Instagram @sarkkuk

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mökkijuhannus

Torstaina pakattiin eläimet ja kassit autoon ja lähdettiin kohti siskon poikaystävän vanhempien mökkiä Hiisijärvelle Itä-Suomeen.
Illansuussa perillä ollessamme mentiinkin sitten viereiselle järvelle veneellä onkimaan. Parisen tuntia viihdyttiin siskon kanssa kalastellessa ja saatiinkin kissoille pariksi päiväksi evästä.

Aatonaattona poltettii täällä myös "juhannuskokko", kun oli poltettavaa tavaraa.



Perjantaina eli aattona valmistauduttiin juhannuksen viettoon.


Talkoohommiakin riitti. Osa maalasi huussia, osa teki ruokaa jne. Minä sain tehtäväksi saunavastojen teon.. Ainakin ne koossa pysyi, jos eivät mitään taidonnäytteitä olleetkaan.

Illaksi sitten rentoa meininkiä, saunaa, lipunnosto ja sihijuomien nauttimista.

Saunassa pojat ainakin tarkeni.. meidän aikaisemmalla vuorolla 80 asteen lämmössä ei kyllä pystyny montaa kauhaa kiukaalle heittämään!

 Naapurin lippu liehui, meillä oli sen verran tuulensuoja ettei se lippu paljon liikahtanut.




Myös naapurit tulivat joksikin aikaa iltaa istumaan.



Porukka taisi lähteä puoliltaöin tai jopa ennenkin jo yöpuulle, minä ja lankomies poristiin yhden seuduille, kunnes väsymys voitti.

Ihan hyvä, ettei mennytkään kovin myöhään, sillä lauantaille oli vuorossa reippailua, maisemien ihailemista ja kulttuurimatkailua.


Tiessä oli melkoisen jyrkkä pudotus...


 ...niin ettei tietä edes näkynyt. Talvella tuo vois olla melko mielenkiintonen, ja kuulemma on eräs (jos ei useampikin) jatkanut matkaansa tuonne pöpelikköön menevälle pikkutielle - umpihankeen.

 Vanha savusauna ja myllynkivi.
Vesimylly.

 Koski.

EDIT: Komulanköngäs.


Evästauko.
 Ukkohalla.

 Frisbeegolrata.
Ja lautailijoille kesäaktiviteettia. Melko moni muksahti jo alussa nokalleen veteen. Oishan tuota hauska joskus ehkä yrittää, vaan veikkaanpa, että itte kyllä opettelisin tuossa enemmänkin uimaan laudan kanssa, kuin hiihtään.

Illalla lähettiin vielä naapurin papan kanssa uisteleen ja verkonlaskuille.


 Ja uistimeen tarttui kahen kilon kuha.

Voi arvata, millaset ruuat on ollu! Savustettua kuhaa, savustettua haukea, grillikasviksia, grillilihaa, jälkkäreitä... Nam.



Sunnuntaille jäikin mielenkiintoinen osuus - huussin purku! Eipä tuossa mennyt kuin pari tuntia, eikä hajuakaan enää hirveästi ollut jäljellä :D



Huussitarina sai tosin illalla jatkoa. Nämä vanhat laudan jämät heitettiin tuohon vanhaan "juhannus"kokkoon. Illalla kun oltiin jo menossa nukkumaan, niin tämä kasa oli itsestään syttynyt tuleen! Melko täpärältä vältettiin, ettei koko navetta ois palanut mukana, nimittäin peräkärry oli kiinni siinä lautakasassa, sen vieressä lisää puita... Että huh huh vaan. Siinä piti sitten vartioida tuota kokkoa, että se palaa loppuun eikä leviä muualle.

Semmonen juhannus! Ja vielä ollaan mökillä muuama päivä Elukatkin on tykänneet.

 Vallu.

 
Vili.

 Veikka.

Leevi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!