Instagram @sarkkuk

maanantai 6. toukokuuta 2013

Äippäloma ja neuvola

Tänään alkoi viimein kauan odotettu äitiysloma (= vanhempainvapaa). Ihmettelin muuten tosiaan taas, kun ei Kelalta ollu tullu päätöstä tuosta vanhempainrahasta, niin jotakin selvityksiä sinne siis piti vielä tietysti toimittaa. Eipä tosin aiemmin ois voinutkaan, nuo työkkärirahat sinne piti tietysti nyt sitten ilmottaa. Vielä ne ois ollu vissiin vailla sitä raskaustodistustakin, mutta laitoin kyllä siihen ilmotukseen, että oon sen toimittanut jo sen äitiysavustushakemuksen mukana. Saa nähä, onko se niillä tallessa vai vieläkö sitä alkavat kinuamaan. Ärsyttävä pulju, aina jotain lappua vailla.

Lidlissä oli muuten sopivasti viime viikolla äitiysvaatteita. 
Kävin heti hamstraamassa yhden topin, legginssit ja parit imetysliivit!

Tänään oli myös neuvolakäynti, seuraavalla viikolla onkin neuvolalääkäri ja nyt sitten neuvolassa pitää käydä viikon välein aina h-hetkeen saakka. Kyllähän tässä alkaa vähän jo jännittämään, periaatteessa vauva kun voi ponkaista ulos millon vaan! Kovasti se ainaki yrittää tuosta vatsanahan läpi potkia tietään ulos. Ei paljon tarvi liikelaskentoja suorittaa, kun semmosta myllerrystä tuolla on aamusta iltaan parin tunnin välein. Mutta jospa se malttais siellä vielä pysyä, just kalenterista kattelin että mulla ois vielä kolmen viikon ajaksi ohjelmaa. Ei nyt tietenkään mitään niiin tärkeää, mikä menis synnytyksen edelle :D Mutta mun puolesta sais alkaa vasta sitten kesäkuussa tulemaan.

Neuvolassa kaikki ok, vähän oli veren alapaine kohonnut mutta ihan normaali vielä sekin. Sf-mitta meni tasan keskikäyrälle. Klik: Napa. Ne MRSA räkä- ja kakkanäytteetkin oli negatiivisia. Meinas tosiaan tuon näytteen kanssa mennä mulla hermot, kun sillon reilu viikko sitten olin sitä viemässä labraan perjantaina iltapäivästä, niin eiköhän se oltu just sillon suljettu jonku hemmetin kokouksen vuoksi aikasemmin justiinsa viis minuuttia sitten. Infosta ei osattu sanoa mitään, että säilyykö se näyte, eikä sitä saanu jättää mihinkään, kun se ei kuulu sen tk:n vaan OYS:in puolelle... Sanottiin vaan, että sinne OYS:iin ne toimitetaan joka tapauksessa, niin voisin sen ite käydä sinne viemässä. Just joo, varmaan alan jotain p*skaa (kirjaimellisesti) kuljettamaan ympäri kaupunkia! No, fiksuna sitten muistelin ja otin selvää, että miten sitä näytettä pitäis säilyttää, niin googlettelulla selvitin, että jääkaapissahan se säilyy. Eristin sen sitte muovipussiin ja heti ensimmäiseksi maanantai-aamuna menin sitä viemään, ja onneksi se sitten kelpas, kun se jääkaapissa oli ollut. Että ei se kuulemma täysin sitä mikrobien/bakteerien kasvua pysäytä, mutta hidastaa, ja kait ne siitä sitten näytteet sai, kun tuloksiakin tuli.

Neuvolassa oli joku harjottelija mukana, ei meinannu ensin saada sydänääniä kunnolla kuulumaan oikeasta kohtaa, mutta neuvolatäti laitto heti kerralla anturin oikeaan kohtaan. Pää alas päin siellä keikutaan, mutta vielä on kuulemma päälläkin tilaa siellä, eli ei vissiin ihan heti kuitenkaan aijo syntyä. Neuvolatäti ihmetteli mun mahassa olevia arpia, no, kukas muukaan asialla ollut kuin tuo Leevi. Sillä kun on tuo ihana kissamainen tapansa tulla paijaamaan ja polkemaan tassuillaan ja tietysti kynnet esillä.. Eihän se höpsö tajua, että ne kynnet vois pitää piilossa hellyydenosoituksissa :D

Ollaan me Leevin kans myös herkuteltu.

