Instagram @sarkkuk

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kookoskanaa avokado-mangokastikkeessa

Aina ei voi onnistua, mutta yleensä kuitenkin. Ainakin kun puhutaan ruuanlaitosta. Ja silloin kun onnistuu erityisen hyvin, niin sitä ruokaa tekis vaan mieli lisää ja lisää, vaikka on jo ihan halkeamispisteessä.

Siispä tässä resepti erääseen erittäin onnistuneeseen tuotokseen, jonka lopputuloksesta en ollut aluksi lainkaan varma. Inspiraatio syntyi katsellessani Junior Master Chef Australiassa -ohjelmaa, jossa joku poika käytti johonkin ruokaan tismalleen samoja raaka-aineita, joita sattui minulta löytymään ja olin miettinyt, kuinka niitä käyttää.

Viime/tällä viikolla siis tämä tarjoushaukka onnistui hamstraamaan tarjouksista mm. herkkusieniä, paprikaa, avokadoa, mangoa sekä kookoskermaa. Lisäksi jääkaapista löytyi kanaa, ja paljon muuta tähän ei tarvitsekaan.


Ainekset:

1-2 sipulia
valkosipulia
100g herkkusieniä
paprikaa
avokadoa
mangoa
450 g kanasuikaleita
1 tlk kookosmaitoa
(chiliä)
mausteita oman maun mukaan

Kuullota sipulikuutiot öljyssä (ei tarvi olla silppua), lisää joukkoon lohkotut tuoreet herkkusienet, anna hieman ruskistua (voissakin voi paistaa, jos tykkää). Ruskista kanasuikaleet.  

Tässä vaiheessa itse laitoin kanat vaan tuonne sekaan ruskistuun, mutta viitseliäämpi voi laittaa erikseen. (Käytin valmiiksi marinoituja kanasuikaleita, mutta fiksumpi ostaa marinoimattomia ja marinoi tietysti itse).

Lisää joukkoon paloitellut paprika, avokado (1-2) ja mango (oman maun mukaan - vaihtoehtoisesti tässä käynee myös ananas). Anna pehmetä hetki, tässä vaiheessa sekaan voi laittaa mausteita (esim. suola, pippuri, curry jne.) Jos tykkää tujakammasta ruuasta, niin tuore, paloiteltu chili kannattaa myös lisätä tässä vaiheessa, samoin valkosipuli, mikäli haluaa ruokaan enemmän valkosipulin makua (itselläni molempia esiintyi vain jauheen muodossa, eikä pahaa tullut siltikään).

Viimeiseksi lisää kookosmaito, ja anna hautua hiljalleen jonkin aikaa, kunnes maut tasoittuu.

Tarjoile esim. riisin kanssa, nuudelikin sopii varmasti erinomaisesti.



Ainesmäärät suuntaa antavia ja oman maun mukaan tosiaan kannattaa lisäillä ja kokeilla eri vihanneksiakin jopa. Itse tein viimeksi sen verran paprikaista ruokaa, että sen maku alkoi jo tulla korvista ulos, enkä siis nyt pystynyt laittamaan sitä kuin ihan vähän vaan.

Riisistä pitää mainita sen verran, että muutama viikko sitten löysin kaupasta kaura+riisi -sekoitusta, jonka villinä ostin kokeeksi. Suosittelen, mikäli tykkää, että ruuassa on purutuntumaa! Tuossa paketissa on ehkä tuota kauraa (=kauranjyviä) enempi, niin oon tykännyt sekoittaa tätä normiriisin sekaan.

Pitää muuten tunnustaa, etten ennen oo tehnyt avokadosta mitään. Olen sitä maistanut, ehkä pari kertaa. En ole siihen vieläkään aivan yltiörakastunut, mutta onhan se oikeaa superruokaa ja jos sitä vaan halvalla saa, niin mielelläni opettelen kyllä käyttämään eri tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!