Instagram @sarkkuk

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Merikoski

Parista paikkaa sain viimeisen nähtävyysvinkin Oulussa, ja maanantaina työpäivän päätteeksi nätin ilman innoittamana päätin pyöräillä hieman pidempää reittiä "kotiin".


Merikoskella oli siis pato auki. Kalevan uutisen mukaan tänä kesänä on satanut sen verran vettä, että sitä on nyt Oulujoessa liikaa. Tämä vesi juoksutetaan nyt padosta läpi.


Vesi on nyt siis myös joen pikkumutkissa koholla.

 Rannassa olevat puutkin ovat veden varassa.




Ainolan puistossa pyöräileville tämä aiheuttaa muutaman ikävän yllätyksen, kun useampi pyöräilyreitti oli tulvan vallassa, tai läpikulku veden vuoksi sortunut.

 Pyörätie.



Otettiinkohan se mun FB:ssä laukoma idea siitä "Oulu Venetsiaksi" hieman liian kirjaimellisesti? :) (Tämän heitin siis silloin, kun Oulussa satoi puoli metriä vettä ja jotkut nerot opiskelijat olivat kumiveneilleet Oulun kaduilla).

Mutta linnut kyllä näköjään tykkäsivät hieman runsaammasta vedestä.

 Hupisaarilla Kahvila Tuomenkukan edustalla.


 Kaislikossa suhisee.




Komea oli kyllä tuo kosken jylinä. Aika paljon oli ihmisiä kerääntynyt ihan arki-iltapäivästäkin näkyä ihmettelemään ja ihastelemaan. (Tää kertoo varmaan jotain Oulussa tapahtuvien asioiden tasosta..)








Tässäpä pieni nähtävyysvinkki, ja jos pyörällä kulkee Tuiran läpi keskustaan, niin ehdottomasti kannattaa nyt käydä patosillan kautta!

2 kommenttia:

  1. Tulin ite bloggeriin kirjottamaan ihan samasta aiheesta kun huomasin lukulistasta (vai miksköhän sitä kutsutaan...) et oot kirjottanu tulvista :D Mun Facebook heitto Oulun tän hetken suosituimmasta nähtävyydestä tais olla turhankin totuuden mukanen :D Kuvista päätellen vesi oli jatkanu nousuaan ja oli tänään vielä eilistä korkeammalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voi olla monen oululaisen blogissa samanlaisia kuvia tällä viikolla :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!