Näin muuten aulassa palan tulevaisuuttani. Siellä oli käymässä ihana, tosi pikkunen tyttövauva, kyllähän sitä väkisin ajatteli että kohta mullakin on tuommonen nyytti :) Ja sitten sinne tuli joku arabiperhe mukanaan semmonen parivuotias tyttö. Semmonen tummakutrinen prinsessa se saattaa pian olla täälläkin :) Useampaa tuttavapiirissä kuulemma jännittää nähdä, että minkä näkönen tyyppi tuolta tulee, kun sen geenithän voi tietysti olla mitä vaan mun ja A:n väliltä.


Kyllä tässä tosiaan aika alkaa käydä vähiin, mikä meinaa sitä, että pikku hiljaa pitäis alkaa laittaa pesää kuntoon. Meinaa sitä, että pari huonekalua pitäis pyöräyttää ympäri, että saan pinnasängyn mahtumaan, ja sitten alkaa pesemään ja viikkaamaan sitä pikkupyykkiä. Pitää vaan joku kuivausjuttu/pyykkipoikia ostaa, eihän jotain minisukkiakaan muuten saa kuivumaan mitenkään. Mutta tässä siis, pikku hiljaa, sitä aletaan olla viimeisellä kuukaudella  - ja ihan vastahan oli joulukuu!

4 kommenttia:

  1. Eikö ole hurjaa mitä vauhtia tämä aika menee! Mulla alkaakans tällä viikolla, tarkennettuna siis keskiviikkona, äitiysloma. Pikkupyykiton meilläki pesemättä ja pinnasänky kasaamatta ja hoitopöytä kans. Itseasiassa tänään ehdotin miehelle hoitopöydän kasaamista, mutta sain vastaukseksi örähdyksen jonka tulkitsin "eihän sitä vielä kannata, kyllä sen ehtii". Vaatteita vois tietty pestä, mutta haluan ne kuivumasta oikeille paikoilleen joten tarttee oottaa koska se tuo herra tajuaa että kohta tulee hoppu. Mullekaan ei ole tullut vanhempainrahapäätöstä vielä, mutta se nytxjohtuu ihan vaan työpaikan palkanlaskijan hitaudesta. Viime viikolla oli kuulema pannu paperit kelalle meneen, joten ehkä se päätös ehtii tulla siihen mennessä ko palkanmaksu loppuu (=elokuussa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää aika on menny kyllä ihan vilauksessa, kohta sitä havahtuu että vauva onkin jo aikuinen :D Ehtiihän nuo tavarat laittaa, jos la pitää paikkaansa, mutta pitää varmaan siihenkin varautua, että onhan se mahdollista, että äkkilähtö tuleekin aikasemmin ja sitten oiskin kaikki vielä vaiheessa! :) Eipä ne siellä Kelallakaan hätiköi noissa päätöksissään, hyvinkin saa ootella niiden päätöksiä aina..

      Poista
  2. mä täällä kanssa ihmettelen että vastahan oli syksy ja kävin ekan kerran neuvolassa, huh..

    toivottavasti kela saa vastattua sulle pian, niin raivostuttavaa kun niiden päätöksissä kestää (paitsi tietysti sillon kun niiden pitäs esim. periä takasin jotain, sillon ei aikailla kyllä ollenkaan.. kumma juttu). enivei, oikein hyvää äitiyslomaa sulle! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa ne sais tän kuun aikana tehtyä tuon päätöksen, tai milloin ikinä ne maksut pitäiskään alkaa. Mutta oon kyllä kohta jo ihan ammattivalittaja, kun aina saa joka virastoon ja puljuun jättää jotain valitusta niitten toiminnasta - yleensä myös aiheesta ja menestyksellä.

      Kiitos samoin, tosin säähän ootkin jo saanut "lomailla" vähän aikaa jo :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!