Instagram @sarkkuk

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Pelekääkkönää polliisia

Voi herranjestas, ei voi muuta sanoa. Oli puhetta A:n kanssa, että oltais tälle viikolle käyty Firassa, mutta ei ehkä ihan näin.

Kreikassahan (ja en tiiä jos muuallakin, en tiiä tarkkaan miten nää muissa maissa menee) on siis meininki ulkomaalaisille työntekijöille, että työnantaja on vastuussa työntekijöiden verojen maksamisesta. Käytännössä työntekijät pitää ilmottaa verorekisteriin (IKA), josta sitten saa jonkun lappusen, joka pitää olla sitten koko ajan työntekijällä mukana. Mikäli työnantaja ei tätä tee - kuten lienee asian laita tässä maankolkassa aika usein? - niin siitä seuraa työnantajalle sitten sakkoja, joka kuulemma tälle vuodelle on reippaasti nostettu ja lienee jotain parin tonnin luokkaa.

Hankalahan tuommosta on valvoa, mutta kyllä sitäkin tehdään "ratsioiden" muodossa. Eli poliisit voi tulla työntekijöiltä kysymään millon vaan näitä papereita.

Nyt ne sitten tuli näitä kyselemään. Lyhyesti virsi kaunis:

Eli A:lla ei ollut näitä papereita mukanaan, ja poliisit oli alkanu työnantajan kanssa inttämään, jolloin A. oli mennyt väliin ja laitettu käsirautoihin. A:lla ei ollut mitään papereita mukanaan, jotenkin sai kuitenkin taivuteltua poliisit siihen, että ne tulee täältä kämpiltä niitä hakemaan. A. soitti kyllä ensin että toisin ne sille, mutta en löytänyt niitä mistään. Poliisien kanssa siis tulivat niitä etsimään, ja A. muisti että ne oli joittenkin farkkujen taskussa, mutta eipä löytynyt, vaikka minäkin käänsin koko huushollin ylösalaisin. No, kun niitä ei löytyny, niin poliisit vei sitten A:n (ja pari muutakin jamppaa samalla) asemalle ja käskivät mun tuoda ne paperit perässä, jos löydän ne.

Käänsin sitten koko talon vielä kerran ylösalaisin, ja viimeinen paikka tietenki, mistä älyää katsoa, eli talvitakin taskussahan ne oli. Mentiin sitten yhden tytön kanssa kiikuttamaan näitä papereita sinne poliisiasemalle, josta sitten A. ja tämän tytön poikakaveri löytyi putkasta. :D

Paperit siis löytyi, mutta koska niitä ei ollut antaa samalla hetkellä, niin poliisi sitte saa pitää ihmisiä huostassaan sen 24h. Kaiken lisäksi ne vielä oli epäilly, että A:n paperit (henkkarit, oleskeluluvat ynnä muut) ois väärennettyjä :D A. oli saanu niille vissiin taottua päähän asian oikean laidan, miks nimittäin väärentää sellaset paperit itelleen, joilla ei pääse yhtikäs minnekään?! Ei järki hoi.. Oli ne vissiin sitten saanut Ateenan päästä kiinni joitakin (kun viimein laittoivat sinne faksia), jotka pysty kans tunnistaan nää henkilöt oikeiksi.

No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Oli ne viimein sitten yöllä päästetty pois, kun joitakin näiden jamppojen (kreikkalaisia) kavereita oli mennyt kans paikan päälle ihmettelemään, että eiköhän ne sieltä voi pois päästää, kun kukaan ei oo edes tehnyt mitään.

Että näin sitä viattomia ihmisiä täällä jahdataan. Olipa muuten tuo poliisiasemaki vähän hidas paikka muutenkin, ja yks ihminen kolmesta siellä näky kerrallaan töitä tekevän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!