Instagram @sarkkuk

lauantai 1. syyskuuta 2012

Sarkun Happy Hour

Viikko sitten oli tarkoitus A:lla mennä tuuraamaan kaveriaan sinne allasbaariin, mutta tarvetta ei ollutkaan. Nyt tällä kaverilla oli kuitenkin muutto, ja hän tartti tuuraajaa puoleksi päivää. A. kun on ollut baarimikkona, niin hänet sinne aina laitetaan tuuraamaan. Minäkin sitten valmistauduin viettämään päivän siellä, uima-altaalla ja jos ois saanut hieman opiskeltua ja vähän uiskenneltuakin sitten samalla.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Kun menin tuonne baariin, niin A. ilmoitti, että häntä tarvitaan ravintolassa, ja että minä saan jäädä sinne pariksi-kolmeksi tunniksi yksikseni. Ahah :D


Tässä olis kaks mahdollisuutta a) Panikoi ja pakene b) Pidä pää kylmänä ja tee niin kuin pyydetään.

Ja paikka sen verran kuitenkin on tuttu, kun viime kesänähän siellä muutamia kertoja auttelinkin, eli ei tässä kyllä jäätyä kannattanut ollenkaan. En tietenkään vuoden takaa voinut enää muistaa kaikkia käytännön asioita - hintoja, tavaroiden paikkoja jne., joten alku meni varmaan vähän sählätessä.


Melko hiljanen paikka tuo siis on, eli tuo baari on tarkotettu tuon hotellin uima-altaalla oleville, joita tuossa päiväsaikaan oli joku kymmenkunta ja murto-osahan niistä yleensäkkään baarista mitään ostaa. Jonkun miehen kanssa siinä pari ekaa tuntia kuitenkin tuli istuskeltua ja muutama olut laskettua siinä samalla.


Enhän mää tiennyt/muistanut hinnoistakaan mitään, ja koitin kassavihkosta niitä sitten tihrustella. Vaan kun siellä parhaimmillaan oli kolmeakin hintaa samalle tuotteelle, jonka sitten myöhemmin huomasin, niin tuli sitten ilmeisesti vietettyä Happy Houria koko päivä. Ei se mitään, myin ainakin kaapin tyhjäksi Strongbow-siideristä ja lisää pyydettiin tilaamaan. Saapa nähä, mitä ihmettelee sitten, kun seuraavana päivänä siideri onkin euron kalliimpi :D


Minähän en tosiaan drinkkejä yleensä juo, enkä siis todellakaan tiedä, että mitä drinkkeihin tulee! Onneksi tuolla on kuitenki lähinnä englantilaisia, eli nimenomaan tuota olutta menee. Mutta tulipa yksi drinkkitilaus, nimittäin Bacardi-Cola. Siinä meinas pikku paniikki iskeä, a) Millainen lasi? b) Jäitä vai ilman? c) Mitä siihen tulee ja missä suhteessa? Nokkelana tyttönä sitten otin pitkän lasin, kysyn haluaako jäitä (no haloo, tietenki drinkkiin nyt jäitä laitetaan) ja kaadoin sitten lasiin Bacardia hieman reippaasti (kuten sanottua, täällä sitä kirkasta niihin kans tulee!) ja kokista! Pari pilliä sekaan, ja that's it. Ihan hyvä baarimikko musta tulis ;D

Lopulta A. tuli kuitenkin mut pelastamaan ja ihan kreivin aikaan, kun tähän tuli pari pariskuntaa istuskelemaan ja nehän sitten innostu tilaamaan hieman enemmänkin, osittain A:nkin ansiosta, hän kun oikeasti tietää, millä lailla saa ihmiset istumaan, viihtymään ja niitä tilauksia sitten tekemään! (Muutama olut/ouzo/tequila talon puolesta, vähän mezeä, paljon seurustelua jne.).

Kun mulla teki kuitenkin mieli uimaan, niin uimaanhan menin. Mulla se veteen meno on aina vähän semmosta hitaan puoleista, kun en todellakaan ole kylmän veden ystävä. No, niinpä tämä baariseuruekin mulle naureskeli ja A. päätti auttaa ja tuli tuuppaamaan mut viimeseltä portaalta veteen :D Hah. No eihän se vesi oikeasti niiiin kylmää ole.



Semmonen päivä, never say never. Tuommonen työ kyllä olis ihan ideaali, vähän töitä, kun ei se palkka sen häävimpi ole eikä niitä tippejäkään pienellä asiakaskunnalla kerry. Sain mm. päivän tipit, 5,50 euroa. Iski kyllä todellisuus taas hieman vasten kasvoja, Suomessa baarityöntekijä tienaa varmaan tunnissa sen palkan, mitä täällä tienaa päivässä (=13-14 tuntia). Mutta oikeesti, jos mulla olis rahaa, niin kivahan se ois ostaa joku tuommonen pieni baari, kyllä tuolla rahalla toimeen tulee nipin napin, kun ei ole mitään yllättäviä kuluja eikä suuria menoja. Puitteet täällä työskentelylle kun kuitenkin on mun mielestä paremmat kuin jossakin pimeässä luolassa kännissä riehuvien teinien (ja keski-ikäistenkin) seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!