Instagram @sarkkuk

torstai 8. marraskuuta 2012

Joskus voi v******* kaikki

Eilen illalla kun menin nukkumaan, alkoi ulkoa kuulumaan "rips, rips...". On sitä vesisadetta ootettukin, vaan miks just NYT kun mulla oli pyykit ulkona kuivumassa?! Siinä vaiheessa ihan turha niitä sieltä poimia sisälle märkänä. Toivoin, että se jäis siihen, mutta yöllä kerran ja aamulla vielä heräsin sateen ääneen. Lisäksi aamulla alko ihan älytön tuuli. Ei paljon naurattanu, kun oli kaiken lisäksi niin kylmä (ikkuna auki koko yön), että mun piti A käskee tuomaan mulle sänkyyn vaatteet, kun en tarennu peiton alta nousta :D


Onneksi ei ihan kaikki pyykit ollu paljaan taivaan alla, eli ei ihan läpimärkiä kuitenkaan. Meillä ei nimittäin sisällä ole minkäänlaista pyykinkuivausmahdollisuutta. Ja vaikka oliskin, niin ei ne täällä mitään kuivu, päin vastoin, sitte onki koko kämppä märkä. Mitenhän täällä on nää talotkaan rakennettu, kun ei minkäänlaista ilmanpoistojärjestelmää ole?? Tai no, onhan tuossa tuo tuuletin/lämpöhärvelisysteemi (olin jo unohtanu sen suomen kielisen nimenkin - ilmastointilaite), joka siis toimii sähköllä. Ja mää en sitä mielelläni enää käytä, syystä että sähkölaskun maksamiseen täällä tarvii olla joku kroisos. Oikeesti kyllä vaan luulen, että tuo omistaja on oikeesti vaan tuplannu senki hinnan, ei kukaan maksa tuommosia sähkömaksuja, vaikka omistais huvilan ja siellä ois kaiken maailman sähkölaitteet päällä. Täällä vissiin menee kans jotenkin neliöiden mukaan se sähkö (???) ja tuolla omistajalla kuitenki on tässä aika monta huonetta vuokrattavana. Eli epäilen, että se on vaan pissiny meitä silmään noiden sen maksujen kanssa.


Olin menossa tänäänkin käymään postissa kävellen, mutta enpä sateen vuoksi sitten viittinyt lähtee talsimaan, eli menin sitten autolla. Vähän epäilin turhaksi reissuksi, ja niinhän se olikin. Äiti lähetti mulle puolitoista kuukautta sitten Suomesta kirjeen, eikä sitä täällä kyllä ole näkynyt! Ois kait ne sen takasin lähettäjälle lähettäny viimestään Suomessa, jos osotteessa ois mitään häikkää. Eli joku pölliny sitte vissiin sen, tai sit se tulee postissa joskus kahden vuoden päästä. Ois mulla ollu sille sisällölle itelläki käyttöä. Eikä tietenkään posti korvaa tavallisia ulkomaalle lähetettyjä kirjeitä. Eikä siinä kaikki. Viime viikon maanantaina lähetin A:n puolesta Ateenaan kirjeen, ja koska posti oli jo kiinni, niin laitoin sen kuriiripalveluna, josta piti pulittaa 11 euroa. Sieltä sanottiin, että kirje on perillä keskiviikkona. No, se olikin perillä vasta torstaina, jolloin tämän kirjeen vastaanottaja ehti jo lähteä ja poistua maasta. Eli tällä hetkellä myös A:n kirje seikkailee jossakin Ateenassa tai missä lie. Ihan älytöntä touhua, ja tyhjästä tuonki maksoin, samassa ajassahan tuo ois menny ihan normipostissakin!

Eli melko lailla kypsyttää monikin asia täällä. En vaan tajua, miten ihan yksinkertaset asiat täällä voi olla niin vaikeita. Ja aamullaki kun nettilehteä alko lukemaan, niin taas oli Ateenassa mellakoita ja uusia säästötoimenpiteitä tehdään, jotka totta kai kohdistetaan niihin, jotka täällä on jo entisestään ahtaalla. Sanoinki heti sitten, että kyllä nyt ois hyvä aika lähteä pois tästä maasta.

No, sai tästä buustia pakkaamiselle, mutta se on matkustamisen ärsyttävin puoli. Nipin napin sain laukun tungettua kiinni, enkä tiiä paljonko se painaa. Ja kaikesta huolimatta, vaikka täällä ärsyttää niin moni asia, niin ei täältä silti niin mielellään lähe taas pois, kun kaikki mun kultamussukat jää tänne mua kaipaamaan.

Nyt lähtään vielä käymään syömässä jossain. A:llakin vihdoin ja viimein TÄNÄÄN loppui työt, eli saahaan kokonaiset kaksi tuntia enemmän aikaa nähdä, mitä normaalisti iltana. Ei menny tääkään aikataulu ihan nappiin. Jospa siellä olis ees jotain syötävää ruokaa - alkaa muuten tää ruokakin täällä jo tuleen korvista ulos.

Mutta jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuisi, viimeistään tuossa noin vuorokauden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!