Patukka tuoksui ja maistui banaanille. Tämä olisi ehkä kuitenkin kaivannut seurakseen jonkun muunkin maun, sillä vaikka itse banaanista pidänkin, niin tästä jäi jotenkin ällö olo. Maku muistutti Bravo suklaa-banaanijäätelöä. Ravintosis. 100 g: E 395 kcal, P 28 g, H 45 g, R 11 g.

4. Maxim After Training Bar Hazelnut-chocolate crisp, hasselpähkinä-suklaa (proteiinipatukka)

"After Training Bar on pienikokoinen (35 g) proteiinipatukka, joka sopii täydellisesti käytettäväksi treenin jälkeen tai välipalana."

Patukka oli upea makukokemus, ja tätä olisi tehnyt mieli syödä ihan vain herkutellakseen. Tämä sisälsi testipatukoista toiseksi vähiten kaloreita, eli siksikin se varmasti on parempi vaihtoehto vaikka pelkkään herkutteluun. Suklaahippuset maistui seassa sopivasti, eikä tämä ollut liian makea, kuten monet muut patukat. Jos tällaisen saisi joka kerta palkinnoksi treenaamisesta, niin on kyllä melko hyvä motivaattori liikkumiseen! "Sopii keliaakikoille (sisältää vain hydrolisoitua vehnägluteiinia)." Ravintosis. E 365 kcal, P 27,0 g, H 29,0 g, R 16,0 g.

5. Maxim Energy Bar Caramel & Choco, karamelli-suklaa (energiapatukka)
Tämä menee makunsa puolesta sarjaan "ihan ok". Tätäkin voisin suositella esimerkiksi Mars-patukoista pitäville. Ravintosis. 100 g: E 399 kcal, P 6,7 g, H 69 g, R 9,7 g.

6.  Maxim After Training Bar Dark Chocolate, tumma suklaa (proteiinipatukka)
Tämä oikeasti herkulliselta tummalta suklaalta maistuva patukka oli suosikkini! Koko patukassa on vain 124 kaloria. Tätä voisin ehdottomasti ostaa itse ja syödä myös suklaapatukan sijasta. Maku ei ole liian makea, ja patukka sisältää paljon proteiinia. "Sopii keliaakikoille (sisältää vain hydrolisoitua vehnägluteiinia)." Ravintosis. 100g: E 365 kcal, P 27,0 g, H 29,0 g, R 16,0 g.



URHEILUJUOMAT


Lisäksi kampanjapaketissa oli kahdenlaista urheilujuomaa: veteen sekoitettavaa urheilujuomajauhetta sekä urheilujuomatabletteja.

"Suorituksen tai harjoituksen aikana menetät hikoilun myötä nestettä ja mineraaleja eli suoloja. Tällöin on tärkeää varmistaa, että kehon polttoaineena toimivat glykogeenivarastot eivät vähene lihaksistossa."


1. Maxim Total Hydration porejuoma  appelsiini

"Maxim Total Hydration on täysipainoinen urheilujuoma kätevässä poretabletissa. Sisältää myös mineraaleja, joita elimistö tarvitsee nestetasapainon ylläpitämiseen. Näppärä pakkaus kulkee kevyesti mukana treenikassissa ja tabletit liukenevat veteen hetkessä."

Ohjeen mukaisen annostuksen mukaan tabletteja tulisi laittaa 3 kpl / 750 ml. Laitoin puoleen litraan 2 tablettia, mikä oli omaan makuuni aivan liian makeaa. Lisäsin vain vettä reilummin joukkoon. Maussa ei muuten ollut mitään vikaa. Jos joku on juonut niitä appelsiininmakuisia C-vitamiiniporetabletteja, niin maku oli tässä tismalleen sama. Ravintosis. 100 g: E 345 kcal, P 0,0 g, H 77 g, R 0,0 g.

2. Maxim Hypotonic Sports Drink sitruuna-lime

"Maxim Hypotonic Sports Drink on virkistävä urheilujuomajauhe, josta saat energiaa suorituksen aikana. Se sisältää hiilihydraatteja ja mineraaleja (natrium, kalium, magnesium), jotka pitävät yllä nestetasapainoa. Hypotoninen urheilujuoma on helppo sekoittaa ja se imeytyy elimistöön nopeasti eikä aiheuta vatsanpuruja."

Tässä on sitä aitoa urheilujuoman makua! Muistan lapsuudessani uimareissujen yhteydessä hinkuneeni aina kahviossa myytävää, vihreää sitruunanmakuista urheilujuomaa. Tämä maku oli hyvin lähellä tuota. Huolimatta sitruksista, ei tämä suinkaan ole kirpeää. Kuten tableteissakin, tätäkin jauhetta joudun laittamaan veteen hieman suosituksia vähemmän, jottei se olisi liian makeaa omaan makuuni. Purkki on onneksi riittoisa, eli tätä käytän kyllä jatkossakin hieman rankempien urheilusuoritusten aikana, jolloin nestettä kuluu ja kivennäisaineita haihtuu kehosta. Ravintosis. 100 g: E 359 kcal, P 0,0 g, H 90 g, R 0,0 g.


PALAUTUSJUOMAT


Sain paketista myös kolme erimakuista palautusjuomaa testattavaksi.

"Maxim Recovery Drink on koostumukseltaan optimaalinen palautusjuoma. Se sisältää 1/3 proteiinia ja 2/3 hiilihydraatteja, joiden ansiosta palautuminen lähtee tehokkaasti käyntiin. Maitopohjainen valmisjuoma sisältää 22 g proteiinia per annos. Kätevä korkki helpottaa juomista. Voidaan säilyttää lämpimässä ja kulkee helposti mukana treenikassissa."

Makuvaihtoehtoja on kolme: suklaa, vanilja ja mansikka. Ja tässä luettelemassani järjestyksessä arvioisin myös näiden paremmuutta. Muiden bloggaajien testauksia lukeneena moni on kehunut tuota mansikanmakuista juomaa, mutta omasta mielestä se oli todella teollisen makuista, ja maistui eräälle lasten nestemäiselle antibiootille! Sen sijaan suklaanmakuista juomaa aion ostaa itsekin kaupasta jatkossa, jos siihen törmään. Vanilja oli ok, mutta vähän turhan makea omaan makuuni, ja jokseenkin teollinen kuitenkin senkin maku. "*Vähälaktoosinen, gluteeninen, rasvaton." Ravintosis. 100 g: E 100 kcal, P 8,8 g, H 16 g, R 0,3 g.


Lähteet: http://www.maximsports.fi

* * *

Jos haluat tietää enemmän mitä Buzzadorina oleminnen tarkoittaa, voit lukea lisää täältä:


Lue lisää Maxim-tuotteista: www.maximsports.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!