Instagram @sarkkuk

perjantai 5. lokakuuta 2012

Ateenassa jälleen

Tuli parin päivän reissu Ateenaan. A:n piti taas tulla paperiasioita tänne setvimään, ja halus, että lähden mukaan. Koska mullakin itse asiassa oli sitten asiaa tänne myös, niin samahan se sitten oli lähteä muutamaksi päiväksi "lomalle".

Majoituttiin tänne instituutin hostelliin taas. Kun asiaa pohtii, niin hinnaltaan tämä ei kyllä ole edes mikään halvin vaihtoehto. Tultiin tosiaan ke-to välisenä yönä niin, että yhen jälkeen oltiin hostellilla, ja lähtään pe-iltapäivästä, silti meijän piti maksaa kolmesta vuorokaudesta. Sentään opiskelijahinnalla. Oltais muuten lähetty jo heti pe-aamuvarhain, mutta puolestatoista vuorokaudesta en ala maksaa tuplaa, eli halusin, että jäädään vielä päiväksi kaupungille kierteleen. Kattelin, että ois niitä halvempia hotellejakin olemassa ihan keskustassa vieläpä. Tässä on kuitenkin plussaa mm. että on oma keittiö, eli saa kahvit ja sapuskat ite tehtyä, eikä tarvi ensimmäisenä rynnistää jonnekki kahvilaan aamupalalle. Siinä kait se hinnanerotus korjautuupi.



Neljän tunnin yöunien jälkeen A:n piti lähteä jo jonnekki toimistolle haastatteluun, minä sen sijaan lähdin jo totutun tapani mukaan kävellen kohti keskustaa. Enkä kyllä kauaa ehtiny kävellä, ennen ku sorruin jo ensimmäisille ostoksille (etukäteen suunniteltu juttu tosin). Niistä luvassa asiaa myöhemmin.


Syksy se on täälläkin! Aamulla on yllättävän viileää, justiinsa Googlen sovellus näytti, että Ateena 14, Fira 22, eli ero on aika suuri. Hauska myös huomata, mitä parinsadan kilsan välimatka tekee aurinkoon. Täällä aurinko nousee vasta seitsemän jälkeen ja hitaasti nouseekin. Eilen oli pilvinen päivä, kävellessä tunsin kaksi vesipisaraa eräästä tummanpuhuvasta pilvestä, mutta siihen se jäi. Facebookista tosin luin, että toisella puolen kaupunkia olis satanu iltapäivällä, mutta ei täällä vaan.


Eli se oma tekeminen liittyi tietysti mihinkäs muuhunkaan kuin graduun! Nyt tässä viimeistellessäni (jos sitä vielä voi siksi kutsua) oon kironnut, kun muutama hyvä lähdeteos puuttuu, ja siksikin oikein hyvään saumaan tuli tuo reissu. Listalla oli ehkä joku kymmenen kirjaa/artikkelia kaivaa, ja löysin vielä pari jotain yleisteosta, että voi katella niistäkin vielä, saako mitään irti. Mutta mun puolesta tutkimuskirjallisuus saa nyt olla tässä! Pari oikein olennaista juttua multa vielä puuttuu, mutta niitä ei näytä olevan saatavilla missään, eli ei sitten. Nyt ei voi ainakaan tutkimuskirjallisuudesta olla kiinni, jos gradun arvosana on huono.


Aikataulut meillä meni väärin päin. Luulin että saan nuo teokseni parissa tunnissa valokuvattua läpi, sen sijaan tais upota neljäkin tuntia. A. sen sijaan selvis toimistolta ennen mua, ja odottelikin mua Monastirakilla vähän aikaa.


Juotiin kahvit sitten siinä, ja A innostu ruokkimaan puluja sipseillä. Ei mikään terveyssafka, mutta veikkaanpa, että nuo vetää roskiksista kitusiinsa muutenkin ihan mitä vaan.

Safkasta puheen ollen, mainitsin viime kerralla Ateenassa ollessani sen täältä löytyvän suomalaisen ravintolan. Muistin sen yhtäkkiä, ja kattelin jopa menuvaihtoehtoja ja reitin valmiiksi sinne, että oltais menty sinne illalla syömään hieman poroa, lohta ja sen semmoista!! Iski sitten iltapäivästä kuitenkin semmonen pihistelykohtaus taas, että päätettiin jättää väliin ja tehä sapuska itte, kun kerta se keittiökin löytyy. Ja lisäksi, pitihän sitä shoppailla vähän lisää.


Käytiin ensin tuossa Monastirakilla löytyvässä Outletissa. Oishan siellä ollut mm. Dieselin vaatetta huokeaan hintaan, mutta ihan tavallisen näköstä, että enpä viittiny sitten maksaa semmosista ees sitä pientä pyydettyä. Lisäksi etin sortseja, eikä siellä ollu mieluisia (yhet vaihtoehdot, jes). Sortsit tosiaan tarttisin, ja harmittaa kun viime kerralla löysin kahdet ihan kivat, enkä ostanu. Nyt kävin sitten katsomassa toisesta näistä liikkeistä, että vieläkö siellä ois ne. Pah! Siellä oli siirrytty jo talvivaatteisiin, neuletta ja villavaatetta sieltä vaan ois saanu!


A löysi pari paitaa ittellensä, ja minäki sitten viimein pari juttua, jotka vois nekin esitellä myöhemmin. Väsytti molempia kuitenki sen verran, että päätettiin lähtee vaan kämpille tekeen sapuskaa.

Illalla käytiin vielä moikkaamassa A:n bestistä, joka hän oli kans eilen tullut aamulla Ateenaan samoja paperijuttuja selvittelemään. Hän oli majottunu siskonsa luo, ja voi että kun sillä sen siskolla oli ihana pikku poika! Semmonen pari-kolmevuotias ihana kikkarapää. Katottiin Tom&Jerrya, kovasti se koitti mun kans jutella, vaan ei meillä ihan löydy yhteistä kieltä, joten tunsin oloni vähintäänkin tyhmäksi, kun ei edes parivuotiaan kanssa osaa kommunikoida :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!