Instagram @sarkkuk

tiistai 20. marraskuuta 2012

Ready, steady, go!

Eilenen päivä oli siis toimintaa täynnä, ja niistä selviydyttyä oli pienoinen voittajafiilis.

Aamuselta menin yliopistolle, jossa viimeistelin PowerPoint-esitykseni ja printtasin graduni itselleni. Tästä jatkoin kaverin kanssa syömään. Päädyttiin Aularavintolan salaattibuffettiin. Olivat kyllä pienentäneet sitä lautaskokoakin (viime kevääseen verrattuna), mutta ihan hyvä salaatti siitä saatiin. Opiskelijahintaiseen annokseenhan saa valita (jäävuori)salaatin päälle 2 täytettä proteiinipuolelta ja 2 muuta täytettä. Itselleni valitsin sitten tuoretta ananasta, oliiveja, lohta ja kanaa. Tuo lohi oli kyllä herkkua, mutta ananaksesta sain koko suun karheaksi. Tuoreessa ananaksessahan on joku ainesosa, jolle käsittääkseni aika lailla jokainen ihminen on allerginen. Hyvää se kuitenkin oli.


Graduseminaarissa oli paikalla minun ja  ohjaajani lisäksi toinen seminaarin opettajista, graduni opponoija sekä kaverini. Huikea osanotto siis! Eipä ihmekään, kun ei tuosta seminaari-istunnosta oltu sähköpostilla ilmoitettu, eli siis työtäni ei ollut lähetetty kellekään. Semmosta meillä. No, hyvin sain oman PowerPoint-esitykseni läpi (4 min yliajalla) ja erittäin hyviä kommentteja graduani koskien kaikilta osallistujilta. Moni asia oli semmonen, jonka kanssa olin gradua tehdessänikin jo paininut (ja ratkaissut asian juuri väärällä tavalla). Mutta oli myös kommentteja, joita en itse ollut hoksannut edes ajatella. Niin sitä tulee sokeaksi sille omalle tekemiselleen. Nyt teen siis nämä ehdotetut muutokset (siis eihän niitä kaikkia ole pakko tehdä, mutta veikkaukseni on, että kyllä näillä saa arvostelun numeroa hidattua esim. sillä yhdellä ylös päin).


Kävin siskon kämpillä pakkaamassa urheilukamat kassiin, ja pyöräilin Ouluhallille. Ihmeen äkkiä ne lihakset surkastuu ja kunto laskee, oli nimittäin jo tuossa pyöräilyssä tekemistä, ja sen jälkeen mun vasenta reittä hieman kivisti, ja toivoin, ettei se kramppais tai mitään juostessa. Olin onneksi valinnut sen viimeisen lähdön, koska aika kiireeksi ois muuten mennyt tuo valmistautuminen. Aika paljon oli tuttuja tyyppejä myös tuolla, OYY:n porukkaa.

Oman tämän hetkisen kuntotason tietäen, oli mun tavoite aika lailla nyt sitten vaan jaksaa juosta tuo 12 minuuttinen! Hieman tuskailin kyllä, että jaksankohan, mutta päätin nyt sinnillä vaan mennä vaikka väkisin. Jäinkin toiseksi viimeiseksi heti lähdössä, ihme spurtin kaikki otti heti alkuun (= olen hidas). Ajattelin kuitenki itse pitää tasasen itselleni sopivan vauhdin koko juoksun ajan, etten hyydy. Ensimmäiset minuutit oli kyllä pahimmat, kun tuntu, ettei happi oikein kulje ja puuskutin vaan menemään. Kyllä siinä viiden minuutin kohdalla alko kuitenkin helpottaa, aika perus muutenkin mulle nuo alkuvaikeudet. Loput kaksi minuuttia koitin juosta hieman reippaammin, mutta niin se vaan on, että en kyllä saanut hirveästi jaloistani enää irti. Varovainen tavoitteeni oli päästä sitten kahteen kilometriin, ja viimeisellä minuutilla olin aika tyytyväinen, kun kuudes kierros täyttyi.


Lopullinen tulokseni oli 1972 m. Hieman harmitti tuo 30 m puuttuminen, mutta en tosiaankaan olis enää yhtään nopeampaa päässyt, joten olen kyllä tyytyväinen siihen, ja että jaksoin juosta koko matkan. Tästä ei voi kuin parantaa! 

Siihen InBody-mittaukseen en nyt sitten mennyt, siihen oli koko ajan hirveä jono, eikä kaikki halukkaat muutenkaan vissiin siihen enää ehtineet. Ens vuonna sitten. 

EDIT: Täältä voi katsoa OYY:n kuvia Cooper-testistä: http://www.flickr.com/photos/oyyeah.

Kuva: OYY (Flickr.com/photos/oyyeah)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!