Instagram @sarkkuk

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Epäonnistuneista banaanimuffinsseista cupcakeiksi



Aina ei voi mennä niin kuin Strömsössä...

Päätin tehdä banaanimuffinsseja (sitkeästi viljelen tätä väärää kielioppimuotoa), kun näin helpon ohjeen jossakin blogissa. Alkuperäinen ohje täältä. Tässä mottoni oli enemmän banaania, vähemmän suklaata. Koska hyllyssä oli maitosuklaata, käytin sitä, mutta tumma suklaa sopii varmasti paremmin. Koska jätin suklaan vähemmälle, lisäsin taikinaan vielä hieman kaakaojauhetta. Ohjeen piti olla helppo, vaan lopputuloksen nähneenä ei tarvitse nyt miettiä, että miksi en näitä ole viitsinyt tehdä moneen, moneen vuoteen...

Pellillinen muffineita (24 kpl)

150 g voita / margariinia
6 banaania
2 munaa
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl maitoa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
100 g suklaata

Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja maito, lopuksi hieman jäähtynyt voisula.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää banaanimössön sekaan.
Rouhi suklaa karkeaksi ja lisää taikinaan.
Älä ylisekoita, jotta taikina pysyy kuohkeana.
Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista n. 15-20 minuutin ajan. Pety lopputulokseen: Muffinit ovat edelleenkin lässähtäneet, ne eivät ole kohonneet hitustakaan, ja taikina on jäänyt sisältä raa'aksi. Paista vielä niin kauan, kunnes ovat saaneet väriä pintaan ja sisälmyskin on kypsää.


Opetus numero 1: Älä käytä sähkövatkainta (eli lue ohje ennen kuin alat sitä taikinaa sekoittamaan, ei vatkaamaan).
Opetus numero 2: Älä ota ohjetta liian kirjaimellisesti, niitä vuokia ei tarvi täyttää niin täyteen, että se koko vuoka levahtaa sen taikinan painosta pitkin peltiä. Vuokaan riittää noin 2 tl taikinaa ja hyviä tulee.
Vinkki: Kannattaa ostaa kaupasta muffinivuoka, nämä paperiset nimittäin levahtaa taikinan painosta mihin sattuu.

Ja pieni varoituksen sana: Taikina on kaikesta huolimatta superhyvää...! 

Mutta epäonnistuneimmatkin leivokset pelastaa kuorrutus!


Tein kahdenlaisia kuorrutuksia. Toiseen appelsiinituorejuustoa ja tomusokeria, toiseen maustamatonta tuorejuustoa, tomusokeria, vaniljasokeria ja sitruunamehua. Päälle vielä banaani-suklaaströsseleitä pahimpia kuorrutemokia(kin) paikkaamaan.

Maku oli loppujen lopuksi hyvä, ja harjoitus tehnee mestarin tässäkin asiassa. Pitäisi siis alkaa leipomaan urakalla muffinsseja. Milloin on seuraavat kekkerit?

2 kommenttia:

  1. En ois lainkaan arvannu näitä epäonnistuneiksi :D Hyviä olivat, söin aika monta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, onnistuin siis pelastamaan nämä :D Mietin jo että heitänkö roskiin, syötän linnuille vai mitähän niillä tekis, ennen ku keksin että kuorrutetta vaan päälle niin hyviä tulee :D Semmosia pehmeitä muffinsseja vois sitten seuraavaksi opetella tekemään ;)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!